Στο ΠΑΣΟΚ τα έριξε ο Παπαθανασίου για το έλλειμμα

Στο ΠΑΣΟΚ τα έριξε ο Παπαθανασίου για το έλλειμμα Facebook Twitter
0

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ «φούσκωσε συνειδητά το έλλειμμα το 2009», υποστήριξε με υπόμνημα που κατέθεσε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα δημοσιονομικά στοιχεία του 2009., ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Παπαθανασίου.

Ο κ. Παπαθανασίου υποστηρίζει ότι με αυτό τον τρόπο το ΠΑΣΟΚ ήθελε να επιρρίψει ευθύνες στην κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και να διευκολύνει την προσπάθεια μείωσης του ελλείμματος την επόμενη χρονιά, αφού δεν θα επαναλάμβανε τις έκτακτες δαπάνες του 2009».

Ο πρώην υπουργός στράφηκε κατά του κ. Παπακωνσταντίνου σημειώνοντας μάλιστα τρείς φορες στο υπόμνημα του τη λέξη «ψέματα». «ψέματα, ψέματα, ψέματα, για να καλύψει τις εγκληματικές του ευθύνες. Αυτό είναι το τρίπτυχο της χθεσινής τοποθέτησης του κ. Παπακωνσταντίνου», τονίζει ο κ. Παπαθανασίου σημειώνοντας:  «ενώ γνώριζε ότι έπρεπε να λάβει άμεσα μέτρα τον Οκτώβριο του 2009, όχι μόνον δεν τα έλαβε, αλλά φρόντισε να συκοφαντήσει και να διασύρει τη χώρα του διεθνώς».

Εκτός από τον πρώην υπουργό Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπαθανασίου επιτίθεται και στον Γ. Παπανδρέου: «Αυτοί είναι οι δύο πολιτικοί, που με τις αποφάσεις τους, μας οδήγησαν στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και θέλουν, μέσω αυτής της Εξεταστικής, να εξασφαλίσουν ένα πιστοποιητικό αθωότητας», επισημαίνει στο υπόμνημα του.

Γραπτό υπόμνημα υπέβαλε χθες και ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης, ο οποίος υποστήριξε ότι δεν έχει καμία ιδιαίτερη γνώση για τις συνθήκες εκτέλεσης του Προϋπολογισμού του 2009 και τη διαμόρφωση του ελλείμματος για τη χρονιά εκείνη, καθώς η θητεία του τερματίστηκε στις 7 Ιανουαρίου του 2009.

Δεν παραλείπει ωστόσο να επισημάνει ότι οι χειρισμοί Παπανδρέου ήταν που οδήγησαν την Ελλάδα στη δίνη της κρίσης.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης στην Άρτα την ώρα που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Η «απάντηση» της Γεροβασίλη

Πολιτική / ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης στην Άρτα την ώρα που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Η «απάντηση» της Γεροβασίλη

«Θα μπορούσε να επισκεφτεί την Άρτα μια άλλη ημέρα και όχι την ώρα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος που θέλει να ηγηθεί» σχολίασε σε ανάρτησή της
LIFO NEWSROOM
Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

Πολιτική / Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

«Αναγκάζομαι να προσφύγω στη Δικαιοσύνη διότι παραδέχθηκε ότι άσκησε bullying εναντίον μου, αποδίδοντας τη συμπεριφορά του στην προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος» λέει η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM