Αντιδράσεις σε πολίτες έχει προκαλέσει η απόφαση να θεσπιστεί-μετά την κατάργηση του 15ου και 16ου μισθού για τους υπαλλήλους της Βουλής- το πριμ αντιστάθμισης κοινοβουλευτικού έργου.
Σύμφωνα με την τελευταία τροποποίηση του κανονισμού της Βουλής οι υπάλληλοι της εντάχθηκαν στο νέο βαθμολόγιο-μισθολόγιο του Δημοσίου και καταργήθηκαν ο 15ος και 16ος μισθός. Παράλληλα θεσπίστηκε «κίνητρο επίτευξης στόχων στήριξης του κοινοβουλευτικού έργου», το οποίο θα χορηγείται με τη λήξη των εργασιών της βουλής. Το πιο ενδιαφέρον είναι-αφού περίπου το ίδιο κίνητρο έχει θεσπιστεί και στο υπόλοιπο δημόσιο- ότι στη Βουλή το ύψος, οι όροι και ο τρόπος καταβολή του κινήτρου θα καθορίζονται με απόφαση του προέδρου του κοινοβουλίου.
Πάντως σύμφωνα με τα στοιχεία του προϋπολογισμού της Βουλής το κονδύλι με τον τίτλο «Λοιπές πρόσθετες παροχές και αποζημιώσεις» από όπου γινόταν η χορήγηση του 15ου και 16ου μισθού, είναι υποπολλαπλάσιο, όσων προβλέπονταν παλαιότερα.
Επίσης υπήρξε ανακοίνωση από τη Βουλή ότι καταργούνται 300 θέσεις υπαλλήλων. Όμως από αυτές οι 250 ήταν κενές οργανικές θέσεις μονίμων υπαλλήλων και οι 50 με σχέση ιδιωτικού δικαίου.