Βενιζέλος: Δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα

Βενιζέλος: Δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα Facebook Twitter
0

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος αμέσως μετά την-εξαιρετικά κρίσιμη, όπως η ίδιος τη χαρακτήρισε- συνάντηση του με τον Τσαρλς Νταλάρα για το P.S.I. Ο υπουργός Οικονομικών διαβεβαίωσε ότι «δεν θα χρειαστούν άλλα μέτρα αν εφαρμοστεί ο προϋπολογισμός», όμως ήδη παρουσιάζεται μια υστέρηση στα προβλεπόμενα έσοδα. Το Νοέμβριο τα έσοδα του Δημοσίου ήταν μειωμένα κατά 13,5% και το έλλειμμα αναμένεται να κλείσει ψηλότερα από ό,τι υπολογιζόταν. Για αυτό ο υπουργός άφησε το γνωστό παραθυράκι για νέα μέτρα λέγοντας ότι «αν υπάρξουν αποκλίσεις θα αναληφθούν οι ευθύνες».

Πάντως ο κύριος Βενιζέλος έβαλε στη συνέντευξη του ως προτεραιότητα, την ανακοπή της ύφεσης ενώ χαρακτήρισε ως δύσκολες και κρίσιμες και τις συζητήσεις με τη  Τρόικα για τη νέα δανειακή σύμβαση.

 «Πρέπει να τρέξουν πρόγραμμα προσαρμογής και PSI σε ένα ενιαίο χρονοδιάγραμμα. Συσσωρευμένα λάθη και μακρά αμεριμνησία μας οδήγησαν ως εδώ. Αυτά πρέπει να παρακάμψουμε το επόμενο διάστημα», σημείωσε ο υπουργός, ίσως κάνοντας αυτοκριτική, ίσως δείχνοντας το Γιώργο Παπανδρέου.

Η συνέντευξη του κυρίου Βενιζέλου τελείωσε με το γνωστό καμπανάκι της κρισιμότητας των στιγμών: «Η χώρα καλείται να λάβει πολύ σημαντικές αποφάσεις, δεν υπάρχει περιθώριο για καμία υπεκφυγή και καμία περίσπαση, πολιτική ή άλλη», είπε , υπενθυμίζοντας, σε εμάς που χαλαρώνουμε και το ξεχνάμε.  ότι έχουμε περάσει τρία χρόνια ύφεσης και διανύουμε τον τέταρτο.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης στην Άρτα την ώρα που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Η «απάντηση» της Γεροβασίλη

Πολιτική / ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης στην Άρτα την ώρα που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Η «απάντηση» της Γεροβασίλη

«Θα μπορούσε να επισκεφτεί την Άρτα μια άλλη ημέρα και όχι την ώρα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος που θέλει να ηγηθεί» σχολίασε σε ανάρτησή της
LIFO NEWSROOM
Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

Πολιτική / Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

«Αναγκάζομαι να προσφύγω στη Δικαιοσύνη διότι παραδέχθηκε ότι άσκησε bullying εναντίον μου, αποδίδοντας τη συμπεριφορά του στην προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος» λέει η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM