Love Better: Κυβερνητική καμπάνια στη Νέα Ζηλανδία με συμβουλές για τον χωρισμό

Νέα Ζηλανδία: Η κυβερνητική καμπάνια «Love Better» βοηθά τη νεολαία να ξεπεράσει τον χωρισμό Facebook Twitter
Φωτ.: pexels
0

Η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας ξεκινάει εκστρατεία για να βοηθήσει τις νέες και τους νέους να ξεπερνούν τους επώδυνους χωρισμούς τους.

Η κυβερνητική καμπάνια, η οποία έχει κοστολογηθεί στα 3,7 εκατομμύρια ευρώ, ονομάστηκε «Love Better» και «προσφέρει συμβουλές και υποστήριξη για να ανακάμψετε όταν τελειώσει η αγάπη και θα προβληθεί σε podcast και σε πλατφόρμες όπως το Instagram».

Η Νεοζηλανδή υπουργός αρμόδια για θέματα κοινωνικής ανάπτυξης Πριγιάνκα Ραντακρίσναν είπε πως η καμπάνια θα έχει τριετή διάρκεια.

Σύμφωνα με την κυβερνητική ενημέρωση, η εκστρατεία έχει ως στόχο να ενθαρρύνει τις ραγισμένες καρδιές να «συμβιβαστούν με τα συναισθήματά τους» και να μπλοκάρουν τον/την πρώην τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Οι χωρισμοί είναι χάλια, αλλά μπορείτε να τους κάνετε να φαίνονται όμορφοι. Πάρτε τον έλεγχο των συναισθημάτων σας», λέει μια χαλαρωτική φωνή στο βίντεο της καμπάνιας.

Οι εικόνες εμφανίζουν νεαρά άτομα να εξηγούν πώς διαχειρίστηκαν τον χωρισμό τους.

«Πρέπει να το κάνω. Γίνεται γελοίο, γίνεται τόσο ανεξέλεγκτο. Έχω ανάγκη να κοιμάμαι το βράδυ. Πρέπει να το ξεχάσω», λέει, ταραγμένος, ένας νεαρός που άρχισε να μπλοκάρει τον πρώην έρωτά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Γνωρίζουμε ότι οι χωρισμοί βλάπτουν. Θέλουμε να υποστηρίξουμε τους νέους μας και να τους ενημερώσουμε ότι υπάρχει διέξοδος χωρίς να βλάψουν τον εαυτό τους ή τους άλλους», είπε η Πριγιάνκα Ραντακρίσναν.

Όπως εξήγησε, το «Love Better» είναι μια «εκστρατεία πρωτογενούς πρόληψης» που δίνει τη δυνατότητα στους νέους να μοιράζονται «αληθινές ιστορίες για να βοηθήσουν συνομηλίκους που μπορεί να βιώνουν παρόμοιες εμπειρίες».

Έξι στους 10 Νεοζηλανδούς μεταξύ 16 και 24 ετών έχουν βιώσει χωρισμό και η μεγάλη πλειονότητα από αυτούς στη συνέχεια «υπέστησαν ή προκάλεσαν επιβλαβείς συνέπειες», σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας Kantar.

Η Νέα Ζηλανδία έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά αυτοκτονιών νέων μεταξύ των ανεπτυγμένων χωρών, σύμφωνα με τη UNICEF.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Μπαρντελά ακύρωσε ομιλία του στις ΗΠΑ αφού πρώην σύμβουλος του Τραμπ εμφανίστηκε να κάνει «ναζιστική χειρονομία»

Διεθνή / Ο Μπαρντελά ακύρωσε ομιλία του στις ΗΠΑ μετά τη «ναζιστική χειρονομία» του πρώην σύμβουλου του Τραμπ, Στιβ Μπάνον

O Γάλλος ακροδεξιός ηγέτης ήταν προγραμματισμένο να μιλήσει σε συνέδριο συντηρητικών, προτού ακυρώσει την εμφάνισή του λόγω της χειρονομίας του Στιβ Μπάνον
LIFO NEWSROOM