Το Che έκλεισε 6 χρόνια και, ναι, δεν καταλάβαμε πότε πέρασαν. Μέσα σε αυτά μετράμε πολλές, πάρα πολλές στιγμές στον πολύχρωμο κήπο του Πειραιά που θυμίζει πλατεία της Λατινικής Αμερικής όπου κάθε μέρα στήνεται μια αυθόρμητη γιορτή γεμάτη γεύσεις, ποτά, χαμόγελα και μουσική.

 

Αυτός ο κήπος, λοιπόν, είναι ανοιχτός από το πρωί μέχρι το βράδυ για να σε «ρουφήξει» στην ατμόσφαιρα της χαράς και να σου μεταδώσει όλη την καλή διάθεση που κάνει το καλοκαίρι μοναδικό, ειδικά όταν πρέπει να το περάσεις στην Αθήνα. Κι όμως, αυτά τα μικρά μυστικά είναι που κάνουν όλη τη διαφορά για ένα αξέχαστο summer in the city. 

 

Che Cocina y Barra Sudamericana
Φωτ.: Θάλεια Ιωάννου/ LIFO

 

Το μενού προσφέρει γεύσεις που σε κερδίζουν με την πρώτη δοκιμή. Enchiladas, tacos, ceviche και μια σειρά από ψητά ή μαγειρευτά ζουμερά κρέατα συνδυάζονται σε έναν κατάλογο που απευθύνεται σε κάθε γούστο (από τους αρχάριους της μεξικάνικης κουζίνας μέχρι τους πιο ψαγμένους λάτρεις της).

 

Πρέπει να δοκιμάσεις CANELON DE GALLO, κανελόνι γεμιστό με κόκκορα,  πράσο και φρέσκο κουρκουμά, σάλτσα καλαμποκιού και huitlacoche, τραγανό καλαμπόκι, αλλά και PAELLA DE MARISCOS, paella θαλασσινών σε μπισκ γαρίδας, σαφράν και λεμόνι.

 

Che Cocina y Barra Sudamericana
Φωτ.: Θάλεια Ιωάννου/ LIFO

 

Στα must try και τα taco de camaron με γαρίδες, γουακαμόλε, μαγιονέζα chipotle και πράσινη πιπεριά αλλά και οι γεμιστές κροκέτες με χαμόν, κρέμα τυριού και μυρωδικά. Φυσικά και θα συνοδεύσεις με κάποιο από τα κοκτέιλ της μπάρας που έχουν όλη τη δροσιά και τη σπιρτάδα του latin american summer και πριν φύγεις θα πρέπει να ενδώσεις στα αυθεντικά βραζιλιάνικα churros με πραλίνα και καραμέλα.

 

Το Che Cocina y Barra Sudamericana είναι ο κήπος που σε μεταφέρει μακριά από την πόλη και κάνει το καλοκαίρι πιο χρωματιστό και σίγουρα πιο χαρούμενο.

 

Che Cocina y Barra Sudamericana
Φωτ.: Θάλεια Ιωάννου/ LIFO

 

Καραΐσκου 151, Πειραιάς, 210 4296660

Facebook: CHE Cocina y Barra Sudamericana

Instagram: che_piraeus

Οδηγός Γεύσης