«Bigger, Fatter, Gypsier»

«Bigger, Fatter, Gypsier» Facebook Twitter
0

Καταγγελίες για ρατσισμό δέχτηκε διαφημιστική εκστρατεία του  Channel 4 (γνωστό σε εμάς από το reality  «γίνε Έλληνας για μια εβδομάδα»), για διαφημιστική του καμπάνια, σχετικά με ένα ντοκιμαντέρ για τους τσιγγάνους.   

Η διαφήμιση έχει ως μότο τη φράση «Bigger, Fatter, Gypsier», και πολλοί είναι αυτοί που το βρίσκουν προσβλητικό για τους τσιγγάνους. Ήδη σχεδόν 100 καταγγελίες έχουν φτάσει στην Αρχή Διαφημιστικών Προτύπων που εξετάζει τώρα αν πρέπει να απαγορεύσει τη διαφήμιση για προσβλητική και ρατσιστική αντιμετώπιση των τσιγγάνων. Οι καταγγέλλοντες αναφέρονται κυρίως στη χρήση της λέξης «gypsier», που πιστεύουν ότι είναι ρατσιστική.

Τσιγγάνοι του Λονδίνου έστειλαν επιστολή διαμαρτυρίας στο κανάλι στην οποία αναρωτιούνται αν θα ήταν πρόθυμο να μιλήσει με τον ίδιο τρόπο και για άλλες εθνοτικές ομάδες π.χ  « Jewisher » ή «more Asian» ή «Blacker»  και καλεί το Channel 4 να αφαιρέσει τις διαφημίσεις και να ζητήσει συγγνώμη.

Εκπρόσωπος του καναλιού δήλωσε από την πλευρά του ότι ο όρος «Gypsier» δεν χρησιμοποιείται σε αρνητικό πλαίσιο.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δωδεκαθεϊστές κατά Netflix για το KAOS: «Ακολουθεί την πεπατημένη της σύγχρονης χριστιανικής οπτικής»

TV & Media / Δωδεκαθεϊστές κατά Netflix για το KAOS: «Ακολουθεί την πεπατημένη της σύγχρονης χριστιανικής οπτικής»

Οι δημιουργοί της σειράς παραποιούν σε τέτοιο βαθμό την ελληνική αντίληψη για το θείο που φθάνουν να παρουσιάσουν τον Δία και την Ήρα ως δολοφόνους μωρών, αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM