Πούτιν για πόλεμο Ισραήλ- Χαμάς: Απέτυχε η πολιτική των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή

Βλαντίμιρ Πούτιν για πόλεμο Ισραήλ- Χαμάς: Η πολιτική των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή απέτυχε Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: Eurokinissi
0

Σε δηλώσεις σχετικά με τον πόλεμο Ισραήλ- Χαμάς που είναι σε εξέλιξη, προχώρησε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Ρώσος πρόεδρος σχολίασε τον πόλεμο Ισραήλ- Χαμάς κάνοντας λόγο για αποτυχία της πολιτικής των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, καθώς η Ουάσινγκτον προσπαθεί να μονοπωλήσει τις συνομιλίες ενώ την ίδια ώρα δεν ενδιαφέρεται για τα συμφέροντα των Παλαιστινίων.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε στη Μόσχα με τον πρωθυπουργό του Ιράκ, Μοχαμέντ Σια αλ Σουντάνι, ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε πως «νομίζω ότι πολλοί άνθρωποι θα συμφωνήσουν μαζί μου, ότι αυτό είναι ένα ζωντανό παράδειγμα της αποτυχίας της πολιτικής των Ηνωμένων Πολιτειών στη Μέση Ανατολή».

Πόλεμος Ισραήλ - Χαμάς: Σε επαφές η Ρωσία με τις δύο πλευρές

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν σημείωσε ότι οι ΗΠΑ επιδίωξαν να «μονοπωλήσουν» τις διεθνείς προσπάθειες για ειρήνευση στο Ισραήλ και κατηγόρησε την Ουάσιγκτον ότι αμέλησε να αναζητήσει συμβιβασμούς που θα ήταν αποδεκτοί από κάθε πλευρά.

«Οι ΗΠΑ αγνόησαν τα συμφέροντα των Παλαιστινίων» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βλαντίμιρ Πούτιν, μεταξύ των οποίων είναι και η ανάγκη ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους.

Σημειώνεται πως κύρια απαίτηση των Παλαιστινίων είναι ο σχηματισμός και η αναγνώριση κράτους στη Δυτική Όχθη και στη Λωρίδα της Γάζας με την Ιερουσαλήμ πρωτεύουσα τους, όλα εδάφη που καταλήφθηκαν από το Ισραήλ στον πόλεμο του 1967.

Νωρίτερα, η Μόσχα, είχε εκδώσει ανακοίνωση με την οποία έκανε γνωστό ότι βρίσκεται σε επαφή με Ισραήλ και Χαμάς προκειμένου να διαδραματίσει ρόλο στον τερματισμό του πολέμου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Diddy: Τα social media εικάζουν ότι παρενόχλησε τον 15χρονο Τζάστιν Μπίμπερ

Διεθνή / Diddy: Τα δύο βίντεο που τροφοδοτούν τις θεωρίες πως παρενόχλησε τον 15χρονο Τζάστιν Μπίμπερ

«Ο Τζάστιν περνάει τις 48 ώρες του με τον Diddy. Περνάνε τέλεια, καλύτερα από ποτέ. Το πού περνάμε την ώρα μας και το τι κάνουμε, δεν μπορούμε ακριβώς να το αποκαλύψουμε, αλλά σίγουρα είναι το όνειρο κάθε 15χρονου» δήλωνε ο Diddy
LIFO NEWSROOM