Εύα Καϊλή: Ανυπομονώ να βρεθεί το ηλεκτρονικό βραχιολάκι, για να βγω από τη φυλακή- Η πρώτη δήλωση

Εύα Καϊλή Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Η Εύα Καϊλή τόνισε πως ανυπομονεί να βρεθεί το ηλεκτρονικό βραχιολάκι, προκειμένου να βγει από τη φυλακή, στην πρώτη δήλωσή της μετά την απόφαση των βελγικών αρχών να τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό. 

Τα επόμενα 24ωρα η Εύα Καϊλή αναμένεται να βγει από τις φυλακές Χάρεν, στα περίχωρα των Βρυξελλών, όπου κρατείται τους τελευταίους τέσσερις μήνες, κατηγορούμενη για εμπλοκή στο σκάνδαλο Qatargate. 

«Ανυπομονώ να βρεθεί το ηλεκτρονικό βραχιολάκι για να βγω από τη φυλακή. Την πρώτη ημέρα θέλω απλά να μείνω στο σπίτι με την κόρη μου. Όλη ημέρα μαζί της», δήλωσε η ευρωβουλευτής στη La Repubblica. 

«Από τον Ιανουάριο έως σήμερα τη βλέπω μόνο δύο φορές τον μήνα. Θα μείνω στις Βρυξέλλες, θα συνεχίσω να μάχομαι για την αθωότητά μου», συμπλήρωσε η Εύα Καϊλή

Εύα Καϊλή: Αποφυλακίζεται έως τη Δευτέρα του Πάσχα

Η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αναμένεται να βγει από τη φυλακή το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα του Πάσχα, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα. Ήταν από τους πρώτους που συνελήφθησαν, στις 9 Δεκεμβρίου, όταν ξέσπασε το σκάνδαλο Qatargate και τώρα γίνεται η τελευταία που αποφυλακίζεται. 

Όταν βγει από τη φυλακή, θα επιστρέψει στο διαμέρισμά της, το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Αλλά δεν θα μείνει με τον σύντροφό της, Φραντσέσκο Τζόρτζι, ο οποίος ήδη έχει αποφυλακιστεί με ηλεκτρονικό βραχιολάκι. Ο τελευταίος είναι σε κατ΄οίκον περιορισμό σε σπίτι που απέχει 10 χλμ. από το διαμέρισμα της Εύας Καϊλή. 

«Θα ζήσουν χωριστά», δήλωσε ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος. «Θα επιστρέψει στην Ελλάδα μόνο όταν το δικαστήριο κηρύξει την αθωότητά της. Αλλά έπειτα από 4,5 μήνες είμαστε χαρούμενοι. Τώρα, στόχος μας είναι να πείσουμε τον δικαστή και τον ομοσπονδιακό εισαγγελέα πως είναι αθώα», συμπλήρωσε. 

Η αποφυλάκιση της Εύας Καϊλή αποτελεί ένα νέο σημείο καμπής στις έρευνες για το Qatargate. Τις ημέρες που προηγήθηκαν ήδη οι βελγικές αρχές είχαν αποφασίσει να αποφυλακιστούν με ηλεκτρονικό βραχιολάκι ο Πιερ Αντόνιο Παντσέρι- ο οποίος είχε κάνει συμφωνία συνεργασίας- και ο Βέλγος ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλα. Σε κατ’ οίκον περιορισμό στη Νάπολη είναι ο Ιταλός ευρωβουλευτής Αντρέα Κοτσολίνο.  

«Η Εύα Καϊλή βγαίνει από τη φυλακή με το κεφάλι της ψηλά και με αξιοπρέπεια. Δεν έχει ομολογήσει εγκλήματα που δεν διέπραξε», δήλωσε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος και συμπλήρωσε: «Η υπόθεση εναντίον της έχει πολύ σοβαρούς πολιτικούς παράγοντες, που θα αναδειχθούν στο μέλλον». 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έρευνα της Αρχής Προσωπικών Δεδομένων για μηνύματα και emails από τον Χάρη Δούκα

Πολιτική / Έρευνα της Αρχής Προσωπικών Δεδομένων για μηνύματα και emails από τον Χάρη Δούκα

Ο δήμαρχος Αθηναίων καταγγέλλεται πως έχει στείλει μηνύματα και emails σε πολίτες για να επικοινωνήσει την υποψηφιότητά του για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ - «Πορτοσάλτε, Γεωργιάδης εισακούστηκαν», απαντά ο ίδιος
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: Ο Νετανιάχου απειλεί να απολύσει ξανά τον υπουργό Άμυνας Γκάλαντ λόγω Λιβάνου

Διεθνή / Ισραήλ: Ο Νετανιάχου απειλεί να απολύσει ξανά τον υπουργό Άμυνας Γκάλαντ λόγω Λιβάνου

Ο διοικητής της Βόρειας Διοίκησης Ούρι Γκόρντιν πιέζει να εξαπολύσει επίθεση μεγάλης κλίμακας στον Λίβανο, ενώ ο υπουργός Άμυνας του Νετανιάχου, Γιόαβ Γκάλαντ εμφανίζεται επιφυλακτικός
LIFO NEWSROOM
Κατρίνης: Όχι σε επιλογές «παρακμής που θέλουν ένα μικρό και ελεγχόμενο ΠΑΣΟΚ»

Πολιτική / Κατρίνης: Όχι σε επιλογές «παρακμής που θέλουν ένα μικρό και ελεγχόμενο ΠΑΣΟΚ»

Ο κ. Κατρίνης έκανε λόγο για τη μεγάλη και την τελευταία ευκαιρία του ΠΑΣΟΚ τονίζοντας ότι «δεν μπορούμε να πάμε στις εθνικές εκλογές, συντηρώντας το πολιτικό σκηνικό του ενάμιση κόμματος»
LIFO NEWSROOM
Π. Γερουλάνος: Ζητώ την ευθύνη να ηγηθώ του ΠΑΣΟΚ γιατί έχω την εμπειρία να το κάνω

Πολιτική / Π. Γερουλάνος: Ζητώ την ευθύνη να ηγηθώ του ΠΑΣΟΚ γιατί έχω την εμπειρία να το κάνω

«Δεν διανοούμαστε να χάσουμε την ευκαιρία για τη χώρα και το ΠΑΣΟΚ για το οποίο χρειάζονται τρία πράγματα: Σχέδιο, διάθεση σύνθεσης δυνάμεων, ενότητα δηλαδή, και εμπειρία διακυβέρνησης»
LIFO NEWSROOM