Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Ήχησε πάλι το 112 - Εκκενώνονται οικισμοί

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Ήχησε πάλι το 112 - Εκκενώνονται οικισμοί Facebook Twitter
Φωτ. Αρχείου: Alexandros Michailidis/SOOC
0

Νέο μήνυμα από το 112 για τη φωτιά στην Αλεξανδρούπολη, που καίει από τα ξημερώματα. Ζητείται η εκκένωση τριών περιοχών.

Ειδικότερα, λόγω της φωτιάς, οι κάτοικοι στις περιοχές Νίψα, Αετοχώρι και Πεύκα καλούνται να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

«Αν βρίσκεστε στις περιοχές Νίψα, Αετοχώρι και Πεύκα απομακρυνθείτε προς Αλεξανδρούπολη. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας» αναφέρει το σχετικό μήνυμα του 112.

Νωρίτερα είχε σταλεί άλλο ένα μήνυμα από το 112, στους κατοίκους των περιοχή Μελία, Νίψα, Πεύκα και Λουτρός, που τους καλούσε σε ετοιμότητα σε περίπτωση ανάγκης εκκένωσης.

«Δασική πυρκαγιά στις περιοχές Μελία, Νίψα, Πεύκα, Λουτρός Αλεξανδρούπολη. Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείστε τις οδηγίες των Αρχών» ανέφερε το μήνυμα.

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Ήχησε πάλι το 112 - Εκκενώνονται οικισμοί Facebook Twitter

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Η εικόνα του μετώπου

Σημειώνεται πως η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενημερώθηκε για τη φωτιά περί τις 04:40 και στο σημείο έφτασαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Η φωτιά μαίνεται, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, που κάνουν ακόμα δυσκολότερο το έργο της κατάσβεσης.

Από το μεσημέρι, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής είναι ενισχυμένες και επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς 100 πυροσβέστες με 31 υδροφόρα οχήματα και έξι ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος συνδράμουν επτά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα..

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Κλειστή η Εγνατία Οδός

Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά πλησίασε την Εγνατία Οδό, όπου έχει διακοπεί η κυκλοφορία, αλλά δεν κατάφερε να την περάσει.

Στη σχετική ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ. γίνεται γνωστό πως «η αστυνομία διέκοψε -ακολουθώντας τις συστάσεις της Πυροσβεστικής, με την οποία βρίσκεται σε άμεση επαφή και συνεργασία- την κυκλοφορία στην Εγνατία Οδό, από τον κόμβο της ΒΙ.ΠΕ. μέχρι τον κόμβο Αρδανίου, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων εκτρέπεται μέσω της Εθνικής Οδού Φερών – Αλεξανδρούπολης».

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Ελλάδα / Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Η υπεράσπιση προσπάθησε να αποδώσει την ευθύνη στον επικίνδυνο δρόμο και ζήτησε την υποβάθμιση της κατηγορίας σε πλημμέλημα, αλλά το δικαστήριο δεν το δέχθηκε
LIFO NEWSROOM