“Μεσίστιες οι σημαίες όσων χρωστάνε για παραδειγματισμό”

“Μεσίστιες οι σημαίες όσων χρωστάνε για παραδειγματισμό” Facebook Twitter
0

Ο Γκίντερ Έτινγκερ, επίτροπος της Γερμανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. σε συνέντευξη του στην γερμανική Bild ερωτήθηκε κυρίως για την κρίση στην Ευρωζώνη και το Ελληνικό χρέος. Oι προτάσεις που έκανε ρίχνοντας την ευθύνη για την κατάσταση στην αναποτελεσματικότητα της δημόσιας διοίκησης στην Ελλάδα, προκάλεσαν ήδη τις αντιδράσεις μερίδας του τύπου στη χώρα μας (παρότι το πρόβλημα της ανικανότητας είσπραξης από τον διαλυμένο μηχανισμό είναι δεδομένο). Ο κύριος Έτινγκερ πρότεινε, αφού δεν μπορούν οι ελληνικές αρχές να συλλέξουν φόρους, αυτό να το κάνουν εξειδικευμένοι υπάλληλοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα έρθουν στη χώρα μας για μεγάλο διάστημα και θα προχωρήσουν στην εφαρμογή μέτρων, αγνοώντας τις αντιδράσεις. “Όποιος ζητάει την βοήθεια άλλων χωρών, θα πρέπει να είναι έτοιμος να παραχωρήσει και μέρος της ευθύνης”, δηλώνει ο Γερμανός επίτροπος.

Σε ότι αφορά στις φωνές για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, ο κύριος Έτιγκερ δηλώνει ότι μια τέτοια ενέργεια θα οδηγούσε στη διάσπαση της Ευρώπης και θα έστελνε ένα καταστροφικό μήνυμα. “Κι αν δεν μπορείς να σταθεροποιήσεις μια μικρή χώρα, οι αγορές και οι πιστωτές θα πάψουν να σε εμπιστεύονται”, τόνισε.

Με ρεαλιστική ματιά στην πραγματικότητα, ο Ετιγκερ, μην αποκλείοντας και τη λύση του ευρωομόλογου στο μέλλον, λέει ακόμη ότι το χρέος των χωρών της ΕΕ είναι συνολικά υψηλό και πως η Ελλάδα με τα 370 δις που χρωστάει, αντιπροσωπεύει ένα μικρό μόνο μέρος του. “Όλες οι χώρες έχουν μεγάλα χρέη και αυτό, δεν είναι οικονομικά βιώσιμο. Το πολιτικό μοντέλο του δυτικού κόσμου, με συνεχώς αυξανόμενη ευημερία που βασίζεται σε δανεικά  έχει τελειώσει”, συμπεραίνει ο Γκίντερ Έτινγκερ.

Μέχρι εδώ καλά. Όμως σε ένα άλλο σημείο, πραγματικά το παράκανε ο κύριος Έτινγκερ προτείνοντας να κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες των υπερχρεωμένων χωρών, στα κτίρια της Ε.Ε. Για τον Γερμανό επίτροπο (που ξεχνά τι ρόλο έπαιζαν ανάλογες κινήσεις στο όχι και τόσο μακρινό γερμανικό παρελθόν), μια τέτοια κίνηση, δεν θα είναι μόνο συμβολική αλλά και αποτρεπτική.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διαγραφή Σαλμά ζητά ο Μητσοτάκης - Τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ

Πολιτική / Διαγραφή Σαλμά ζητά ο Μητσοτάκης - Τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ

Μετά την ερώτηση στη βουλή για τα «κόκκινα δάνεια» και τις αιχμές του βουλευτή κατά του Κωστή Χατζηδάκη ότι «πρέπει να έχεις δουλέψει στη ζωή σου για να καταλάβεις τον πολίτη»
LIFO NEWSROOM
ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης στην Άρτα την ώρα που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Η «απάντηση» της Γεροβασίλη

Πολιτική / ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης στην Άρτα την ώρα που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Η «απάντηση» της Γεροβασίλη

«Θα μπορούσε να επισκεφτεί την Άρτα μια άλλη ημέρα και όχι την ώρα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος που θέλει να ηγηθεί» σχολίασε σε ανάρτησή της
LIFO NEWSROOM
Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

Πολιτική / Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

«Αναγκάζομαι να προσφύγω στη Δικαιοσύνη διότι παραδέχθηκε ότι άσκησε bullying εναντίον μου, αποδίδοντας τη συμπεριφορά του στην προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος» λέει η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM