Φωτιές: Δύσκολη η νύχτα στην Άνδρο- Συνεχίζεται η μάχη σε Έβρο, Πάρνηθα

Φωτιές: Δύσκολη η νύχτα στην Άνδρο- Συνεχίζεται η μάχη σε Έβρο, Πάρνηθα Facebook Twitter
Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στην Άνδρο (Φωτ.: ΑΠΕ/ΜΠΕ)
0

Δύσκολη ήταν η νύχτα στην Άνδρο, καθώς δόθηκε μάχη για να μην απειλήσει σπίτια η φωτιά, ενώ αδιάκοπη είναι η μάχη στον Έβρο, την ώρα που οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν αναζωπυρώσεις στην Πάρνηθα

Αυτή την ώρα η εικόνα από τη φωτιά στην Άνδρο είναι αρκετά βελτιωμένη, σύμφωνα με τον δήμαρχο του νησιού, Δημήτρη Λοτσάρη. Όμως, όλη τη νύχτα δόθηκε μάχη, προκειμένου να μην μπουν οι φλόγες στον οικισμό του Βιταλίου. 

Εκεί καίει το βασικότερο μέτωπο της φωτιάς, που έχει κατεύθυνση προς την παραλία του Βιταλίου. «Αυτή τη στιγμή δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή. Μέχρι τις 02:00 δίναμε μάχη για να μην μπει στον οικισμό του Βιταλίου», δήλωσε στο Open ο δήμαρχος Άνδρου. 

«Μέχρι τις 23:00 το βράδυ είχαμε σοβαρό κίνδυνο να περάσει η φωτιά προς το Άνω Γαύριο και να φτάσει στο λιμάνι. Είχε απλωθεί η φωτιά, σε περίπου εννιά μέτωπα. Αυτή τη στιγμή πνέουν άνεμοι περίπου 6 μποφόρ, αλλά αισιοδοξούμε πως με τα εναέρια μέσα θα περιορίσουμε το μέτωπο και θα διαχειριστούμε τις αναζωπυρώσεις», συμπλήρωσε ο Δημήτρης Λοτσάρης. 

Η φωτιά προκάλεσε προβλήματα στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, καθώς κάηκαν κολώνες της ΔΕΗ, σημείωσε ο δήμαρχος Άνδρου. Αυτή τη στιγμή, συμπλήρωσε, το Βιτάλι δεν έχει ρεύμα και «δεν ξέρουμε αν η ηλεκτροδότηση θα αποκατασταθεί σήμερα». 

Για την κατάσβεση της φωτιάς στην Άνδρο επιχειρούν 73 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 18 οχήματα, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν ρίψεις νερού δύο ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη. 


Φωτιές: Η εικόνα στον Έβρο και την Πάρνηθα

Στη φωτιά στην Πάρνηθα και χθες οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετώπιζαν αναζωπυρώσεις, κυρίως στη νοτιοδυτική πλευρά, προς το Φρούριο της Φυλής. Και σε αυτή την περιοχή ξεκίνησαν οι ρίψεις νερού μόλις ξημέρωσε- από δύο ελικόπτερα- ενώ οι επίγειες δυνάμεις αποτελούνται από 260 πυροσβέστες με 13 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 77 οχήματα.

Για ένατη ημέρα συνεχίζει ανεξέλεγκτη την καταστροφική πορεία της η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη. Εκεί, το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή την ώρα εντοπίζεται στο μέτωπο της Λεπτοκαρυάς, σύμφωνα με την πυροσβεστική. 

Χθες υπήρχαν μεγάλες αναζωπυρώσεις σε Δαδιά, Αισύμη και Σουφλί, ενώ εκκενώθηκαν οι οικισμοί Αύρα, Ατάρνη, Πλάκα και Κασσιτερά, εξαιτίας της καταστροφικής πορείας της φωτιάς. Τοπικοί φορείς και κάτοικοι έκαναν έκκληση για ενίσχυση των δυνάμεων που επιχειρούν στις φωτιές στην περιοχή, καθώς το στοίχημα είναι να προλάβουν να οριοθετήσουν τα μέτωπα έως τη Δευτέρα, καθώς μετά αναμένεται αλλαγή της κατεύθυνσης των ανέμων, που είναι πιθανό να κατευθύνει τη φωτιά προς τον ορεινό όγκο της Ροδόπης.

Στα πύρινα μέτωπα στον Έβρο επιχειρούν 295 πυροσβέστες με 16 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 85 οχήματα. Μόλις ξημέρωσε μπήκαν στη μάχη και τα εναέρια μέσα και αυτή την ώρα τέσσερα αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα πραγματοποιούν ρίψεις νερού.  

Τέλος, διάσπαρτες εστίες συνεχίζουν να καίνε και στη φωτιά στη Βοιωτία, στο Στείρι, προς τον λόφο απέναντι από το Κυριάκι. 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καιρός: Για καταιγίδες και στην Αττική, προειδοποιούν Κολυδάς - Τσατραφύλλιας

Ελλάδα / Καιρός: Για καταιγίδες στην Αττική, προειδοποιούν Κολυδάς - Τσατραφύλλιας

Προσοχή στα δυτικά και βόρεια προάστια, συστήνει ο Γιώργος Τσατραφύλλιας - Βίντεο με την εξέλιξη του καιρού από τον Θοδωρή Κολυδά - Ανανεωμένη πρόβλεψη από την ΕΜΥ για τον καιρό στην Αττική
LIFO NEWSROOM