Παραχωρούνται λαχανόκηποι και στο Μαρούσι

Παραχωρούνται λαχανόκηποι και στο Μαρούσι Facebook Twitter
0

Στα χνάρια που χάραξαν το ΑΠΘ αλλά και πόλεις της Ελλάδας, όπως η Λάρισα, βαδίζει και το Μαρούσι που θα δημιουργήσει δημοτικούς λαχανόκηπους σε ελεύθερους χώρους για την καλλιέργεια οπωροκηπευτικών από τους ίδιους τους κατοίκους. Η παράδοση του χώρου θα γίνει αύριο Μεγάλη Τρίτη στις 9 το πρωί και οι δημότες και κάτοικοι Αμαρουσίου που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία καλλιεργώντας και παράγοντας τα δικά τους κηπευτικά προϊόντα, καλούνται να υποβάλουν αίτηση στη γραμματεία του Αντιδημάρχου Καθαριότητας επικοινωνώντας με το τηλ. 2132038154 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Η επιλογή και διάθεση των τεμαχίων θα γίνει βάσει ζήτησης και κοινωνικών κριτηρίων. Στους δικαιούχους που θα επιλεγούν θα παραχωρείται χρονικό περιθώριο ενός μήνα για την έναρξη της καλλιέργειας. Σε περίπτωση μη αγροτικής αξιοποίησης μέσα σε αυτό το διάστημα, η έκταση θα παραχωρείται σε άλλον ενδιαφερόμενο.

 Η δράση υλοποιείται σε μια προσπάθεια ενίσχυσης των νοικοκυριών της πόλης, της κοινωνικής αλληλεγγύης, αλλά και της ενεργοποίησης των πολιτών κόντρα στις αρνητικές επιπτώσεις της κρίσης.


Αρχικά θα διατεθούν περίπου 50 μικρά τεμάχια  γης στους ενδιαφερόμενους κατοίκους στον ελεύθερο χώρο στη συμβολή των οδών Ανδρόνικου (συνέχεια Αγίου Κωνσταντίνου), Αυτοκράτορος Ηρακλείου και Δωδεκανήσου (περιοχή Νέο Τέρμα), και προσεχώς θα συνεχιστεί και σε άλλους ελεύθερους χώρους της πόλης που θα διαμορφωθούν κατάλληλα από τις υπηρεσίες του Δήμου.

Η έκταση κατατμήθηκε σε τεμάχια έκτασης 25 τ.μ. ανά δικαιούχο. Στο σημείο θα υπάρχει διαθέσιμη δεξαμενή νερού για πότισμα καθώς και αποθήκη με τα απαραίτητα σκαπτικά εργαλεία. Ειδικά κατά το πρώτο στάδιο της εφαρμογής θα υπάρχει δυνατότητα συμβουλευτικής υποστήριξης σε θέματα καλλιέργειας.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ