Σε πόσα καφέ έχεις πάει μέχρι τώρα στη ζωή σου; Όσους χώρους κι αν μετράει η λίστα σου, το Minu θα καταλάβει μια δική του ξεχωριστή θέση, αφού δεν μοιάζει με όσα έχεις δει ή έχεις ζήσει, τουλάχιστον μέσα στα στενά όρια της Ελλάδας. Γιατί αν πιάσουμε τα ταξίδια μας στο εξωτερικό, τότε, ναι, το café που άνοιξε πριν από τρία χρόνια στου Ψυρρή θα σου θυμίσει κάτι από Κεντρική ή Βόρεια Ευρώπη. 

 

Φωτεινό, με έναν μίνιμαλ σχεδιασμό σκανδιναβικής αισθητικής, ο χώρος που εμπνεύστηκε ο Γιώργος Σύρμας είναι ένα concept store όπου μπορείς να αγοράσεις όλα τα χρηστικά αντικείμενα, τα έπιπλα ή τα εκθέματα, ακόμα και τα φυτά που πρωταγωνιστούν στη διακόσμηση, δημιουργώντας έναν εσωτερικό κήπο στο νεοκλασικό κτίριο της οδού Σαρρή. 

 

Minu
Το brunch στο Minu περιλαμβάνει εξαιρετικά πιάτα, εμπνευσμένα απο τον Αθηναγόρα Κωστάκο. Φωτ.: Θάλεια Ιωάννου/ LIFO

 

Επιλεγμένα αντικείμενα και έπιπλα από εταιρείες σκανδιναβικού design τραβούν τα βλέμματα και η εμπειρία ολοκληρώνεται από τις γεύσεις που θα απολαύσεις σε αυτήν τη μοναδική ατμόσφαιρα που αλλάζει τα δεδομένα.

 

Το brunch στο Minu περιλαμβάνει εξαιρετικά πιάτα, εμπνευσμένα από τον Αθηναγόρα Κωστάκο, που ταιριάζουν στην όλη αισθητική, όπως το Egg Bowl με αβοκάντο, αυγά ποσέ, μπαχαρικό sumac, ζυμωτό ψωμί και νιφάδες από τσίλι ή το Chicken Bao με τραγανό κοτόπουλο, μαγιονέζα με λάδι τρούφας, κόλιανδρο, λαχανικά και πίκλες. Θα συνοδεύσεις τον καφέ ή το τσάι σου με φρεσκοψημένα κέικ και γλυκά, αλλά στα must είναι και οι healthy επιλογές ροφημάτων όπως το Matcha Latte με γάλα αμυγδάλου, το Latte με κουρκουμά ή το Pink Pitaya που θα σε ενθουσιάσουν με το χρώμα, τη γεύση και τη διατροφική τους αξία.

 

Minu
Φωτεινό, με έναν μίνιμαλ σχεδιασμό σκανδιναβικής αισθητικής. Φωτ.: Θάλεια Ιωάννου/ LIFO

 

Το Minu φέρνει στην καθημερινή βόλτα την επαφή με την τέχνη μέσα από τις εκθέσεις που κάθε τόσο φιλοξενούνται με την επιμέλεια του εικαστικού Απόλλωνα Γλύκα, γι’ αυτό αποτελεί ένα ολόκληρο concept που κερδίζει πρώτ' από όλα την ψυχή σου. Δεν το λες και λίγο αυτό.  

 

Σαρρή 50, Ψυρρή 

Facebook: minu

Instagram: minu.athens

Οδηγός Γεύσης