Κόμμα Κασιδιάρη: Στην Ολομέλεια σήμερα η τροπολογία για το «μπλόκο» - Οι θέσεις των κομμάτων

Κόμμα Κασιδιάρη: Στην Ολομέλεια σήμερα η τροπολογία για το «μπλόκο» - Οι θέσεις των κομμάτων Facebook Twitter
Η συζήτηση θα γίνει στη σκιά της παραίτησης του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, Χρήστου Τζανερίκου ο οποίος είχε καταγγείλει παρέμβαση της κυβέρνησης στη δικαιοσύνη για την τροπολογία που αφορά το κόμμα Κασιδιάρη
0

Στην Ολομέλεια της Βουλής ψηφίζεται σήμερα η συμπληρωματική τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση για το «μπλόκο» του κόμματος Κασιδιάρη στις επερχόμενες εκλογές

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συζήτηση θα ξεκινήσει στις 10:30 με την τροπολογία να αναμένεται να ψηφιστεί από Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ. Όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, προσανατολίζεται είτε να απέχει από την ψηφοφορία είτε να μετέχει αλλά να δηλώσει «παρών».

Η συζήτηση θα γίνει στη σκιά της παραίτησης του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, Χρήστου Τζανερίκου ο οποίος είχε καταγγείλει παρέμβαση της κυβέρνησης στη δικαιοσύνη για την τροπολογία που αφορά το κόμμα Κασιδιάρη.  

Όπως εξήγησε ο κ. Τζανερίκος η συμπληρωματική τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών αποτελεί μια «πρωτοφανή για τα δικαστικά χρονικά ρύθμιση, που θεσμοθετεί την Ολομέλεια πολιτικού τμήματος του Αρείου Πάγου», και τη χαρακτήρισε «φωτογραφική διάταξη που έχει στο "στόχαστρο" τον ίδιο».

Οι θέσεις των κομμάτων

Εχθές, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης απηύθυνε έκκληση σε όλες τις δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις να ομονοήσουν και να ψηφίσουν τη διάταξη.

«Αυτοί που δεν θα ψηφίσουν την τροπολογία, είναι οι ίδιοι οι οποίοι κλείνουν το μάτι στη Χρυσή Αυγή», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με «τον θεσμικό ερασιτεχνισμό της έχει γίνει ο μεγαλύτερος χορηγός της ακροδεξιάς».

«Γίνονται χορηγοί του Κασιδιάρη με αυτές τις θεσμικές βαναυσότητες. Θα πάμε να ψηφίσουμε το λάθος;», σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Παράλληλα, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αναμένεται να ψηφίσει την τροπολογία του κυβερνώντος κόμματος παρά τις ορισμένες ενστάσεις του: «Εμείς στηρίζουμε κάθε μέτρο που αποκλείει μία εγκληματική οργάνωση από τη συμμετοχή της στις εκλογές. Γιατί αυτό είναι προστασία της Δημοκρατίας» είπε στη Βουλή η κ. Ευαγγελία Λιακούλη, βουλευτής του κόμματος.

Σε ότι αφορά το ΚΚΕ, η βουλευτής του κόμματος Μαρία Κομνηνάκα δήλωσε ότι είναι «υποκριτικό το άγχος και το ενδιαφέρον σας καθώς μέχρι σήμερα δεν κάνατε το ελάχιστο ώστε σήμερα να έχει ολοκληρωθεί η δίκη, να υπήρχε η αμετάκλητη καταδίκη των εγκληματιών, ναζιστών της Χρυσής Αυγής».

«Τον φασισμό τον τσακίζουμε στους δρόμους και στην κάλπη, όχι στα δικαστήρια!», σχολίασε, μεταξύ άλλων, το γραφείο Τύπου του ΜέΡΑ25.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένοπλες Δυνάμεις: Στόχος οι 150.000 ενεργοί έφεδροι μέχρι το 2030

Πολιτική / Ένοπλες Δυνάμεις: Στόχος οι 150.000 ενεργοί έφεδροι μέχρι το 2030

Η εκπαίδευση θα βασίζεται στις σύγχρονες τεχνολογίες και τα διδάγματα πρόσφατων συγκρούσεων, περιλαμβάνοντας νέες ειδικότητες και εκπαίδευση σε σύγχρονα οπλικά συστήματα, τακτικές μάχης, χρήση drones και προσομοιωτές μάχης
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: Νομοθετική πρωτοβουλία για τον επαναπατρισμό Ελλήνων γιατρών από τις ΗΠΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: Νομοθετική πρωτοβουλία για τον επαναπατρισμό Ελλήνων γιατρών από τις ΗΠΑ

Η νομοθετική ρύθμιση που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός επιλύει το πρόβλημα της αναγνώρισης τίτλου ειδικότητας και συνακόλουθα της εξειδίκευσης που απέκτησαν Ελληνες γιατροί σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει ΟΕΝΓΕ και σύζυγο της γιατρού: «Δεν προερχόταν από 36ωρη εφημερία»

Πολιτική / Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει ΟΕΝΓΕ και σύζυγο της γιατρού: «Δεν προερχόταν από 36ωρη εφημερία»

«Σας ενημερώνω ότι μετά από έρευνα αποδεικνύεται, ότι δεν προερχόταν από 36 ώρες εφημερία, όπως ψευδώς και κατά κόρον γράφτηκε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: Μακάρι η παρακαταθήκη της αγάπης που αφήνει να βρει την καλύτερη συνέχεια

Πολιτική / Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: Μακάρι η παρακαταθήκη της αγάπης που αφήνει να βρει την καλύτερη συνέχεια

«Η σκέψη μας στρέφεται στο ανά τον κόσμο ποίμνιο του Βατικανού. Ιδιαίτερα, μάλιστα, στην ελληνική κοινότητα των Καθολικών» υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM