Εκλογές 2023: Ο Οικονόμου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για debate Μητσοτάκη- Τσίπρα

Μητσοτάκης και Τσίπρας Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Ανοιχτά άφησε ο Γιάννης Οικονόμου το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί ένα debate ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα, ενόψει των εκλογών του 2023. 

Όταν ρωτήθηκε σχετικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως ο ίδιος δεν είναι αρνητικός στο ενδεχόμενο ενός debate ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά ταυτόχρονα σημείωσε πως ήδη οι δυο τους έχουν αντιπαρατεθεί πολλές φορές στη Βουλή. 

Με αφορμή το αποψινό άτυπο debate ανάμεσα στον ίδιο και την εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου, στο ERTNEWS, ο Γιάννης Οικονόμου ρωτήθηκε κατά τη διάρκεια του briefing εάν αυτό αποτελεί προάγγελο μιας τηλεμαχίας ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα. 

«Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ένα από τα ζητήματα διαβούλευσης ανάμεσα στα επιτελεία των κομμάτων είναι πάντοτε η τηλεμαχία μεταξύ των πολιτικών αρχηγών όλων των κομμάτων και ενδεχομένως μεταξύ των δύο κομμάτων που προηγούνται», απάντησε αρχικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 

Οικονόμου για debate: Θα υπάρξουν διαβουλεύσεις

«Αυτό γινόταν σε όλες τις προεκλογικές αναμετρήσεις. Θα υπάρξουν διαβουλεύσεις και σε αυτή. Όταν ξεκινήσει η προεκλογική περίοδος, θα μπορούμε να τα δούμε αυτά πολύ πιο συγκεκριμένα», συμπλήρωσε και σημείωσε: «Κατά τη διάρκεια αυτής της κυβερνητικής θητείας, οι πολίτες είχαν τη δυνατότητα να δουν αρκετές πολιτικές αντιπαραθέσεις, διαλόγους, ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αν θυμάμαι καλά, τόσες δεν έχουν παρατηρηθεί σε άλλες κυβερνητικές θητείες». 

Σε ερώτηση για το αν ο ίδιος θα ήταν αρνητικός σε ένα debate του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Οικονόμου απάντησε «Όχι βέβαια». 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δέχθηκε και αρκετές ερωτήσεις, όπως αναμενόταν, για το πότε θα γίνουν οι εκλογές. «Να ετοιμαζόμαστε για τις 9 Απριλίου;», ήταν η μία από αυτές τις ερωτήσεις, με αφορμή τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι οι εκλογές «δεν θα αργήσουν πολύ». «Ότι λέει ο πρωθυπουργός το εννοεί», απάντησε ο κ. Οικονόμου. 

«Όταν έρθει η ώρα να διαλυθεί η Βουλή, θα το μάθετε με τον πιο επίσημο και απόλυτο τρόπο, από τον ίδιο τον πρωθυπουργό», ανέφερε απαντώντας σε μία ακόμη ερώτηση για τον χρόνο των εκλογών. 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διαγραφή Σαλμά ζητά ο Μητσοτάκης - Τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ

Πολιτική / Διαγραφή Σαλμά ζητά ο Μητσοτάκης - Τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ

Μετά την ερώτηση στη βουλή για τα «κόκκινα δάνεια» και τις αιχμές του βουλευτή κατά του Κωστή Χατζηδάκη ότι «πρέπει να έχεις δουλέψει στη ζωή σου για να καταλάβεις τον πολίτη»
LIFO NEWSROOM
ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης στην Άρτα την ώρα που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Η «απάντηση» της Γεροβασίλη

Πολιτική / ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης στην Άρτα την ώρα που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Η «απάντηση» της Γεροβασίλη

«Θα μπορούσε να επισκεφτεί την Άρτα μια άλλη ημέρα και όχι την ώρα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος που θέλει να ηγηθεί» σχολίασε σε ανάρτησή της
LIFO NEWSROOM
Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

Πολιτική / Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

«Αναγκάζομαι να προσφύγω στη Δικαιοσύνη διότι παραδέχθηκε ότι άσκησε bullying εναντίον μου, αποδίδοντας τη συμπεριφορά του στην προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος» λέει η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM