Πάντα πίστευα ότι το αγαπημένο μας burger είναι κάτι σαν το δαχτυλικό μας αποτύπωμα- σαν κάπως να έχουμε γεννηθεί με αυτή την «οδηγία» στο DNA, ποια συστατικά ακριβώς θέλουμε δηλαδή να συνδυάζει, με ποιον τρόπο και τι γεύση να μας αφήνει. Κι όλο αυτό κάπως περιμένει μέσα σου σε λανθάνουσα μορφή μέχρι την στιγμή που τρως εκείνο το ένα burger που δικαιώνει την αναμονή και είναι σαν να φτιάχτηκε μόνο για σένα.

 

Στη δική μου περίπτωση, το burger τυχαίνει να είναι επίσης το απόλυτο comfort food: νόστιμο, χορταστικό, διαθέσιμο παντού και γενικά passe-partout, αφού αποτελεί τέλεια επιλογή για μεσημεριανό γεύμα, βραδινό σνακ ακόμη και για δείπνο. Αυτό που με γοητεύει, όμως, περισσότερο είναι η απλότητά του, αφού το ιδανικό burger δεν χρειάζεται απαραίτητα να περιλαμβάνει πολύ ακριβά ή δυσεύρετα υλικά. Αρκεί η επιλογή σωστών και ποιοτικών συστατικών που σε συνδυασμό με λίγη μαεστρία δημιουργούν τα πιο Pretty Amazing and Xtraordinary burgers aka PAX Burgers. Ναι, καλά καταλάβατε, μιλάω για το πιο value for money μπεργκεράδικο και την πιο νόστιμη πρόταση street food που θα δοκιμάσεις ποτέ στη ζωή σου. Κι αυτό δεν το διαπραγματεύομαι πλέον και θα εξηγήσω αμέσως γιατί.

 

Ένα από τα πολλά καλά του να δουλεύω στο κέντρο της Αθήνας είναι πως έχω μια ανάσα από το γραφείο τα PAX Burgers, οπότε χθες το μεσημέρι, κατευθύνθηκα για το lunch break μου προς την γνωστή Αιόλου για το αναγκαίο pampering στον εαυτό μου, σε μια κατά άλλα συνηθισμένη μέρα στη δουλειά. Μόνο που αυτή τη φορά με περίμενε εκεί μια έκπληξη, το νέο burger του Σταύρου Βαρθαλίτη. Γενικά δεν είμαι άνθρωπος του ρίσκου - μόλις βρω το burger που μου αρέσει, είμαι ικανή να το τρώω μέχρι τα βαθιά γεράματα- αλλά αποφάσισα να του δώσω μια ευκαιρία. 

 

PAX BURGERS

 

Το πρώτο που έκανα, λοιπόν, ήταν να ρωτήσω τι είναι τέλος πάντων αυτό το limited edition burger, που για να είμαι ειλικρινής οπτικά με είχε ήδη κερδίσει. Κι ενώ άκουγα την ιστορία του, θυμήθηκα ξαφνικά πού είχαμε «ξανασυναντηθεί». Λίγες ημέρες πριν, είχα βρεθεί στο Burger Fest, όπου τα PAX κέρδισαν το βραβείο του Best Burger House. Λογικό. Είχαν άλλωστε και την μεγαλύτερη ουρά- όλοι ήθελαν να δοκιμάσουν (και) το «Ω ΝΑ ΣΟΥ» aka Triple Bacon του Σταύρου Βαρθαλίτη, που έκανε εκεί την πρώτη του εμφάνιση. Fast forward στο χθες κι εμένα που προφανώς δεν είχα καμία πιθανότητα να αντισταθώ και να μην το δοκιμάσω.

 

«Ω ΝΑ ΣΟΥ»...mind my language, αλλά ήταν πραγματικά το πρώτο που σκέφτηκα. Και επειδή κάθε σούπερ burger που σέβεται τον εαυτό του έχει τουλάχιστον έναν αστικό μύθο να το συνοδεύει, εδώ το story θέλει το όνομα να βγήκε από ένα αντίστοιχο επιφώνημα του Σταύρου, όταν μετά από πολλές ώρες έρευνας, πειραματισμού και δοκιμών στην κουζίνα των PAX, κατέληξε τελικά στη συγκεκριμένη συνταγή! The rest is history. Το επιφώνημα «μεταμορφώθηκε» σε burger και ήδη έχει γίνει talk of the town.

 

PAX BURGERS

 

Η μυστική συνταγή του κρύβεται στο όνομα πίσω από το όνομα: Pretty Amazing and Xtraordinary Βurgers. Με απλά λόγια, όποιος έχει δοκιμάσει, ξέρει καλά ότι μιλάμε για ένα burger που φτιάχνεται με 100% φρέσκο μοσχαρίσιο κιμά και ψήνεται σε open flame broiler τη στιγμή της παραγγελίας, εξασφαλίζοντας το πιο ζουμερό και γευστικό μπιφτέκι. Ας πάρουμε όμως το πράγμα από την αρχή.

 

Ο Σταύρος Βαρθαλίτης συνδύασε τα αγαπημένα υλικά του με τις κορυφαίας ποιότητας πρώτες ύλες των PAX Burgers. Ξεκίνησε τοποθετώντας τη λαχταριστή baconnaise (σάλτσα μαγιονέζας με γεύση καπνιστό bacon) πάνω στο αφράτο ψωμάκι των PAX (ξέρατε ότι τα ψωμάκια είναι αποκλειστική συνταγή που καταφθάνει καθημερινά στα καταστήματα, ώστε να διατηρούνται πάντα αφράτα και γευστικά;), πρόσθεσε iceberg και φρέσκια ντομάτα (για να σας προλάβω, όχι όποια και όποια, ντομάτα φρέσκια και ελληνική, από τοπικούς παραγωγούς), μετά το ζουμερό μπιφτέκι και πάνω του γενναιόδωρα λιωμένο cheddar ωρίμανσης, για extra γεύση και φυσικά την χειροποίητη bacon jam. 

 

Ο Σταύρος δεν θα μπορούσε να παραλείψει φυσικά μια γερή δόση από τραγανό bacon με το φινάλε να κάνει το δεύτερο ψωμάκι που έρχεται να «αγκαλιάσει» όλα τα υλικά και να ολοκληρώσει το signature burger. Φυσικά δεν λείπουν οι τραγανές, λεπτοκομμένες τηγανητές πατάτες στο δίσκο που καταλήγουν να δημιουργήσουν αυτό που λέμε «food coma» και να δικαιώσουν το word of mouth που συνοδεύει τα Pax Burgers.

 

PAX BURGERS

 

Μετά από την παραπάνω περιγραφή, το μόνο που μένει είναι να κάνετε μια βόλτα από τα PAX στην Αιόλου στην Αθήνα ή στην Καλαποθάκη και το Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη για να δοκιμάσετε και εσείς οι ίδιοι το burger αυτό, απλώς μην το καθυστερήσετε πολύ γιατί το «Ω ΝΑ ΣΟΥ» aka Triple Bacon του Σταύρου Βαρθαλίτη θα διατίθεται για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

 

Απολαύστε το limited–edition «Ω ΝΑ ΣΟΥ» aka Triple Bacon στα PAX Burgers σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

 

Καταστήματα

Αθήνα: Αιόλου 34 & Αθηναΐδος 12

Θεσσαλονίκη: Καλαποθάκη & Βενιζέλου 8, Κέντρο Mediterranean Cosmos, Πυλαία

 

www.paxburgers.gr

Follow PAX on Facebook & Instagram & Tik Tok

Οδηγός Γεύσης