Σε κύριο συστατικό για έξι πρωτότυπα και απολαυστικά cocktail μεταμορφώθηκε πριν από λίγες ημέρες το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου, με τη βοήθεια κορυφαίων bartenders της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Το αγαπημένο ούζο των Ελλήνων επέλεξε αυτόν τον τρόπο για να συστηθεί καλύτερα στους λάτρεις των cocktail αλλά και στους επαγγελματίες mixologists, οι οποίοι βρήκαν ένα ακόμη εκφραστικό μέσο για να πειραματιστούν, δημιουργώντας για πρώτη φορά ένα γνήσια ελληνικό cocktail με ούζο, που θα ομορφύνει τις μέρες μας και θα γίνει η νέα γεύση του καλοκαιριού.
Η ξεχωριστή αυτή πρωτοβουλία δε θα μπορούσε ποτέ να υλοποιηθεί χωρίς τη συνεργασία και τη βοήθεια έξι από τους καλύτερους bartenders, που πρωταγωνιστούν στην ελληνική σκηνή του mixology: Οι Γιάννης Σαμαράς, Γιώργος Μπάγκος, Σπύρος Πατσιαλός, Διονύσης Πολλάτος, Γιάννης Πετρής και Στέφανος Παρασκευούδης, με την καθοδήγηση του κ. Ανδρέα Ματθίδη, Προέδρου της Ένωσης Ελλήνων Οινοχόων και εμπνευστή του project, έβαλαν όλη τους τη φαντασία και την τέχνη και δημιούργησαν απροσδόκητους συνδυασμούς με βάση το Ούζο Πλωμαρίου, αλλά και μία «πειραγμένη» εκδοχή του κλασικού cocktail “Bloody Mary”. Προκειμένου να ενισχύσει την προσπάθειά τους, η Ποτοποιία Πλωμαρίου Ισίδωρος Αρβανίτης είχε φροντίσει να ταξιδέψει τους συμμετέχοντες στο γραφικό Πλωμάρι της Λέσβου, όπου έζησαν από κοντά όλη την ιεροτελεστία μέσα από την οποία γεννιέται το μοναδικό αυτό απόσταγμα.
Τα αποτελέσματα ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακά: Το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου συνδυάστηκε με φύλλα βασιλικού και σιρόπι λεβάντας σε μία συνταγή με αέρα Μεσογείου, με γλυκό του κουταλιού βύσσινο που μας μετέφερε νοερά στις χώρες της Ανατολής, αλλά και με μαρμελάδα πορτοκάλι που μας ξύπνησε αναμνήσεις από τα παιδικά μας χρόνια… Παντρεύτηκε, ακόμη, με πουρέ φράουλας και χαμομήλι που μύριζαν άνοιξη, με αρώματα πράσινου μήλου που ανέδειξαν τη δροσερή πλευρά του, με νότες εσπεριδοειδών που ήρθαν σε αντίθεση με το γλυκόπιοτο χαρακτήρα του. Σε κάθε περίπτωση, απέδειξε πως, πέρα από αναπόσπαστο κομμάτι της παρέας και ιδανικό συνοδευτικό για μεζεδάκια, αποτελεί και πρώτης τάξεως ερέθισμα για πρωτοποριακές δημιουργίες, που θα αλλάξουν όλα όσα μέχρι τώρα γνωρίζαμε για το αγαπημένο μας ποτό. Έτσι, οι φετινές διακοπές θα μοσχομυρίζουν ούζο, βασιλικό και λεβάντα, αφού το Plomari Splash, ένα από τα cocktail που γεννήθηκαν από το συγκεκριμένο project, θα γίνει η νέα γεύση του καλοκαιριού. Αναζητήστε το και εσείς στο Solymar της Μυκόνου και στο Sea Side by Notos της Σαντορίνης!
Επιπλέον, στο εξής μπορείτε να βρείτε το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου και στη σελίδα του στο Facebook: www.facebook.com/ouzoplomari . Επισκεφθείτε το!