Η λέξη «κόρτε» έχει μέσα της λίγη αγάπη, λίγη τσαχπινιά και αρκετό θάρρος, όπως ακριβώς και το νέο γλυκοπωλείο που ήρθε εδώ και λίγους μήνες στο Λαγονήσι και μαγεύει με τα φανταστικά γλυκά του αλλά και με τα άπειρα λουλούδια στην πρόσοψη που αποκλείεται να μην προσέξεις! Άλλωστε, Κόρτε χωρίς άνθη δεν γίνεται, κι αυτός ο χώρος καταφέρνει πολύ καλά να συνδυάζει το παραδοσιακό με το μοντέρνο σε όλο το στήσιμο αλλά και τις γεύσεις του. 

 

Δεν είναι τυχαίο ότι το Πολίτικο είναι ο πρώτος λόγος για να κατευθυνθείς στη λεωφόρο Καλυβίων, και σίγουρα όχι ο μοναδικός. Η σπεσιαλιτέ του Κόρτε είναι μια διαφορετική εκδοχή του λατρεμένου εκμέκ που βγαίνει σε δύο εκδοχές: με βάση κανταΐφι ή τσουρέκι. Και στις δύο περιπτώσεις το σιρόπιασμα είναι τόσο όσο χρειάζεται για να υποδεχθεί τη βελούδινη κρέμα που αρωματίζεται διακριτικά με μαστίχα και βανίλια, ενώ το φρέσκο βούτυρο κάνει όλη τη διαφορά στη γεύση. Η ελαφριά σαντιγί ολοκληρώνει το Πολίτικο που σε κάνει να μένεις με ένα χαμόγελο ευτυχίας χαραγμένο στο πρόσωπο.

 

Κόρτε: Αξίζει να φτάσεις μέχρι το Λαγονήσι για να γευτείς το αξεπέραστο πολίτικο γλυκό του

 

Το ίδιο ιδιαίτερο και άχαστο είναι το προφιτερόλ που φτιάχνεται με μους σοκολάτας γάλακτος από την οποία ξεπηδάνε νότες κονιάκ, ενώ τα χειροποίητα σουδάκια γεμίζονται με βελούδινη κρέμα πατισερί. 

 

Άλλωστε, το Κόρτε είναι από μόνο του μια έκπληξη που σου προσφέρει μικρές στιγμές ευτυχίας –οι γλυκατζήδες καταλαβαίνουν τι εννοώ– μέσα από πολλές και διαφορετικές δημιουργίες. Σοκολατόπιτα με μους σοκολάτας (ναι, είναι τόσο καλό όσο ακούγεται), τραγανό μιλφέιγ, δροσερό τσιζκέικ με φρούτα του δάσους, καραμελένιο banoffee – δεν τελειώνει η λίστα με τα γλυκά που θα δοκιμάσεις στο Κόρτε.

 

Κόρτε

 

Εξαιρετικές και οι ζύμες, όπως το τσουρέκι, τα κέικ, αλλά και τα μουστοκούλουρα, τα σμυρναίικα κουλουράκια και τα κριτσίνια που ψήνονται καθημερινά και δεν ξέρεις ποιο να πρωτοδοκιμάσεις. Το red velvet «τερματίζει» σε γεύση χάρη στα φρούτα του δάσους και ακολουθούν το oreo, το bueno ή το κέικ σοκολάτας. Όσοι αποφεύγουν τη ζάχαρη, θα βρουν μια φανταστική sugar free εκδοχή, ενώ το κέικ μήλου είναι μια vegan πρόταση που λατρεύουν όλοι. Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις το ιδιαίτερο κέικ με τσάι Matcha. 

 

Στη βιτρίνα με τα παγωτά, που σίγουρα θα σε τραβήξει, φιγουράρουν τέλειες αυθεντικές γεύσεις όπως η λαχταριστή σοκολάτα, το φιστίκι Σικελίας –θα νιώσεις στο στόμα τον καβουρδισμένο καρπό–, το δροσιστικό σορμπέ φράουλας και το ιδιαίτερο γιαούρτι - ρόδι.

 

Στο Κόρτε οι πραλίνες και τα σοκολατάκια, τα χειροποίητα τρουφάκια με premium βελγική σοκολάτα και τα διάφορα κεράσματα είναι must για να προσφέρεις στους αγαπημένους, αν και το πιο πιθανό είναι πως θα κρατήσεις τα περισσότερα για σένα. Αλλά, πάλι, όποιος έχει δοκιμάσει τις γεύσεις τους Κόρτε, θα σε καταλάβει απόλυτα!

 

Κόρτε

 

Λεωφ. Καλυβίων 114, Λαγονήσι, 22910 24996 

Facebook: Κόρτε Γλυκοπωλείον

Instagram: korte_glikopoleion

Οδηγός Γεύσης