Οικονόμου για Νέα Φιλαδέλφεια: Υπήρξαν πρωτοφανή επιχειρησιακά σφάλματα- Θα έχουμε κι άλλες απομακρύνσεις

Οικονόμου για Νέα Φιλαδέλφεια: Υπήρξαν πρωτοφανή επιχειρησιακά σφάλματα- Θα έχουμε κι άλλες απομακρύνσεις Facebook Twitter
Φωτ: Alpha
0

«Στον τομέα της αποτροπής είχαμε μια τραγική αποτυχία» δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου μιλώντας για την δολοφονική επίθεση στην Νέα Φιλαδέλφεια και τον θανάσιμο τραυματισμό του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσουρή.

«Τα όσα συνέβησαν χθες με τον τραγικό χαμό του συνανθρώπου μας αναδεικνύουν ταυτόχρονα δύο φοβερά αντιφατικά πρόσωπα της αστυνομίας: ενώ στο κομμάτι των συλλήψεων υπήρχε επάρκεια συνελήφθησαν 98 άνθρωποι και άλλοι 7 στους Εύζωνες, διερευνάται η σχέση τους με το περιστατικό, με υψηλή πιθανότητα, σχεδόν βεβαιότητα ανάμεσά σε αυτούς που έχουν συλληφθεί να είναι ο  δολοφόνος του συμπολίτη μας, στον τομέα της πρόληψης της αποτροπής είχαμε μια τραγική αποτυχία, τελείως ξένη με την αποτελεσματικότητα που μα έχει συνηθίσει η ελληνική αστυνομία» είπε για τα δολοφονικά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια.

 »Δεν μασάω τα λόγια μου. Δεν είμαστε κυβέρνηση που μασά τα λόγια της. Υπήρξε μια τραγική αποτυχία σε σχέση με τις επιδόσεις που μας έχει συνηθίσει η ΕΛΑΣ. Υπήρξαν πληροφορίες που δεν αξιοποιήθηκαν δεν αξιολογήθηκαν σωστά και πρωτοφανή επιχειρησιακά σφάλματα.

»Υπήρχαν άνθρωποι που ξεκίνησαν από το Ζάγκρεμπ, πέρασαν το Μαυροβούνιο, την Αλβανία, την Ήπειρο, τη δυτική Ελλάδα, την Πελοπόννησο, την Αθηνών - Κορίνθου και βρέθηκαν εκεί που έγιναν τα επεισόδια χωρίς να τους σταματήσει κανείς. Είναι απαράδεκτο και ανεπίτρεπτο και αποδόθηκαν οι πρώτες ευθύνες. Θα έχουμε και άλλες απομακρύνσεις και βεβαίως ότι μας δείξει η έρευνα που διατάχθηκε θα σημάνει και αντίστοιχες αποφάσεις θα σημάνει και αντίστοιχες αποφάσεις. Δεν σταματάμε εκεί. Ήταν απαράδεκτο» σημείωσε ο Γιάννης Οικονόμου.

Πρόσθεσε δε για την δολοφονική επίθεση των οπαδών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στην Νέα Φιλαδέλφεια πως «Δε νοείται η ελληνική αστυνομία, στελέχη της μήνα Αύγουστο μπροστά σε τέτοια πληροφόρηση να μην δρουν. Απαιτείται πολύ μεγαλύτερη ευθύνη και σοβαρότητα και καλύτερη συνεργασία και όχι εντολές που να τις πασάρει ο ένας στον άλλον, όχι να πετάξει κάποιος την ευθύνη στον άλλον».

«Θα ήταν ο εύκολος δρόμος αυτός της παραίτησης. Να αποφύγεις την ευθύνη. Αντιλαμβάνομαι την ευθύνη μου και θα δουλέψουμε σκληρά και αυτή είναι η εντολή που έδωσαν οι πολίτες, Να βελτιώσουμε ότι βελτιώνεται να αλλάξουμε ότι αλλάζει.» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Σε ό,τι αφορά στον δράστη ο Γιάννης Οικονόμου είπε ότι «Οι δολοφόνοι του Άλκη Καμπανού είναι στην φυλακή, ρέπουμε στην υπερβολή και τον μηδενισμό και στην καταγγελία και ακυρώνουμε την σημαντική προσφορά της αστυνομίας σε άλλα θέματα. Θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας, έχουμε 98 συλληφθέντες, ενδεχομένως και κάποιους ακόμη, έχουμε στοιχεία που θα προσπαθήσουμε να αξιοποιήσουμε προκειμένου να βρούμε τον δράστη της αποτρόπαιας αυτής δολοφονίας» κατέληξε ο Γιάννης Οικονόμου

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναστάτωση στον ΣΥΡΙΖΑ από το βίντεο Κασσελάκη- Δεν λέει πουθενά ότι είναι υποψήφιος

Πολιτική / Αναστάτωση στον ΣΥΡΙΖΑ από το βίντεο Κασσελάκη- Δεν λέει πουθενά ότι είναι υποψήφιος

Η απουσία της συγκεκριμένης δήλωσης έχει προκαλέσει υποψίες ότι ο Κασσελάκης ενδεχομένως επιδιώκει την ανατροπή της απόφασης της καθαίρεσής του στο επικείμενο Συνέδριο του κόμματος
LIFO NEWSROOM
Δημοσκόπηση MRB: Προηγείται σταθερά η ΝΔ, πέμπτος ο ΣΥΡΙΖΑ – «Ντέρμπι» Ανδρουλάκη και Δούκα στο ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / Δημοσκόπηση MRB: Προηγείται σταθερά η ΝΔ, πέμπτος ο ΣΥΡΙΖΑ – «Ντέρμπι» Ανδρουλάκη και Δούκα στο ΠΑΣΟΚ

Η δημοσκόπηση δείχνει ότι η Νέα Δημοκρατία διατηρεί τη θέση της, ενώ το ΠΑΣΟΚ κερδίζει έδαφος, με την εσωκομματική μάχη για την ηγεσία να παραμένει αμφίρροπη
LIFO NEWSROOM