Φωτιές: Χωρίς μεγάλο ενεργό μέτωπο στην Πάρνηθα- Μεγάλο πρόβλημα στη Δαδιά

Φωτιές: Χωρίς μεγάλο ενεργό μέτωπο στην Πάρνηθα- Μεγάλο πρόβλημα στη Δαδιά Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Καλύτερη είναι η εικόνα από τη φωτιά στην Πάρνηθα και τα μέτωπα στη Βοιωτία, ωστόσο μεγάλο πρόβλημα υπάρχει στη Δαδιά, στον Έβρο, καθώς συνεχίζονται οι μάχες με τις φλόγες σε πολλές περιοχές της χώρας. 

Κάτοικοι πολλών περιοχών μετρούν τις πληγές τους, καθώς η πύρινη λαίλαπα κατέστρεψε τα πάντα στο πέρασμά της, ενώ σε εξέλιξη είναι οι έρευνες για τα αίτια των φωτιών. Παράλληλα, έχουν γίνει προσαγωγές και συλλήψεις, ενώ στην Εύβοια αναζητούνται δύο άτομα ύποπτα για εμπρησμό. 

Σε ό,τι αφορά στη φωτιά στην Πάρνηθα, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει μεγάλο ενεργό μέτωπο, δήλωσε ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός. «Στο ανατολικό κομμάτι, που χθες υπήρξε μεγάλη αναζωπύρωση- από τις ταβέρνες έως το βόρειο τμήμα που βλέπει προς το καζίνο- δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο. Θα επικεντρωθούμε σε ένα μικρό ενεργό μέτωπο στη Φυλή, κάτω από τον κεντρικό δρόμο και μαζί με τα εναέρια μέσα θα προσπαθήσουμε να το θέσουμε υπό έλεγχο», είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής. 


Φωτιές στον Έβρο: Μεγάλα προβλήματα στη Δαδιά 

Αντίθετα, δύσκολη παραμένει η κατάσταση με τις φωτιές στον Έβρο και ιδιαίτερα στην περιοχή της Δαδιάς. Ήδη, η πύρινη λαίλαπα έχει μετατρέψει σε στάχτη 723.000 στρέμματα, κάτι που σημαίνει πως πρόκειται για την πιο καταστροφική πυρκαγιά στην Ελλάδα τα τελευταία 20 χρόνια

«Έχουμε καλύτερα νέα στις περιοχές που χθες υπήρχαν έντονα προβλήματα, σε Κασσιτέρα και Συκορράχη, όπου πλέον δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα», είπε αρχικά ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής. Ωστόσο, συμπλήρωσε: «Στην περιοχή της Δαδιάς έχουμε πολύ μεγάλα προβλήματα επέκτασης, στο μέτωπο που κινείται πιο χαμηλά, με κατεύθυνση προς την Αλεξανδρούπολη». 

Οι φωτιές στον Έβρο είναι «το πιο ενεργό κομμάτι» αυτή τη στιγμή από όλα τα μέτωπα στην Ελλάδα, υπογράμμισε ο Γιάννης Αρτοποιός. 


Φωτιά στη Βοιωτία: Στην Υλίκη το πιο σοβαρό μέτωπο 

Σε εξέλιξη παραμένουν και οι φωτιές στη Βοιωτία. Αυτή τη στιγμή το πιο ενεργό μέτωπο είναι εκείνο στην Υλίκη. 

«Το βόρειο κομμάτι του έχει επεκταθεί με κατεύθυνση προς εθνική είναι το πιο σοβαρό», εξήγησε ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής. Η φωτιά στο Στείρι πάει καλύτερα και εκεί υπάρχουν διάσπαρτες εστίες. «Δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος κίνδυνος επέκτασης», ανέφερε ο κ. Αρτοποιός και συμπλήρωσε πως είναι καλύτερη η εικόνα και από τα υπόλοιπα πύρινα μέτωπα στη Βοιωτία. 

Αναζητούνται δύο άτομα για εμπρησμό στην Εύβοια 

Ο Γιάννης Αρτοποιός αναφέρθηκε και στις έρευνες που γίνονται για το πώς ξέσπασαν οι φωτιές των τελευταίων ημερών και σημείωσε πως ήδη έχουν πραγματοποιηθεί προσαγωγές και συλλήψεις. Παράλληλα δήλωσε ότι αναζητούνται δύο άτομα στην Εύβοια. 

«Είχαμε περισσότερες από 13 πυρκαγιές στον Αυλώνα. Αυτή η έντονη δραστηριότητα και η επιμονή στα ίδια μέτωπα πρέπει να εξεταστεί σε βάθος. Δεν μπορεί 13 συμβάντα να είναι στα όρια του φυσιολογικού», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής. 

Στην Εύβοια, επεσήμανε, μέσα σε λίγες ώρες εκδηλώθηκαν τέσσερις διαφορετικές φωτιές, σε μικρή απόσταση. «Χθες ανακοινώσαμε μία προσαγωγή, υπάρχει περίπτωση να μετατραπεί σε σύλληψης. Αναζητούμε άλλα δύο άτομα στην ευρύτερη περιοχή της Εύβοιας. Θα υπάρξουν εξελίξεις σε αυτή την υπόθεση. Αυτό που προβληματίζει τις αρχές είναι ότι υπήρχαν πολλαπλά συμβάντα με μικρή χρονική απόκλιση», συμπλήρωσε. 

«Έχουμε συλλέξει υλικό, συλλέγουμε μαρτυρίες από όλες τις περιοχές», είπε για τις έρευνες που γίνονται για τις φωτιές. 

«Η Βοιωτία κάποια στιγμή είχε περικυκλωθεί από μέτωπα, είχαμε 4-5 φωτιές σε εξέλιξη. Θεωρούμε ότι δεν είναι φυσιολογική η πορεία που ακολούθησε η φωτιά από τη Δαδιά μέχρι την Αλεξανδρούπολη και ακόμη πιο δυτικά και η πυρκαγιά της Πάρνηθας και από την άλλη πλευρά του Αυλώνα. Θεωρώ ότι μπορούμε και θα αποδείξουμε ότι υπάρχει παρέμβαση σε πολλαπλά μέτωπα», τόνισε ο κ. Αρτοποιός. 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ