Σου έχει τύχει ποτέ να θέλεις να χωθείς σε μια αυλή και να ξεχαστείς εκεί σαν να μην υπάρχει τίποτα γύρω σου; Αυτό είναι που κάνει αυτό το στέκι του Χολαργού ένα από τα πιο αγαπημένα μας. Στο Lucca όλη μέρα υπάρχει τρόπος να ξεφύγεις από την καθημερινότητα, και μάλιστα απολαμβάνοντας μοναδικές γεύσεις σε μια ατμόσφαιρα που συνδέει την αρχοντιά των βορείων προαστίων του παρελθόντος με τη σύγχρονη αισθητική περί διασκέδασης.

 

Το μενού μόλις ανανεώθηκε υπό την επιμέλεια του σεφ Δημήτρη Σταμούδη και της Ιωάννας Μπουρλόκα και είναι μια all-day γευστική πρόταση που πρέπει να ανακαλύψεις. Η sharing φιλοσοφία πρωταγωνιστεί, με πιάτα για όλη την παρέα και χαλαρές στιγμές ευχαρίστησης. Εδώ θα βρεις τα ναπολιτάνικα κεφτεδάκια, το μοσχαρίσιο καρπάτσιο με πίκλα ραπανάκι και aioli αλλά και τo φανταστικό chicken peperoncino με peanut sauce. Βασίλισσα του γευστικού μοιράσματος και η πίτσα σε διαφορετικές εκδοχές, όλες πεντανόστιμες. Στα απόλυτα must try το ριζότο με πάστα τρούφας και μπισκότο παρμεζάνας, που μπορείς να απολαύσεις σε ένα μεσημεριανό lunch break, συνοδεύοντάς το με ένα ποτήρι κρασί – ό,τι καλύτερο για να κόψεις την ημέρα στα δύο.

 

Lucca
Στον κατάλογο του Lucca τα πιάτα είναι εύκολες προτάσεις που υπηρετούν τη λογική του comfort για να τα ευχαριστιέσαι με όλες σου τις αισθήσεις κάθε στιγμή. Φωτ.: Γιώργος Ξανθινάκης/ LIFO

 

Στον κατάλογο του Lucca τα πιάτα είναι εύκολες προτάσεις που υπηρετούν τη λογική του comfort για να τα ευχαριστιέσαι με όλες σου τις αισθήσεις κάθε στιγμή. Μη χάσεις το οssobuco από σιγομαγειρεμένο μοσχαρίσιο μπούτι πάνω σε χειροποίητο πουρέ πατάτας και οπωσδήποτε κλείσε το γεύμα σου με το ιταλικό παραδοσιακό τιραμισού που είναι από τα καλύτερα που κυκλοφορούν.

 

Το Lucca σε υποδέχεται από νωρίς, σερβίροντας και ένα ξεχωριστό brunch με ιδιαίτερες συνταγές, όπως τα αυγά shakshuka σε σάλτσα τομάτας, ένα λαχταριστό Croque Madame και το Circle Club, μια διαφορετική εκδοχή του club sandwich σε στρογγυλό ψωμάκι μπριός. Όλα τα πιάτα απογειώνονται με τη συνοδεία των all-day κοκτέιλ που σε μεταφέρουν σε μέρη εξωτικά κι ας βρίσκεσαι στη Μεσογείων. Αυτό το ταξίδι γίνεται εύκολα καθημερινή συνήθεια.

 

Lucca
Εδώ θα βρεις τα ναπολιτάνικα κεφτεδάκια, το μοσχαρίσιο καρπάτσιο με πίκλα ραπανάκι και aioli αλλά και τo φανταστικό chicken peperoncino με peanut sauce. Φωτ.: Γιώργος Ξανθινάκης/ LIFO

 

Μεσογείων 250, Χολαργός, 210 6549001

Facebook: Lucca Athens

Instagram: lucca.athens
 

Οδηγός Γεύσης