ΕΟΔΥ: 35 θάνατοι από κορωνοϊό σε μία εβδομάδα

ΕΟΔΥ: 35 θάνατοι από κορωνοϊό σε μία εβδομάδα Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: Eurokinissi
0

Συνολικά 35 θάνατοι από κορωνοϊό καταγράφηκαν την εβδομάδα 18-24 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα τον ΕΟΔΥ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έκθεση του ΕΟΔΥ για τον κορωνοϊό, την τελευταία εβδομάδα καταγράφηκαν 35 θάνατοι με διάμεση ηλικία τα 86 έτη (εύρος 57-102 έτη).

Παράλληλα, αυξήθηκαν οι διασωληνώσεις ασθενών λόγω κορωνοϊού, με τον αριθμό τους να ανεβαίνει στους 33, από 25 που ήταν την προηγούμενη εβδομάδα.

Όπως σημειώνει ο ΕΟΔΥ, αύξηση 30%, σε μία εβδομάδα, υπήρξε και στις εισαγωγές σε νοσοκομείο. Συνολικά, αυξημένη ήταν η θετικότητα για κορωνοϊό στο σύνολο των ελεγχθέντων δειγμάτων, ενώ σημειώνεται πως κατά τις τελευταίες εβδομάδες όλα τα αλληλουχηθέντα στελέχη ανήκαν στην υπο-παραλλαγή ΒΑ.2 της Όμικρον.

Επίσης, ο ΕΟΔΥ τονίζει πως στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί συνολικά 5 θετικά δείγματα της υπο-παραλλαγής Pirola (BA.2.86), με ημερομηνίες λήψης δείγματος από 5 έως 7 Σεπτεμβρίου.

Η επιτήρηση του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα έδειξε αύξηση της κυκλοφορίας του κορωνοϊού σε 7 από τις 9 περιοχές που ελέγχθηκαν από τον ΕΟΔΥ.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, οι γρίπες (ανεξαρτήτως παθογόνου) παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα

Ειδικότερα, η θετικότητα για τον ιό της γρίπης παραμένει κάτω του 10%, ενώ την εβδομάδα 18-24 Σεπτεμβρίου, δεν καταγράφηκε νέο σοβαρό κρούσμα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης με νοσηλεία σε ΜΕΘ, ούτε κάποιος νέος θάνατος.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ