Είναι ωραίο να συναντάς, ως ενήλικας πια, τις γεύσεις με τις οποίες μεγάλωσες, ειδικά όταν αυτές έχουν εξελιχθεί, προσφέροντας ακόμα μεγαλύτερη απόλαυση, ενώ ταυτόχρονα παίζουν με τις αναμνήσεις σου. Οι Lukuμάδες μας έχουν επανασυστήσει το αγαπημένο γλύκισμα σε μια εκδοχή που αποκλείεται να σε αφήσει ασυγκίνητο. Ειδικά τώρα το καλοκαίρι μάς προτείνουν συνδυασμούς με χειροποίητο παγωτό, αλλάζοντας όλα όσα ήξερες για τα ζυμαρένια μπαλάκια.

 

Καταρχάς, οι χειροποίητες παρασκευές είναι βασική αρχή για τους Lukuμάδες που καθημερινά προμηθεύουν κατευθείαν από το Gelato Lab τους όλα τα καταστήματά τους. Η ζύμη των λουκουμάδων παραμένει παραδοσιακή, με την προσθήκη αγνών υλικών που προέρχονται από Έλληνες παραγωγούς και συνδυάζονται με διαφορετικές επικαλύψεις – θυμίζουν λίγο την παιδική λαχτάρα να τα βάλεις όλα σε ένα κυπελλάκι. Όσο για το παγωτό που συνοδεύει τις ζυμαρένιες μπαλίτσες, αυτό είναι ένα λαχταριστό χειροποίητο gelato που παρασκευάζεται στο εργαστήριο των Lukuμάδων. Φτιαγμένο από 100% φρέσκο γάλα χωρίς λίπος, συντηρητικά και δίχως την παραμικρή χρωστική ύλη.

 

Lukuμάδες

 

Αν και η τεχνογνωσία παραγωγής έρχεται από την Ιταλία όπου οι LUKUMAΔΕΣ συνεργάστηκαν με τον Gelato Μaster της Carpigiani για να δημιουργήσουν το εργαστήριο και τις συνταγές, η έμπνευση παραμένει ελληνική με γεύσεις που τιμούν τα προϊόντα της χώρας μας και, φυσικά, ταιριάζουν τέλεια με τον legendary λουκουμά! Εκτός από τη βελούδινη κρέμα (που είναι και η σπεσιαλιτέ τους!), το φανταστικό «τσιχλωτό» και αρωματικό καϊμάκι, το φιστίκι Αιγίνης ή τη σοκολάτα πραλίνα, θα βρεις προτάσεις που βασίζονται σε αγαπημένες λιχουδιές όπως το Ferrero ή το Snickers. (Μπορείς να συνδυάσεις και με γεμιστούς λουκουμάδες, αν θέλεις να τερματίσεις την εμπειρία!) 

 

Τα σορμπέ είναι επίσης μια εκπληκτική κατηγορία, που ικανοποιεί και τις vegan προτιμήσεις, αφού φτιάχνονται αποκλειστικά με φρούτα εποχής και αναδίδουν τη φρεσκάδα του κάθε καρπού. Η φράουλα –σε λίγες μέρες δεν θα τη βρίσκεις, γι’ αυτό βιάσου–, το μάνγκο και ένα σωρό άλλες νέες γεύσεις που παρουσιάζονται κατά καιρούς σε δροσίζουν με τη γεύση τους και είναι μια άκρως αγνή επιλογή, αφού στους Lukuμάδες όλες οι συνταγές γίνονται με όλη τη σπιτική φροντίδα που τις κάνει μοναδικές. Ακόμα και το βασικό χωνάκι που προσφέρουν είναι από πραγματικό μπισκότο και αυτό το εκτιμάμε ιδιαίτερα όσοι λατρεύουμε το παγωτό στο χέρι! 

 

Lukuμάδες

 

Οι Lukuμάδες ξεκίνησαν από την πλατεία Αγίας Ειρήνης πριν από 10 χρόνια και από την πρώτη κιόλας στιγμή κέρδισαν μια θέση στην καρδιά μας! Λειτουργούν ακόμα τρία καταστήματα στην Αθήνα, τα οποία βρίσκονται στο River West Open, στο εποχικό spot της Βουλιαγμένης και στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, που είναι το πιο πρόσφατο, ενώ σύντομα ετοιμάζεται και νέο σημείο στον Πειραιά. Ένα concept που υπερήφανα κάνει την ελληνική παράδοση κομμάτι της σύγχρονης γευστικής μας προτίμησης.

 

lukumades.com

Facebook: Lukumades

Instagram: lukumades

Οδηγός Γεύσης