Γ. Τσαπρούνης: Οι κατασκευές, ευκαιρία για “brain gain” και προσέλκυση ταλέντου

Γ. Τσαπρούνης: Οι κατασκευές, ευκαιρία για “brain gain” και προσέλκυση ταλέντου Facebook Twitter
Δόμνα Μιχαηλίδου, Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού και Γιώργος Τσαπρούνης, Γενικός Διευθυντής Επικοινωνίας Intrakat
0

Η συγκυρία των επικείμενων έργων του Ταμείου Ανάκαμψης αποτελεί ευκαιρία για “brain gain” και προσέλκυση ταλέντου από το εξωτερικό, σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή Επικοινωνίας του Ομίλου Intrakat, κ. Γιώργο Τσαπρούνη, ο οποίος μίλησε στο Συνέδριο «Δημογραφικό 2023: Ώρα για Δράση» για τη συμβολή του κατασκευαστικού κλάδου στην αντιμετώπιση της δημογραφικής πρόκλησης.

Όπως τόνισε, η Ελλάδα πλέον έχει μπροστά της σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης και αυτό ήδη αποτυπώνεται στην Intrakat, καθώς σε σύγκριση με τα χρόνια της κρίσης, η εταιρεία παρουσιάζει αύξηση των θέσεων εργασίας κατά 40% και ευρύτερη ανάπτυξη νέων συνεργασιών με επαγγελματίες και μικρότερες εταιρίες του κλάδου.

Ο Γενικός Διευθυντής Επικοινωνίας του Ομίλου παρατήρησε ότι, καθώς τα μεγάλα έργα αυξάνουν κατακόρυφα την ανάγκη για εργατικό δυναμικό, θα απαιτηθεί θεσμική υποστήριξη για την προσέλκυση του απαραίτητου προσωπικού από το εξωτερικό, αλλά και την επιστροφή Ελλήνων από το εξωτερικό, μέσα από τη θέσπιση φορολογικών κινήτρων, σημειώνοντας ότι πρόκειται για μία ιστορική ευκαιρία η οποία δεν πρέπει να χαθεί.

Στοχεύοντας στη νέα γενιά, η Intrakat θα ξεκινήσει σύντομα τη δημιουργία ενός καινούριου προγράμματος ανάπτυξης δεξιοτήτων και απόκτησης τεχνικής εμπειρίας σε πολύπλοκα έργα, ώστε να επιταχύνει την ένταξη νέων επαγγελματιών στην αγορά εργασίας και να τους προσφέρει εμπειρία και προοπτικές για να κάνουν το άλμα τους στο μέλλον.

Επιχειρείν
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και της L’Oréal Hellas

Επιχειρείν / «Κομμωτές του Αύριο: Στηρίζουμε τη Νέα Γενιά Δημιουργών»: Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που δίνει ευκαιρίες

Για το πρόγραμμα συνεργάζονται το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και η L’Oréal Hellas.
THE LIFO TEAM
Ο Πύργος Πειραιά αποσπά κορυφαίες διακρίσεις, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, για την αρχιτεκτονική και τον φωτισμό του

Επιχειρείν / Ο Πύργος Πειραιά αποσπά κορυφαίες διακρίσεις, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, για την αρχιτεκτονική και τον φωτισμό του

Ο Πύργος Πειραιά, το εμβληματικό τοπόσημο που μετά την αναγέννησή του έπειτα από σχεδόν μισό αιώνα αδράνειας και εγκατάλειψης, σηματοδοτεί τη νέα εποχή της πόλης, αποσπά κορυφαίες διακρίσεις σε εθνικό και διεθνές επίπεδο για τον αρχιτεκτονικό του σχεδιασμό και φωτισμό.
THE LIFO TEAM
Η ELVIAL στην BAU 2025: Νέες τεχνολογίες, βιωσιμότητα και υψηλή αισθητική στο παγκόσμιο επίκεντρο των κατασκευών

Επιχειρείν / Η ELVIAL στην BAU 2025: Νέες τεχνολογίες, βιωσιμότητα και υψηλή αισθητική στο παγκόσμιο επίκεντρο των κατασκευών

H εταιρεία θα παρουσιάσει τις τελευταίες καινοτομίες της στον τομέα των αρχιτεκτονικών συστημάτων αλουμινίου, υπογραμμίζοντας τη δέσμευσή της στη βιώσιμη ανάπτυξη, την τεχνολογία αιχμής και την προηγμένη αισθητική.
THE LIFO TEAM