Flappers είναι οι γυναίκες του αμερικανικού νότου τη δεκαετία του ’20 που έκαναν τη δική τους σεξουαλική και πολιτική επανάσταση καπνίζοντας δημόσια, φορώντας κοντές φούστες, κουρεύοντας τα μαλλιά τους και ακούγοντας jazz. Αυτό το φεμινιστικό κίνημα αλλά και ολόκληρη η ατμόσφαιρα εκείνης της τόσο ιδιαίτερης εποχής αναβιώνει στο Flappers 1920s που ήρθε στην Καρόλου Ντηλ 22 της Θεσσαλονίκης για να φέρει μια άλλη αισθητική, μια δική του άποψη σχετικά με την ελευθερία της έκφρασης και ταυτόχρονα μια ιδιαίτερη αποτύπωση της εποχής εκείνης. 

 

Ο ατμοσφαιρικός χώρος όπου πρωταγωνιστεί το ξύλινο μπαρ επτά μέτρων, τα φωτιστικά και τα σκίτσα είναι μια πρόταση που σε κάνει να ξεχνάς την καθημερινότητα στην πόλη και σε μεταφέρει σε ένα σκηνικό της Αμερικής του προηγούμενου αιώνα.

 

Flappers 1920s

 

Φυσικά, η fine drinking φιλοσοφία ακολουθεί πιστά το όλο concept και οι επιλογές είναι τέτοιες που κάθε στιγμή της ημέρας το Flappers 1920s γίνεται στέκι για όλους. Ο πρωινός καφές γίνεται αφορμή για την πρώτη στάση ώστε να απολαύσεις τον espresso Habit (Brazil-Colombia-El Salvador) ή να δοκιμάσεις κάποιον από τους single origin που συνεχώς εναλλάσσονται από την Kudu Coffee Roasters. Οι συνοδευτικές προτάσεις στον καφέ περιλαμβάνουν δημιουργίες από το Martha’s Sweet Philosophy, όπως λαχταριστό brownie, τα New York soft cookies, την τραγανή apple pie σε μια φανταστική εκδοχή αλλά και το ελαφρύ banana bread. To bar menu είναι από τον Κώστα Παπαδόπουλο(Tarantino - Maestranza) και περιλαμβάνει pancakes, αυγά καγιανά αλλά και επιλογές finger food όπως μπρουσκέτες και πλατό αλλαντικών - τυριών.

 

Flappers 1920s

 

Η βραδινή πλευρά του Flappers 1920s είναι αυτή ενός κλασικού μπαρ με χαμηλό φωτισμό και ιδιαίτερη μουσική φιλοσοφία. H signature λίστα των κοκτέιλ είναι μια δημιουργία των Αχιλλέα Θανασούδα και Βαγγέλη Πενίκη και εκτελείται εξ ολοκλήρου στο εργαστήριο mixology του υπογείου. Δεν γίνεται να μη δοκιμάσεις τη μία μετά την άλλη απο τις οκτώ επιλογές που έχουν πάρει τα ονόματα των γυναικών flappers – ταυτόχρονα θα μάθεις την ιστορία καθεμιάς τους.

 

Άλλωστε το Flappers 1920s ήρθε για να δώσει μαθήματα ιστορίας όχι μόνο από το παρελθόν αλλά και της σύγχρονης ιστορίας που αφορά την καθημερινή διασκέδαση του σήμερα.

 

Καρόλου Ντηλ 22, Θεσσαλονίκη, 2316 024778

Instagram: flappers1920s_skg

Οδηγός Γεύσης