Αυτό είναι το πιο ακριβό ουίσκι στον κόσμο

Αυτό είναι το πιο ακριβό ουίσκι στον κόσμο Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Ένα σπάνιο μπουκάλι ουίσκι, Macallan 1926, έγινε το πιο ακριβό που έχει πωληθεί ποτέ σε δημοπρασία. 

Η τιμή του ξεπέρασε τις προσδοκίες και τα 2 εκατομμύρια λίρες, στη δημοπρασία του οίκου Sotheby’s που έγινε το Σάββατο στο Λονδίνο. Το συγκεκριμένο μπουκάλι ουίσκι αναμενόταν όταν θα πωλούνταν έως 2,1 εκατ. λίρες, αλλά τελικά η τιμή του έφτασε τις 2.187.500 λίρες.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσό που έχει δοθεί ποτέ για μπουκάλι οποιουδήποτε ποτού ή κρασιού, σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών. Το προηγούμενο ρεκόρ σημειώθηκε το 2019, με ένα Macallan 1926, που πωλήθηκε έναντι 1,5 εκατ. λιρών σε δημοπρασίας επίσης Sotheby’s. 

Πριν από την πώληση ο Τζόνι Φάουλ, επικεφαλής για τις δημοπρασίες που αφορούν ουίσκι στο Sotheby’s, είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει μια σταγόνα από το συγκεκριμένο μπουκάλι. Περιέγραψε τη γεύση του ως «πολύ πλούσια» και «απίστευτη». 

Το ουίσκι ωρίμασε για 60 χρόνια σε δρύινο βαρέλι και μόλις 40 μπουκάλια εμφιαλώθηκαν το 1986. Αυτά δεν βγήκαν προς πώληση, αλλά διατέθηκαν σε κάποιους από τους κορυφαίους πελάτες της Macallan. 

Κάθε φορά που ένα από αυτά τα μπουκάλια βγαίνει σε δημοπρασία, καταρρίπτεται ρεκόρ. Αυτό συνέβη τρεις φορές από το 2018 έως το 2019. Τα 12 από αυτά τα μπουκάλια- ανάμεσά τους και εκείνο που κατέρριψε τώρα το ρεκόρ- έχουν ετικέτες που σχεδίασε ο ζωγράφος Βαλέριο Αντάμι. 

Με πληροφορίες από Guardian


 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεξικό: Νεκροί η ακτιβίστρια Μαρία Μοράλες και ο γιος της που δημοσιοποίησαν στρατόπεδο εξόντωσης της μαφίας

Διεθνή / Μεξικό: Νεκροί η ακτιβίστρια Μαρία Μοράλες και ο γιος της που δημοσιοποίησαν στρατόπεδο εξόντωσης της μαφίας

Αυτή είναι η δεύτερη υπόθεση σε λιγότερο από ένα μήνα στο Χαλίσκο του Μεξικού, όπου άνθρωποι που αναζητούν δικαιοσύνη για την εξαφάνιση μελών της οικογένειάς τους δολοφονούνται
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: «Ο μεγάλος σεισμός στην Κωνσταντινούπολη θα έρθει πιο γρήγορα μετά τα 6,2 Ρίχτερ», λέει γεωλόγος

Διεθνή / Τουρκία: «Ο μεγάλος σεισμός στην Κωνσταντινούπολη θα έρθει πιο γρήγορα μετά τα 6,2 Ρίχτερ», λέει γεωλόγος

Μετά τον σεισμό 6,2 Ρίχτερ που σημειώθηκε στην Κωνσταντινούπολη, ο Τούρκος καθηγητής Νάτζι Γκιορούρ ανέφερε πως η περιοχή θα βιώσει σίγουρα έναν μεγάλο σεισμό
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ