H κακοκαιρία Elias «χτυπά» τη Θεσσαλία- Χείμαρροι οι δρόμοι σε Πήλιο και Βόλο

H κακοκαιρία Elias «χτυπά» τη Θεσσαλία- Χείμαρροι οι δρόμοι σε Πήλιο και Βόλο Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Συνεχίζει η κακοκαιρία Elias να επηρεάζει την κεντρική Ελλάδα, με ισχυρές καταιγίδες να πλήττουν τώρα τη Θεσσαλία.

Συγκεκριμένα, μετά τα σοβαρά προβλήματα που προκάλεσε στη βόρεια Εύβοια, η κακοκαιρία Elias έχει μεταβεί βορειότερα και τώρα πλήττει τη Θεσσαλία και κυρίως την ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας.

Μάλιστα, στο Πήλιο, τα προβλήματα είναι μεγάλα, με πολλές περιοχές να έχουν πλημμυρίσει. Ενδεικτικό είναι βίντεο που έχει δει το φως της δημοσιότητας από τη Μηλίνα Πηλίου, στο οποίο αποτυπώνεται η κατάσταση στην πλημμυρισμένη περιοχή από την κακοκαιρία Elias.

Οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε χειμάρρους με τους κατοίκους να προσπαθούν να συλλάβουν τη νέα καταστροφή που σημειώνεται μπροστά στα μάτια τους.

@worldweathernews24tv

Κακοκαιρία Elias: Απίστευτες πλημμύρες στην Μηλίνα Πηλίου 27-9-23 ⛈️⚠️⛈️⚠️.

♬ πρωτότυπος ήχος - 🚒🚒⛈️⛈️WWN24TV 📺📺


Κακοκαιρία Elias- 112: Εκκενώστε από Πετρίλια και Σοφιάδα προς Νέο Μοναστήρι

Σημειώνεται πως η κακοκαιρία Elias συνεχίζει να πλήττει και νοτιότερα, στη Στερεά Ελλάδα, ενώ λίγο μετά τις 21:00 το 112 έστειλε μήνυμα για να εκκενωθούν οι οικισμοί Πετρίλια και Σοφιάδα στη Φθιώτιδα και να μεταβούν στο Νέο Μοναστήρι.

Ποτάμια οι δρόμοι στον Βόλο λόγω της κακοκαιρίας Elias

Την ίδια ώρα, λόγω της ισχυρής καταιγίδας που είναι σε εξέλιξη, έχουν αρχίσει και πάλι να πλημμυρίζουν περιοχές στον Βόλο και τα προάστιά του. Είναι χαρακτηριστικό πως στις 19:10 εστάλη προειδοποιητικό μήνυμα από το 112, στο οποίο αναφέρεται πως «με απόφαση της ΕΛ.ΑΣ. απαγορεύεται η κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή της πόλης του Βόλου λόγω εξέλιξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων». 

Σημειώνεται ότι η κακοκαιρία αναμένεται να κορυφωθεί τις επόμενες ώρες, με τους ειδικούς να προειδοποιούν για ισχυρή καταιγίδα στις 9 το βράδυ.

Παρακολουθήστε LIVE τι συμβαίνει στον Βόλο αυτή τη στιγμή:

Έτσι στον Βόλο έχει επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας ενώ έχουν διακοπεί και οι αστικές συγκοινωνίες στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας προς κάθε προορισμό.

Παράλληλα, μέσα στην πόλη του Βόλου έχει ανέβει και πάλι επικίνδυνα η στάθμη στον χείμαρρο Κραυσίδωνα, ενώ πλημμυρισμένες είναι οι περιοχές Παλαιό Λιμεναρχείο, η Παπαδιαμάντη στο κέντρο από το Δημαρχείο μέχρι και τον κόμβο Αθηνών, η 2ας Νοεμβρίου και ο Άγιος Παντελεήμονας, ενώ άμεσος κίνδυνος υπάρχει και στο Νέο Δέλτα και το ίδρυμα Άσπρες Πεταλούδες όπου απειλεί ο χείμαρρος Ξηριάς.

@worldweathernews24tv

Κακοκαιρία Elias: Πλημμύρες στον Βόλο 27-9-23 ⛈️⛈️.

♬ πρωτότυπος ήχος - 🚒🚒⛈️⛈️WWN24TV 📺📺

Την ίδια ώρα, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων και στον δρόμο Μηλίνας-Τρικερίου στο νότιο Πήλιο όπως και στην ευρύτερη περιοχή της παρακάρλιας περιοχής από το Ριζόμυλο προς τα Κανάλια.

Επίσης, στον παραλιακό δρόμο Βόλου-Αγριάς διακόπτεται περιοδικά η κυκλοφορία στις στροφές της Γορίτσας όπου έπεσαν βράχια και πέτρες από το βουνό, ενώ στα Λεχώνια και τα Πλατανίδια η κατάσταση είναι εξίσου δύσκολη από τις τεράστιες ποσότητες νερού που κατεβαίνουν από το Πήλιο.

Σημειώνεται πως, με απόφαση του δημάρχου Αχιλλέα Μπέου, ανακοινώθηκε ότι αύριο Πέμπτη και την Παρασκευή τα σχολεία όλων των βαθμίδων στον Βόλο θα παραμείνουν κλειστά λόγω των σοβαρών προβλημάτων που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία Elias.

Κακοκαιρία Elias: Αποκλεισμένο το χωριό Παλαιοχώρι Καλαμπάκας

Πέραν όμως της Μαγνησίας, σημαντικά προβλήματα παρατηρούνται και σε άλλες περιοχές της Θεσσαλίας. Μάλιστα το χωριό Παλαιοχώρι της ορεινής Καλαμπάκας έχει αποκλειστεί καθώς έχει σημειωθεί καθίζηση του οδοστρώματος στον επαρχιακό δρόμο που συνδέει το χωριό με τη γέφυρα Κουκοράβα και τη Χρυσομηλιά.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μηχανήματα της περιφερειακής ενότητας Τρικάλων βρίσκονται στο σημείο όπου υπάρχει η καθίζηση και προσπαθούν να την αποκαταστήσουν.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων, Χρήστο Μιχαλάκη, αύριο ανοίγουν κανονικά όλα τα σχολεία στον νομό Τρικάλων, ένα άνοιγμα, σύμφωνα με τον ίδιο, που γίνεται μετά από προετοιμασία των σχολείων για να υποδεχθούν εκπαιδευτικούς και μαθητές. Τέλος, ο αντιπεριφερειάρχης δεν παραλείπει να τονίσει πως όλα τα χωριά της ορεινής Καλαμπάκας και Πύλης συνδέονται μεταξύ τους και δεν υφίσταται πρόβλημα αποκλεισμού των χωριών αυτών εκτός από το παραπάνω.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Mega

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ