Έβρος: Πάνω από 200 μετανάστες εντοπίστηκαν στην γέφυρα του ποταμού Άρδα

Έβρος: Πάνω από 200 μετανάστες εντοπίστηκαν στην γέφυρα του ποταμού Άρδα Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi / Αρχείου
0

Πάνω από 200 μετανάστες και πρόσφυγες, στην πλειοψηφία τους γυναικόπαιδα, εντοπίστηκαν νωρίς το πρωί της Παρασκευής στη γέφυρα του Άρδα ποταμού στον Έβρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ΕΡΤ, ανάμεσα στους μετανάστες βρίσκονται πολλά βρέφη, γυναίκες σε εγκυμοσύνη, παιδιά με σύνδρομο Down, άτομο με επιληψία και ένας ενήλικας με τεχνητά μέλη. Οι περισσότεροι δηλώνουν ότι κατάγονται από τη Συρία, το Ιράν και ότι είναι Γιαζίντι. 

Με βάση τους μετανάστες, περιφέρονται εδώ και μέρες χωρίς νερό και φαγητό στην περιοχή. Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο το οποίο παρέλαβε άτομα που είχαν ανάγκη φροντίδας. 

Οι μετανάστες και πρόσφυγες μεταφέρονται με λεωφορεία στο ΤΣΦ Χειμωνίου για την πρώτη καταγραφή και ανάλογα με τη χωρητικότητα του ΚΥΤ Φυλακίου θα μεταφερθούν εκεί, για την ταυτοποίηση των στοιχείων τους.

Διάσωση μεταναστών στη Σάμο

Στο μεταξύ, εχθές η λιμενική αρχή της Σάμου προχώρησε στη διάσωση 35 μεταναστών στα βορειοανατολικά του νησιού.

Στην περιοχή μετέβη περιπολικό σκάφος του λιμενικού που εντόπισε τη λέμβο και περισυνέλλεξε 35 μετανάστες, εκ των οποίων 16 άνδρες, 12 γυναίκες και 7 παιδιά.

Όλοι, σύμφωνα με ανακοίνωση, είναι καλά στην υγεία τους και μεταφέρθηκαν στον λιμάνι Μαλαγαρίου, όπου παραδόθηκαν σε στελέχη της αστυνομικής διεύθυνσης Σάμου, για να μεταφερθούν σε ΚΕΔ/Σάμου. Προανάκριση διενεργείται από το λιμεναρχείο Σάμου, ενώ η λέμβος καταστράφηκε.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χανιά: Θάνατος 19χρονου αθλητή πολεμικών τεχνών – Σε εξέλιξη η έρευνα για τις συνθήκες του τραγικού περιστατικού

Ελλάδα / Χανιά: Θάνατος 19χρονου αθλητή πολεμικών τεχνών – Σε εξέλιξη η έρευνα για τις συνθήκες του τραγικού περιστατικού

Όλα ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια προπόνησης σε σχολή πολεμικών τεχνών στα Χανιά, όταν ο 19χρονος δέχθηκε ένα δυνατό χτύπημα στο κεφάλι από συναθλητή ή συναθλήτριά του
LIFO NEWSROOM
Χαλκιδική: Ο πατέρας του 19χρονου κατέθεσε μήνυση κατά αιρετών του Δήμου Κασσάνδρας

Ελλάδα / Χαλκιδική: Ο πατέρας του 19χρονου κατέθεσε μήνυση κατά αιρετών του Δήμου Κασσάνδρας

Η οικογένεια του αδικοχαμένου Γιάννη σύμφωνα με πληροφορίες θεωρεί πως ανοίγει ο δρόμος για την άσκηση ποινικών διώξεων σχετικά με τον θάνατο του γιου τους τον Αύγουστο του 2024
LIFO NEWSROOM