Το Μαραμπού έκλεισε πέντε χρόνια. Μέσα σε αυτά, το παγωτατζίδικο του Παγκρατίου έχει γίνει ο λόγος που ο δρόμος μάς έχει βγάλει άπειρες φορές σε αυτήν τη γειτονιά για να δοκιμάσουμε κάποια από τις καινούργιες γεύσεις του ή να απολαύσουμε τη δική μας αγαπημένη. 

 

Το φυσικό παγωτό που δημιουργούν η Βίκυ Περιστάνογλου και ο Ιγκόρ Τσομλεκτσόγλου με τη λιγότερη δυνατή ζάχαρη και με τα λιγότερα λιπαρά είναι ένας συνδυασμός παράδοσης και μοντερνισμού: από τη μία τα αγνά υλικά –αξία που παραμένει σταθερή και αδιαπραγμάτευτη μέσα στα χρόνια–, από την άλλη οι σύγχρονες τεχνικές και οι γαστρονομικοί συνδυασμοί που εκπλήσσουν. 

 

Κάθε pozzetti από τη βιτρίνα του Μαραμπού (αυτά τα «πηγαδάκια» που κρύβουν μέσα τους μικρά αριστουργήματα) ανοίγει για να σου αποκαλύψει συνταγές φτιαγμένες from scratch –επίσης αδιαπραγμάτευτη διαδικασία– με εποχικά υλικά που κάνουν το παγωτό γλυκιά επιλογή για όλο τον χρόνο.  

 

Μαραμπού: Πέντε χρόνια γεμάτα φυσικές γεύσεις παγωτού και σορμπέ εποχής
Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις το κόκκινο σταφύλι.

 

Αυτές τις μέρες πρέπει να αναζητήσεις τη μόκα με αμύγδαλο και μαρέγκες –φυσικά, χειροποίητες–, το αβοκάντο, που βρίσκεται στην εποχή του, σε μια εκδοχή στρατσιατέλα, τη φανταστική μαύρη σοκολάτα με τσίλι και το sugar free ανθόγαλο με λεβάντα και μέλι. Το Μαραμπού δεν μας σύστησε μόνο το φυσικό παγωτό αλλά και μια σειρά από vegan σορμπέ και μάλιστα πολύ πριν αυτή η κατηγορία γίνει trend σε όλη την Αθήνα. Δεν είναι τυχαίο ότι το σορμπέ φιστίκι είναι ένα σταθερό best seller που φέρνει στο Παγκράτι λάτρεις του από όλη την πόλη. Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις το σορμπέ ρόδι, το κόκκινο σταφύλι αλλά και το αχλάδι με τζίντζερ που θα οδηγήσουν τον ουρανίσκο σου σε νέα γευστικά μονοπάτια.

 

Μαραμπού: Πέντε χρόνια γεμάτα φυσικές γεύσεις παγωτού και σορμπέ εποχής
Στρατσιατέλα.

 

Το Μαραμπού, που δείχνει με κάθε τρόπο και την οικολογική του συνείδηση, από την εποχικότητα των συνταγών μέχρι τις ανακυκλώσιμες συσκευασίες, είναι ένα στέκι, ένα σημείο συνάντησης για όσους μοιραζόμαστε δύο μεγάλες αγάπες: το παγωτό και τη φύση, που γίνεται βάση για τις ξεχωριστές γεύσεις του.

 

Αρχελάου 17, Παγκράτι, 210 7247037, Facebook, Instagram

Οδηγός Γεύσης