ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
8.6.2023 | 01:01

Βγαινουμε ενα μηνα κ μου ζητησε να του δανεισω λεφτα

Μενω στο εξωτερικο κ εδω κ ενα μηνα βγαινω με ένα παιδι. Χθες όπως μιλουσαμε με μηνυματα με ρωταει στο ακυρο "μπορεις να μου δανεισεις 50 ευρω? Θα στα επιστρεψω την Παρασκευή". Αισθάνθηκα αβολα διαβάζοντας το μήνυμα του, ηθελα να αρνηθω αλλα δεν ηξερα πως. Δεν ηθελα να φανω αναισθητη γιατι σκεφτόμουν οτι οντως μπορει να τα χρειαζοταν για καποιο σοβαρο λογο. Απο την αλλη με ξερει μολις ενα μηνα. Εγω θα ενιωθα αβολα να ζητησω λεφτα απο καποιον που δεν ξερω καλα. Επισης αν ηθελε να του δανεισω λεφτα δεν οφειλε να μου εξηγησει τι τα χρειαζεται? Πχ δεν θα του δανειζα λεφτα για να παρει καινουργια παπούτσια αλλα ισως να του εδινα ενα ποσο για να παρει να φαει. Η οικογενεια του ξερω οτι δεν ειναι καλα οικονομικα (καταγεται απο χωρα της αφρικης που δεν ειναι κ πολυ πλουσια) αλλα εκεινος εργαζεται εδω που μενουμε. Σιγουρα δεν βγαζει παρα πολλα λεφτα ωστε να ζει μια υπερανετη ζωη κ δεχομαι οτι μπορει να ειχε πολλα εξοδα κ να ξεμεινε αλλα αυτο μαλλον σημαινει οτι δεν κανει κ καλη διαχειριση. Ξερω επισης οτι εδω που μενουμε δεν εχει πολλους φιλους γιατι μετακομισε προσφατα σ αυτη τη χωρα(οποτε δεν θα μπορουσε να δανειστει απο αλλους), αλλα και πάλι ζητησε λεφτα απο μενα που με ξερει μολις ενα μηνα? Κ δεν μιλαμε για 5 ευρω, αλλα 50. Ειμαι πολυ γενναιοδωρη κ δοτικη με τους γυρω μου. Ακομα κ ο συγκεκριμενος ανθρωπος δεν μπορει να πει οτι δεν εχω υπαρξει γενναιοδωρη μαζι του, γιατι 2 φορες που εχει ερθει σπιτι μου τη μια του εχω μαγειρεψει, την δευτερη φορα παρηγγειλα κ πληρωσα ο,τι φαγαμε μονη μου κ δεν του ζητησα τιποτα. Αλλα γενικά αποφευγω να δανεισω λεφτα σε κοντινους μου ανθρωπους (εκτος αν μιλαμε για ζητημα ζωης η θανατου) γιατι δεν θα ηθελα να μπουν τα χρηματα αναμεσα στη σχεση μου μαζι τους. Πχ αν δανειζα σε φιλο μου 50 ευρω κ μετα του προέκυπταν εκτακτα εξοδα κ δεν μπορουσε να μου τα επιστρεψει αμεσα κ εγω τα χρειαζομουν, αναποφευκτα η σχεση μας θα επηρεαζοταν αρνητικα απ' αυτο. Δεν θα θελα να ρισκαρω λοιπον κατι τετοιο. Ολο αυτο με εφερε σε δυσκολη θεση κ θελω να του το πω αλλα φοβαμαι οτι θα με παρεξηγησει κ οτι δεν θα καταλαβει. Προσωπικα θεωρω οτι το να σου ζηταει κάποιος λεφτά ενω δεν γνωριζεστε καλα δειχνει οτι ειναι λιγο θρασυς να το πω? Αγενης? Δεν ξέρω ποια ειναι η σωστη λεξη. Απλα εμενα προσωπικα δεν μου κανει καλη εντύπωση. Τελικα αφου του αρνηθηκα εξηγωντας του οτι δεν μ αρεσει να δανειζω λεφτα τον ρώτησα αν ειναι ολα καλα κ μου ειπε οτι ναι κ οτι δεν τα χρειαζεται πια. Αρα υποθετω δεν ηταν κατι σημαντικο. Το οτι μου ζητησε λοιπον λεφτα για κατι που δεν ηταν σημαντικο μου κανει ακομα χειροτερη εντυπωση. Τι είμαι, τραπεζα που μπορω να του δανειζω λεφτα οποτε ξεμενει? Τι γνωμη εχετε?
6
 
 
 
 
σχόλια

Τζαμπατζης που θέλει να εκμεταλλευτεί καταστάσεις. Εντέλει τι έγινε; Ξαφνικά δεν τα χρειάζεται πια;Άρα δεν ήταν κάτι σημαντικό. Υποψιάζομαι ότι απλά ήθελε κάπου να τα ξοδέψει και μετά θα έπαιζε ότι δεν έχει.

Ναι, όφειλε να σου εξηγήσει τον λόγο την στιγμή που σου ζήτησε χρήματα. Είχε το θράσος να ζητήσει χρήματα και όχι να σου πει τον λόγο; Μπορεί όντως να ήταν κάτι σοβαρό και να μην ήθελε να στο πει. Πολλά μπορεί. Αλλά αν είναι κάτι σοβαρό που δεν ήθελε να πει, σημαίνει πως δεν σε εμπιστεύεται. Που θα ήταν λογικό με τον καιρό που σε ξέρει. Πάντως αν είναι ζήτημα ζωής θανάτου ή κάτι πολύ σοβαρό, είναι λογικό να μην σκεφτείς πώς θα το πάρει ο άλλος και να ζητήσεις βοήθεια. Κακώς είναι τόσο ταμπού το θέμα των χρημάτων. Θα έλεγα να το κρατήσεις στο μυαλό σου πάντως στην πορεία της σχέσης. Περίεργη συμπεριφορά. Αλλά σίγουρα κάτι κρύβεται από πίσω. Μην κρίνεις ή βγάλεις συμπέρασμα πρωτού να ξέρεις. Είμαι σίγουρη θα μάθεις στην πορεία της σχέσης.

Έκανες μια φορά τραπέζι σπίτι σου, παραγγέλνεις επόμενη φορά από έξω πληρώνοντας και πάλι εσύ, αυτός υποθέτω δεν έκανε ου΄τε καν την κίνηση έστω να συνεισφέρει τα μισά, και καπάκι ζητάει δανεικά....
Πάρα πολύ καλά έκανες που αρνήθηκες γιατί πρώτον δεν θα τα επέστρεφε ποτέ και δεύτερον θα άρχιζε με διάφορα προσχήματα να ζητάει συνέχεια.

Scroll to top icon