Καύσωνας: Πάνω από 40°C η θερμοκρασία σε 55 σταθμούς- Οι περιοχές που βρέθηκαν στο «κόκκινο»

Καύσωνας: Σε 55 σταθμούς η θερμοκρασία ξεπέρασε σήμερα τους 40°C Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Το νέο κύμα καύσωνα που πλήττει από σήμερα τη χώρα έχει αρχίσει ήδη να δείχνει τα δόντια του καθώς σε 55 μετεωρολογικούς σταθμούς του meteo καταγράφηκαν θερμοκρασίες 40 βαθμών Κελσίου και άνω.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, ο καύσωνας έκανε από σήμερα αισθητή την παρουσία του καθώς οι μέγιστες θερμοκρασίες την Πέμπτη κυμάνθηκαν σε πολύ υψηλά επίπεδα, ξεπερνώντας σε πολλές περιοχές της επικράτειας τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Όπως διακρίνεται και σε χάρτη που δημοσίευσε το meteo.gr, 55 μετεωρολογικοί σταθμοί κατέγραψαν μέγιστες θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών Κελσίου, ενώ σε 6 από αυτούς η μέγιστη ξεπέρασε τους 42 βαθμούς.

Η απολύτως μέγιστη θερμοκρασία σημειώθηκε στη Λάρισα και ήταν ίση με 42,3 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Αττική στην Καλλιθέα (Χαροκόπειο) ο υδράργυρος έφτασε τους 41,4 βαθμούς.

Καύσωνας: Σε 55 σταθμούς η θερμοκρασία ξεπέρασε σήμερα τους 40°C Facebook Twitter
Φωτ.: meteo.gr

Με πληροφορίες από meteo

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Ελλάδα / Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Η υπεράσπιση προσπάθησε να αποδώσει την ευθύνη στον επικίνδυνο δρόμο και ζήτησε την υποβάθμιση της κατηγορίας σε πλημμέλημα, αλλά το δικαστήριο δεν το δέχθηκε
LIFO NEWSROOM