Κακοκαιρία Elias: Η στιγμή της διάσωσης σκύλου- Εικόνα απόλυτης καταστροφής στο Σωτήριο

Κακοκαιρία Elias: Η στιγμή της διάσωσης σκύλου Facebook Twitter
Φωτ.: OPEN
0

Σκύλος που είχε εγκλωβιστεί στον οικισμό Σωτήριο Θεσσαλίας, μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας Elias, σώθηκε από τον πρόεδρο της περιοχής, ενώ κινδύνευε άμεσα από τα νερά.

Ο σκύλος είχε σφηνώσει σε μία σιδερένια πόρτα, ενώ το νερό είχε ανέβει σημαντικά, εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων που προκάλεσε η κακοκαιρία Elias.

Ο πρόεδρος του οικισμού, που πραγματοποιούσε αυτοψία στην περιοχή μαζί με τηλεοπτικό συνεργείο του OPEN, κατέβηκε από το μηχάνημα έργου και απεγκλώβισε το ζώο. «Σώσαμε όλο τον κόσμο, σώσαμε και ένα σκυλάκι» είπε.

Ο σκύλος φαινόταν να μην έχει τραυματιστεί σοβαρά, αλλά είχε κάποιες εκδορές στο σώμα. 

Από τις εικόνες της διάσωσης φάνηκε και το πόσο επικίνδυνη ήταν η κατάσταση, καθώς το νερό έφτανε μέχρι τη μέση του προέδρου. 

Κακοκαιρία Elias: Εικόνα απόλυτης καταστροφής στην περιοχή

Στα πλάνα φάνηκε και η απόλυτη καταστροφή που συντελέστηκε στην περιοχή, εξαιτίας της κακοκαιρίας Elias.

Οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, σπίτια και οχήματα έχουν πλημμυρίσει, ενώ καταγράφηκε και ένα ψυγείο να παρασύρεται από το νερό. 

«Δεν υπάρχουν λόγια, έχουμε καταστραφεί δεύτερη φορά» επεσήμανε ο πρόεδρος του Σωτήριου. «Όποιος το βλέπει, δεν πιστεύει στα μάτια του, νομίζει ότι είναι μέσα σε ποτάμι». 

Ο ίδιος εξήγησε πως έχουν «καταστραφεί σπίτια, χωράφια δεν θα ξανακαλλιεργηθούν για 3-4 χρόνια». Λόγω της κατάστασης, όπως εξήγησε, θα χρειαστεί να αλλάξει δουλειά. Αλλά, δεν μπορούν να κάνουν το ίδιο και οι ηλικιωμένοι. 

Κάτοικος του οικισμού, παράλληλα, προειδοποίησε για την περίπτωση υπερχείλισης της λίμνης Κάρλα

«Είναι στα όριά της, όταν κατέβει και νερό από τον Πηνειό μπορεί να υπερχειλίσει» είπε ο ίδιος και υπογράμμισε πως την επόμενη μέρα, όταν υποχωρήσουν τα νερά, οι κάτοικοι δεν θα έχουν καν μηχανήματα για να εργαστούν. 

 
 
 
Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ