Καύσωνας: Τετάρτη 45άρια αλλά μετά τέλος - Τι προβλέπουν Μαρουσάκης και Αρναούτογλου

Καύσωνας: Τέταρτη 45άρια αλλά μετά τέλος - Τι προβλέπουν Μαρουσάκης και Αρναούτογλου Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Μετά την σημερινή προσωρινή πτώση της θερμοκρασίας ο καύσωνας αναμένεται να επανέλθει δριμύτερος με κορύφωση την Τετάρτη. 

Η ερχόμενη Τετάρτη θα αποτελέσει πολύ δύσκολη μέρα όσον αφορά τον καύσωνα στη χώρα μας με την θερμοκρασία σε αρκετές περιοχές της χώρας να φτάνει τους 45 βαθμούς. 

Ο Σάκης Αρναούτογλου εκτιμάει ωστόσο πως η ερχόμενη Τετάρτη 26 Ιουλίου θα αποτελέσει την τελευταία αλλά και την πιο επικίνδυνη καιρικά μέρα από πλευράς καύσωνα. Από εκει και μετά υπάρχουν, σύμφωνα με την πρόβλεψή του, ενδείξεις και για κάποια αστάθεια σε συγκεκριμένες όμως περιοχές. 

Μαρουσάκης για καύσωνα : 45 βαθμούς την Τετάρτη, αλλά μετά σημαντική διαφορά 

Όπως προαναφέρθηκε με τις επικίνδυνες καιρικές συνθήκες να διατηρούνται παρά την μικρή υποχώρηση, αναμένεται να κυλήσει και η σημερινή ημέρα στην χώρα μας. Ωστόσο και ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης υποδεικνύει ως την πιο δύσκολη μέρα για τον καύσωνα την Τετάρτη.  Για τη συνέχεια της εβδομάδας όμως έκανε λόγο για μια ψυχρή ενάερια μάζα, που θα επιφέρει αλλαγές δεδομένων και θερμοκρασιών και θα αποτελέσει ανάσα από την αφόρητη ζέστη. 

Ο Κλεάρχος Μαρουσάκης έκανε λόγο μάλιστα για σημαντική διαφορά πίεσης που θα επιφέρει ενίσχυση των ανέμων. Από την Πέμπτη θα μιλάμε για φυσιολογικές για την εποχή συνθήκες, ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ