Βενεζουέλα: Σκυλιά έτρεξαν σε αγώνα για να συγκεντρωθούν χρήματα για καταφύγια

Βενεζουέλα: Σκυλιά έτρεξαν σε αγώνα για συγκεντρωθούν χρήματα για τα καταφύγια Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Περισσότερα από 150 σκυλιά μαζί με τους συνοδούς τους, έτρεξαν στη Βενεζουέλα για να συγκεντρώσουν χρήματα για καταφύγια ζώων.

Συγκεκριμένα, πάνω από 150 σκυλιά, συμμετείχαν μαζί με τους ιδιοκτήτες τους σε έναν αγώνα δρόμου στην πρωτεύουσα της Βενεζουέλας, το Καράκας, το πρωί της Κυριακής, ο οποίος διοργανώθηκε με σκοπό την αναζήτηση υποστήριξης για τα καταφύγια ζώων στη χώρα. Οι δρομείς και τα κατοικίδιά τους έτρεξαν για τέσσερα χιλιόμετρα σε όλο το ανατολικό Καράκας στη δεύτερη έκδοση του αγώνα «Dog Running».

Υπό την παρατεταμένη οικονομική κατάρρευση της Βενεζουέλας, πολλοί έχουν αφήσει τα κατοικίδια ζώα σε καταφύγια ή τα έχουν εγκαταλείψει στους δρόμους. Τα εισοδήματα των νοικοκυριών στη χώρα έχουν πληγεί από έναν ετήσιο πληθωρισμό της τάξης του 400%, καθιστώντας δύσκολο για τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων να πληρώσουν για τις βασικές ανάγκες των ζώων τους. «Σε κάθε έκδοση (του αγώνα) στηρίζουμε καταφύγια που έχουν φιλοξενήσει ζώα από τους δρόμους, τα οποία βρέθηκαν σε επισφαλείς καταστάσεις», δήλωσε η Andreina Nedjme, διοργανώτρια της εκδήλωσης.

Οι συμμετέχοντες στον αγώνα πλήρωσαν 30 δολάρια για να τρέξουν με τα κατοικίδιά τους, με στόχο να προσφέρουν στα ζώα μια καλή ποιότητα ζωής όσο περιμένουν για να υιοθετηθούν από μια οικογένεια, πρόσθεσε η ίδια.

Οι δρομείς που παραχώρησαν συνέντευξη στο περιθώριο του αγώνα δήλωσαν ευτυχείς που αγωνίστηκαν με τα κατοικίδιά τους, σημειώνοντας ότι τέτοιες δραστηριότητες θα πρέπει να ενθαρρύνονται περισσότερο στην πόλη.

Με πληροφορίες από Reuters 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χάθηκαν 500.000 αμερικανικά όπλα στο Αφγανιστάν – Στα χέρια τρομοκρατών μέσω Ταλιμπάν

Διεθνή / Χάθηκαν 500.000 αμερικανικά όπλα στο Αφγανιστάν – Στα χέρια τρομοκρατών μέσω Ταλιμπάν

Περισσότερα από 500.000 αμερικανικά όπλα που κατασχέθηκαν από τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν φέρονται να έχουν χαθεί ή πουληθεί στη μαύρη αγορά - Μέρος αυτών έχει καταλήξει σε τρομοκρατικές οργανώσεις όπως η Αλ Κάιντα
LIFO NEWSROOM
Τραμπ: «Αν δεν υπάρξει πρόοδος, οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από τη συμφωνία για τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας»

Διεθνή / Τραμπ: «Αν δεν υπάρξει πρόοδος, οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από τη συμφωνία για τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας»

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο τερματισμού της αμερικανικής διαμεσολάβησης – Απέφυγε να δεσμευτεί για συνέχιση της στρατιωτικής στήριξης προς το Κίεβο
LIFO NEWSROOM
Η κυβέρνηση Τραμπ ζητά αρχεία ξένων χρηματοδοτών του Χάρβαρντ

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ ζητά αρχεία ξένων χρηματοδοτών του Χάρβαρντ

Η κυβέρνηση Τραμπ κλιμακώνει την πίεση στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, ζητώντας αναδρομικά στοιχεία ξένων χρηματοδοτήσεων και παγώνοντας 2,26 δισ. δολάρια σε ομοσπονδιακή χρηματοδότηση, εν μέσω κατηγοριών για ανεπαρκή προστασία φοιτητών κατά των διακρίσεων
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Μόλυβδος και βαρέα μέταλλα σε 9 στις 10 οδοντόκρεμες – Ανησυχητικά ευρήματα ακόμη και σε παιδικά προϊόντα

Διεθνή / ΗΠΑ: Μόλυβδος και βαρέα μέταλλα σε 9 στις 10 οδοντόκρεμες – Ανησυχητικά ευρήματα ακόμη και σε παιδικά προϊόντα

Η έκθεση θέτει υπό αμφισβήτηση την ασφάλεια οδοντόκρεμων ευρείας κυκλοφορίας, ενώ αναδεικνύει την ανάγκη για αυστηρότερη νομοθεσία και ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού
LIFO NEWSROOM
Τζέι Ντι Βανς σε Βρετανία: «Καταργήστε τους νόμους υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ+ για να εξασφαλίσετε μια εμπορική συμφωνία»

Διεθνή / Τζέι Ντι Βανς σε Βρετανία: «Καταργήστε τους νόμους υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ+ για να εξασφαλίσετε μια εμπορική συμφωνία»

Υψηλόβαθμο στέλεχος της Ουάσινγκτον μιλώντας στην Independent, ξεκαθάρισε πως ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ έχει «εμμονή με την πτώση του δυτικού πολιτισμού»
LIFO NEWSROOM
Ελπίδες για εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας: Ο Τραμπ βλέπει τέλος στον «πόλεμο των δασμών» μέσα σε ένα μήνα

Διεθνή / Ελπίδες για εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας: Ο Τραμπ βλέπει τέλος στον «πόλεμο των δασμών» μέσα σε ένα μήνα

Ο Τραμπ δηλώνει ότι επίκειται εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας εντός ενός μήνα, μεσούσης της δασμολογικής σύγκρουσης - Οι γεωπολιτικές και οικονομικές προεκτάσεις και το διπλωματικό παιχνίδι που εξελίσσεται παγκοσμίως
LIFO NEWSROOM