Κάποτε αυτό το μεγάλο οίκημα στην πολυσύχναστη συνοικία του κέντρου στέγαζε το πρώτο εργαστήριο επιχάλκωσης της Αθήνας και το κατάστημα από το οποίο προμηθεύονταν οι μπαλαρίνες της εποχής τις πουέντ τους, στον πρώτο όροφο, δε, σύχναζε ο Ελευθέριος Βενιζέλος, σε διαμέρισμα φίλων του. Σήμερα το ισόγειο έχει ενοποιηθεί και φιλοξενεί τη νέα άφιξη της πόλης που ήρθε με σκοπό να συνεχίσει την ιδιαίτερη ιστορία του χώρου, που είναι προσεγμένος και συνδυάζει το κλασικό στυλ με την cozy αισθητική. Το ζευγάρι που είχε την ιδέα για το εγχείρημα αγαπά τα κλασικά μπαρ και αυτό φαίνεται. Το μπαρ του Sazerac αποτελεί από μόνο του λόγο επίσκεψης.

 

Sazerac
Φωτ.: Θάλεια Ιωάννου/ LIFO

 

Είναι ξυλόγλυπτο και φτάνει σχεδόν τα 11 μέτρα, ενώ μοιάζει να βγήκε από άλλη εποχή. Στόχος της επιχείρησης ήταν να δημιουργήσει έναν χώρο που θα συνδυάζει ένα ενημερωμένο και πρωτοπόρο μπαρ με ένα καλό εστιατόριο.

 

Εκτός από τα κλασικά ποτά, το Sazerac εννοείται πως προσφέρει στην αυθεντική του εκδοχή και το ομώνυμο ποτό που ήταν και το πρώτο αμερικανικό κοκτέιλ που δημιουργήθηκε ποτέ. Αξίζει να δοκιμάσετε και κάποιο από τα τέσσερα spritz που ετοίμασε η ομάδα του για το καλοκαίρι, τα οποία φτιάχνει πραγματικά απ’ το μηδέν. Έχουν στην μπάρα τους το δικό τους εργαστήριο ανθράκωσης και παραγωγής σιροπιών, δημιουργώντας έτσι φρέσκες παρασκευές για τα πιο απολαυστικά ποτά, π.χ. spritz φράουλα ή καρπούζι, που θα πρωταγωνιστήσουν το φετινό καλοκαίρι. 

 

Sazerac
Φωτ.: Θάλεια Ιωάννου/ LIFO

 

Το μενού είναι επίσης προσεγμένο, με πιάτα ελληνικής δημιουργικής κουζίνας. Φρικασέ σφυρίδας, ζουμερή ρεβιθάδα με αρνάκι αλλά και μελωμένος μπακλαβάς με κρέμα φιστίκι είναι μόνο κάποιες απ’ τις επιλογές που προσφέρει.

 

Αγίων Αναργύρων 21, Αθήνα, 210 3218375

Οδηγός Γεύσης