Αθηναϊκή Ριβιέρα, θέα στη θάλασσα, ατμόσφαιρα που ξεκουράζει τις αισθήσεις σου και μια υψηλή αισθητική που σε κάνει να νιώθεις μοναδικά. Σε όλα αυτά πρόσθεσε τις εξαιρετικές γεύσεις και έχεις όλα όσα φαντάζεσαι όταν κλείνεις τα μάτια και εύχεσαι πού θα ήθελες να ήσουν εκείνη τη στιγμή. Το Ark είναι μια κιβωτός γεύσεων και όχι μόνο. Είναι μια κιβωτός συναισθημάτων, στιγμών, εμπειριών που σε κάνει να ξεφεύγεις από την καθημερινότητα της πόλης.
Ο βραβευμένος σεφ Γιάννης Μπαξεβάνης δημιουργεί ένα μενού που θα απολαύσεις από το πρωί μαζί με τον καφέ σου μέχρι πιο αργά σε ένα weekend brunch. Ο κατάλογος έχει πιάτα που τιμούν την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα, αλλά αναδεικνύονται διαφορετικά μέσα από τη δημιουργική ματιά του σεφ. Η χορτόπιτα είναι μια ανοιχτή µυζηθρόπιτα µε αρωµατικά χόρτα, το πεϊνιρλί ψήνεται στον ξυλόφουρνο και γεμίζεται µε ποντιακό τυρί γαΐς, σουτζούκι ελαφρώς πικάντικο και αυγό.
Στις γλυκές προτάσεις θα βρεις τη λεπτή χανιώπιτα από χαρούπι γεµιστή µε ξυνοµυζήθρα, που σερβίρεται με παγωτό κανέλα και γλυκό κολοκύθα αλλά και κρητικά γλυκά καλτσούνια µε φρέσκια µυζήθρα, µέλι ανθέων, κανέλα, καρύδια και σταφίδες. Εξαιρετική η μπουγάτσα Θεσσαλονίκης αλλά και οι τηγανίτες που συνοδεύονται από διαφορετικούς συνδυασμούς – να δοκιμάσεις οπωσδήποτε αυτές με µε σταφυλόµελο, βιολογικό βούτυρο αµυγδάλου, αµύγδαλα, κανέλα και µαύρες σταφίδες.
Γεύσεις που προκαλούν τη συγκίνηση της πρώτης φοράς –κάτι που γενικά μας λείπει– και συνοδεύονται από ένα αρωματικό χαρμάνι Taf που ψήνεται αποκλειστικά για το Ark. Τα υγιεινά ροφήματα, οι χυμοί και, φυσικά, τα αρωματικά τσάγια δεν λείπουν από το brunch menu που θα απολαύσεις, παραδομένος σε μια εμπειρία που σε παρασύρει στην απόλυτη απόλαυση.
Γρηγορίου Λαμπράκη, 210 8948882
- Facebook
- Twitter
- E-mail
0