O ghost writer του Χάρι αποκαλύπτει τον μεγάλο καυγά τους για τη «Ρεζέρβα»

O ghost writer του Χάρι αποκαλύπτει τον μεγάλο καυγά τους για τη «Ρεζέρβα» Facebook Twitter
0

Ο ghost writer του πρίγκιπα Χάρι αποκαλύπτει τη ζωή δίπλα στον πρίγκιπα Χάρι και τη Μέγκαν Μαρκλ κατά τη συγγραφή του «Spare» (Ρεζέρβα) αλλά και την αλήθεια πίσω από ένα μεγάλο καβγά.

Σε ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στο The New Yorker σήμερα ο συγγραφέας J.R. Moehringer, μίλησε για το πώς ήταν να δουλεύεις με τον πρίγκιπα Χάρι για το βιβλίο του, χωρίς να διστάσει να αποκαλύψει έναν μεγάλο καβγά που ξέσπασε μεταξύ τους για το editing του βιβλίου.

Ο καβγάς στις 2 τα ξημερώματα μέσω Zoom ξεκίνησε από ένα συγκεκριμένο απόσπασμα που περιελάβανε τις «εξαντλητικές στρατιωτικές ασκήσεις» του Χάρι στην Αγγλία, όπου συνελήφθη από φερόμενους τρομοκράτες, ένας από τους οποίους έκανε μια «κακοήθη αναφορά» στην πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Ο πρίγκιπας Χάρι επέμενε να τελειώσει το [επεισόδιο] με την απάντησή του, ο Moehringer από την άλλη επέμενε ότι αυτό το κομμάτι έπρεπε να μείνει εκτός.

«Αν και δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Χάρι και εγώ λογομαχούσαμε, ένιωθα διαφορετικά· ένιωθα σαν να οδεύαμε προς μία αποφασιστική ρήξη, εν μέρει επειδή ο Χάρι δεν έλεγε πλέον τίποτα», θυμάται ο J.R. Moehringer, μιλώντας για τον καβγά τους.

«Απλώς κοίταζε έντονα την κάμερα», πρόσθεσε. «Τελικά, πήρε μια βαθιά εκπνοή και εξήγησε ήρεμα ότι, σε όλη του τη ζωή, οι άνθρωποι είχαν υποτιμήσει τις διανοητικές του ικανότητες και αυτή η αναλαμπή εξυπνάδας απέδειξε ότι, ακόμη και μετά από κλωτσιές και μπουνιές και στέρηση ύπνου και φαγητού, είχε το μυαλό του στο κεφάλι του».

O Moehringer μοιράστηκε και άλλες γλυκές στιγμές που συνέβησαν μεταξύ τους κατά τη διάρκεια της συγγραφής του Spare, ανάμεσά τους και το πώς αυτός και η οικογένειά του δέθηκαν με τον Χάρι και τη Μέγκαν Μαρκλ, μετά από τις επισκέψεις στο σπίτι τους στο Μοντεσίτο.

Κατά τη διάρκεια ενός συγκεκριμένου ταξιδιού, αστειεύτηκε ότι ο πρίγκιπας Χάρι κέρδισε την καρδιά της κόρης του Γκρέισι με την «την Μοάνα», σημειώνοντας ότι η αγαπημένη του σκηνή ήταν «όταν η Χέιχεϊ, το ανόητο κοτόπουλο, βρέθηκε χαμένος στη θάλασσα».

Ο συγγραφέας θυμήθηκε επίσης τη γενναιοδωρία της Μέγκαν Μαρκλ σε μία άλλη επίσκεψή του.

«Ο Χάρι με έβαλε στον ξενώνα, όπου η Μέγκαν και ο Άρτσι με επισκέπτονταν στις απογευματινές τους βόλτες», σημείωσε. «Η Μέγκαν, γνωρίζοντας ότι μου έλειπε η οικογένειά μου, έφερνε δίσκους με φαγητό και γλυκά».

Δεν θα ξεχάσει δε, πώς η Μέγκαν Μαρκλ επίσης του έδωσε παιχνίδια παιχνίδια για τα παιδιά του να πάρει μαζί όταν έφυγε..

Ο Moehringer είπε ότι αυτός και ο πρίγκιπας Χάρι δέθηκαν αμέσως και κοινός παρονομαστής ήταν ότι και οι δύο είχαν χάσει τις μητέρες τους, όπως αποκάλυψαν κατά την πρώτη τους επικοινωνία μέσω Zoom.

«Αναρωτήθηκα αν θα είχαμε χημεία», είπε. «Είχαμε, και υπήρχε, νομίζω, ένας εκπληκτικός λόγος. Η πριγκίπισσα Νταϊάνα είχε πεθάνει 23 χρόνια πριν από την πρώτη μας συνομιλία και η μητέρα μου, Ντόροθι, είχε μόλις πεθάνει. Οι θλίψεις μας ήταν εξίσου φρέσκες».

»Βρήκα την ιστορία του, όπως την περιέγραψε με έντονες πινελιές, συγγενική και εξοργιστική», πρόσθεσε. «Ο τρόπος με τον οποίο του είχαν φερθεί, ξένοι και οικείοι, ήταν απαίσιος. Εκ των υστέρων, όμως, νομίζω ότι υποδέχθηκα κάπως εγωιστικά την ιδέα να μπορώ να μιλήσω με κάποιον, έναν ειδικό, για αυτό το ατελείωτο συναίσθημα, που έχεις να μπορούσες να τηλεφωνήσεις στη μαμά σου».

Τα απομνημονεύματα του πρίγκιπα Χάρι κυκλοφόρησαν στις 10 Ιανουαρίου και αποκάλυψαν μια πιο άμεση ματιά στη ζωή του δούκα του Σάσεξ.

Η σχέση του πρίγκιπα Χάρι με τον αδελφό του

Εκτός από τη συζήτηση για τον θάνατο της μητέρας του, πριγκίπισσας Νταϊάνα και το πώς τον επηρέασε όταν μεγάλωνε, στο βιβλίο ο πρίγκιπας Χάρι περιέγραψε επίσης την τεταμένη σχέση του με διάφορα μέλη της βασιλικής οικογένειας, συμπεριλαμβανομένου του αδελφού του πρίγκιπα Ουίλιαμ.

«Αν και ξέρω ότι μεγάλο μέρος της ζωής μου μπορεί να φαίνεται άσχετο, πιστεύω ότι τα περισσότερα αδέρφια μπορούν να ταυτιστούν με το να παλεύουν με τις συγκρίσεις και ο αδερφός μου και εγώ δεν αποτελούμε εξαίρεση», είπε ο Χάρι στο People αποκλειστικά πριν από την κυκλοφορία του βιβλίου.

«Δεν θέλω να πω σε κανέναν τι να σκεφτεί γι' αυτό (το βιβλίο) και αυτό περιλαμβάνει και την οικογένειά μου. Αυτό το βιβλίο και οι αλήθειες του είναι από πολλές απόψεις μια συνέχεια του δικού μου ταξιδιού για την ψυχική υγεία. Είναι ένας ακατέργαστος απολογισμός της ζωής μου - το καλό, το κακό και όλα τα ενδιάμεσα.»

Αν και η βασιλική οικογένεια δεν έχει σχολιάσει δημοσίως το βιβλίο του πρίγκιπα Χάρι, ένας από τους γνώστες της βασιλικής οικογένειας είπε στο People ότι η κυκλοφορία του βιβλίου ήταν «φρικτή», καθώς ήταν μια «μεγάλη σκιά» στη στέψη του βασιλιά Καρόλου, στην οποία ο πρίγκιπας Χάρι παρευρέθηκε μόνος του στις 6 Μαΐου.

Τη στιγμή της κυκλοφορίας του Spare, πηγή κοντά στη βασιλική οικογένεια είχε πει στο People ότι ο πρίγκιπας Ουίλιαμ ήταν ο πιο αναστατωμένος με την κυκλοφορία του βιβλίου.

Σε αυτό εξάλλου ο πρίγκιπας Χάρι αποκαλούσε τον πρίγκιπα Ουίλιαμ ως «ορκισμένο εχθρό» του και ισχυρίστηκε ότι ο Ουίλιαμ του του είχε επιτεθεί σωματικά.

«Ο Ουίλιαμ είναι αυτός που είναι πιο αναστατωμένος και χρειάζεται χρόνο για να ηρεμήσει», ανέφερε τότε, πηγή κοντά στην βασιλική οικογένεια.

«Έχει παρουσιαστεί ως θερμόαιμος και αδιάφορος. Αλλά δεν νομίζω ότι θα υποχωρήσει - το θέμα είναι να μπορούν να προχωρήσουν πέρα από αυτό και να αποδεχτούν ότι βλέπουν τα πράγματα διαφορετικά».

Ωστόσο, στην τελετή στέψης του πατέρα τους βασιλιά Καρόλου πρίγκιπας Χάρι και Ουίλιαμ φαίνεται πως δεν αντάλλαξαν κουβέντα.

Με πληροφορίες του People

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φιντάν για ελληνοτουρκικά: Σε περιόδους δεξιών κυβερνήσεων το θέμα ήταν πάντα η Τουρκία

Διεθνή / Φιντάν για ελληνοτουρκικά: Σε περιόδους δεξιών κυβερνήσεων το θέμα ήταν πάντα η Τουρκία

Σε συνέντευξή του ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας μίλησε για Οθωμανική Αυτοκρατορία, για τουρκική μειονότητα στη Θράκη - «Δεν είναι η Ελλάδα το 'έτερο εγώ' μας», είπε ο Χακάν Φιντάν
LIFO NEWSROOM
Η αναζήτηση των «ελβετικής κατασκευής» ρολογιών του Ντόναλντ Τραμπ κατέληξε στο Ουαϊόμινγκ

Διεθνή / Ο Ντόναλντ Τραμπ «πουλάει» ρολόγια στις ομιλίες του - Μόνο που κανείς δεν γνωρίζει το πώς ακριβώς

Λίγα είναι γνωστά για την εταιρεία που συνεργάζεται τώρα με τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του προσώπου ή των προσώπων που βρίσκονται πίσω από αυτήν
LIFO NEWSROOM