Στο diverse σύμπαν της TTEC όλοι είναι ελεύθεροι να εκφράσουν αυτό που θέλουν
Η TTEC δεν βοηθά απλώς κάποιον να εξελιχθεί στην καριέρα του ή να νιώσει ο εαυτός του, θέλει κυρίως να είναι καλά και να έχει work & life balance.

Στο diverse σύμπαν της TTEC όλοι είναι ελεύθεροι να εκφράσουν αυτό που θέλουν

Η TTEC δεν σταματά ποτέ να βοηθά τους υπαλλήλους της να εξελίσσουν την καριέρα τους και κυρίως να νιώθουν ο εαυτός τους.

ADVERTORIAL

 

Σε ένα από τα εντυπωσιακότερα κτίρια της Αθήνας, στη λεωφόρο Συγγρού, φιλοξενείται το πιο πρωτοποριακό εργασιακό σύμπαν: η εταιρεία TTEC που δραστηριοποιείται στον χώρο της παροχής υπηρεσιών τηλεφωνικών κέντρων από το 2019, υποστηρίζει συνολικά 25 γλώσσες και κυρίως προωθεί και ενισχύει την πιο diversity εργασιακή κουλτούρα – εδώ όλοι είναι ελεύθεροι να εκφράσουν αυτό που θέλουν και δεν σταματούν ποτέ να εξελίσσονται.

 

Και ο ελληνικός μικρόκοσμος του ομίλου TTEC, που εδώ και 40 χρόνια έχει βοηθήσει μερικά από τα πιο αναγνωρισμένα brands παγκοσμίως να δημιουργήσουν αξιόπιστες και πολύτιμες σχέσεις με τους πελάτες τους, με παρουσία σε 19 χώρες και συνολικά πάνω από 65.000 υπαλλήλους, έχει καταφέρει ήδη κάτι μοναδικό, να μετατρέψει τον multilingual χαρακτήρα της εταιρείας σε έναν πρότυπο εργασιακό χώρο που μετρά ήδη 800 άτομα προσωπικό και βρίσκεται αυτή την περίοδο σε φάση ανάπτυξης, έχοντας ανοιχτές δεκάδες θέσεις εργασίας στην Αθήνα. (Μάθε περισσότερα και υποβάλε την αίτησή σου στο TTECjobs.com)

 

Στο diverse σύμπαν της TTEC όλοι είναι ελεύθεροι να εκφράσουν αυτό που θέλουν

 

«Στην TTEC εργάζονται άνθρωποι που προέρχονται από πάρα πολλές χώρες, δεν κάνουμε διακρίσεις στην εθνικότητα, σε σεξουαλικές προτιμήσεις ‘η θρησκεία, όλοι είναι ελεύθεροι να εκφράσουν αυτό που θέλουν. Δεν έχουμε συγκεκριμένο dress code, ούτε ηλικιακό γκρουπ στο οποίο απευθυνόμαστε», λέει η Ντόρα Γιαννή, υπεύθυνη Social Media της TTEC.

 

Και η μεγάλη διαφορά με άλλες εταιρείες είναι πως όταν πρόκειται για diversity, η TTEC δεν μένει μόνο στα λόγια, φροντίζοντας η εικόνα της να αντανακλά στο έπακρο τη φιλοσοφία της, ξεκινώντας από τα πιο απλά, τα γραφεία της, όπου κάθε όροφος είναι διαφορετικός, με δικό του concept, αλλά αναμφίβολα κυρίαρχο το ελληνικό στοιχείο. «Κάποιος που έρχεται από το εξωτερικό να εργαστεί στην TTEC καταλαβαίνει αμέσως ότι έχει έρθει κάπου αλλού, ότι εδώ υπάρχει θάλασσα, διακοπές, ήλιος. Αυτοί είναι οι λόγοι που πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να έρθουν και να εργαστούν στην Ελλάδα», προσθέτει.

 

Η TTEC δίνει τη δυνατότητα στους υπαλλήλους της να επιλέξουν την τηλεργασία ή τη φυσική παρουσία στο γραφείο, όπου μπορούν να έχουν πιο άμεσο interaction με τους συναδέλφους τους.

 

Στο diverse σύμπαν της TTEC όλοι είναι ελεύθεροι να εκφράσουν αυτό που θέλουν

 

«Ειδικά στην TTEC, όπου υπάρχουν κουλτούρες από όλο τον κόσμο, το να πηγαίνεις στο γραφείο είναι σαν να κάνεις ένα μικρό ταξίδι, γιατί συναντάς ανθρώπους απ’ όλες τις χώρες, οπότε μαθαίνεις πολλά για την κουλτούρα τους. Το κτίριο σε ταξιδεύει σε διάφορα μέρη στην Ελλάδα και μέσω των συναδέλφων σου ταξιδεύεις κι εσύ σε διάφορα μέρη του κόσμου!» λέει ο Ιάκωβος Αμύγδαλος, εκτελεστικός διευθυντής.

 

Άλλωστε η ευελιξία και ο πολυπολιτισμικός χαρακτήρας είναι αναπόσπαστο κομμάτι της κουλτούρας της εταιρείας. «Υπάρχουν global θέσεις στις οποίες ασχολείσαι με brands που δεν είναι στην Ελλάδα, αλλά το κάνεις από εδώ. Αυτό δείχνει την εξέλιξη και την εμπιστοσύνη που έχει η TTEC στην Ελλάδα αυτήν τη στιγμή», σημειώνει ο Αντώνης Πλιάτσικας, Director of Operation της εταιρείας, που πιστεύει πολύ στους ανθρώπους της και φροντίζει να τους δίνει τα εφόδια για να εξελίσσονται. «Υπάρχει πρόγραμμα που καλύπτει πανεπιστημιακές σπουδές: κάνεις την αίτηση και εφόσον γίνει δεκτή η εταιρεία σού καλύπτει τα δίδακτρα. Θέλουμε πραγματικά να κρατήσουμε τον κόσμο μας και να τον αναδείξουμε», εξηγεί.

 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι και η πλατφόρμα TTEC Talent, όπου μπορείς να μάθεις τα πάντα, από excel μέχρι πώς να κάνεις παρουσίαση, ενώ με βάση τα KPIs σου μαθαίνεις επίσης πώς θα κάνεις αίτηση για internal promotion. Δεν χρειάζεται δηλαδή να αλλάξεις εταιρεία και από agent να πας κάπου αλλού ως team leader, αφού η TTEC σού δίνει όλα τα εφόδια για να αναπτυχθείς στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

 

Στο diverse σύμπαν της TTEC όλοι είναι ελεύθεροι να εκφράσουν αυτό που θέλουν

 

Και επειδή στην TTEC γνωρίζουν πολύ καλά πως μια εταιρεία δεν αναπτύσσεται μόνο από τους C-Levels αλλά από όλους τους ανθρώπους της, διαθέτει επίσης ένα εσωτερικό πρόγραμμα, μέσω του οποίου οι εργαζόμενοι μπορούν ουσιαστικά να συστήσουν κάποιον φίλο ή συγγενή τους να έρθει να εργαστεί και στη συνέχεια να πάρουν σχετικό bonus. 

 

Με το diversity να αποτελεί, ωστόσο, θεμέλιο λίθο της φιλοσοφίας της, η TTEC δεν θα μπορούσε να μην έχει φροντίσει για κάθε υπάλληλό της ανεξαιρέτως, κι αυτό το έχουν αναλάβει προσωπικά ομάδες όπως το Champions of Color, που δημιουργήθηκε για να προωθήσει ένα ασφαλές, συνεργατικό και υποστηρικτικό περιβάλλον για τους μη λευκούς εργαζόμενους, το Prism, που εργάζεται για την προώθηση ενός ασφαλούς και χωρίς αποκλεισμούς περιβάλλοντος για τους LGBTQIA+ υπαλλήλους, το TTEC Minds, μια ομάδα εργαζομένων της TTEC που προωθεί ένα περιβάλλον χωρίς αποκλεισμούς, ευαισθητοποιώντας, προωθώντας την αποδοχή και αναδεικνύοντας τα ταλέντα ατόμων με νευροδιαφορετικότητα, αλλά και το Women in Leadership (WIL) που συγκεντρώνει μια ποικιλόμορφη ομάδα γυναικών και συμμάχων από όλη την TTEC, οι οποίες εμπνέονται για να αξιοποιήσουν τις ατομικές τους δυνατότητες, να βελτιώσουν τις εμπειρίες καριέρας τους και να δημιουργήσουν ευκαιρίες για την επόμενη γενιά γυναικών ηγετών. 

 

Η TTEC όμως δεν βοηθά απλώς κάποιον να εξελιχθεί στην καριέρα του ή να νιώσει ο εαυτός του, θέλει κυρίως να είναι καλά και να έχει work & life balance που φροντίζει να διατηρεί μέσα από συνεχή courses και trainings όχι μόνο πάνω στο diversity αλλά και στο γενικότερο mindset της εταιρείας, το «giving back to society», αφού θέλει να συνεισφέρει ενεργά στην ελληνική κοινωνία, κάτι που αποδεικνύει έμπρακτα το γεγονός ότι δεν την ενδιαφέρουν μόνο τα χρήματα αλλά κυρίως να είναι χαρούμενοι οι εργαζόμενοί της. «Δεν υπάρχει τοξικό περιβάλλον, εδώ είμαστε μια ομάδα και δουλεύουμε σαν ένα, το “Act as One” είναι βασική αξία της εταιρείας», καταλήγει η Ντόρα Γιαννή. 

Good Living
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Scroll to top icon