Στο άμα λάχει τίποτα δεν αφέθηκε στην τύχη του, απο την πρώτη μέρα λειτουργίας του. Στο μεζεδοπωλείο της Καλιδρομίου, όλα είναι τόσο προσεγμένα ώστε νιώθεις ότι βρίσκεσαι σε ένα φιλικό σπίτι και απολαμβάνεις την παρέα των δικών σου ανθρώπων σε χαλαρή ατμόσφαιρα.Τώρα, αν σε αυτό προσθέσεις τις νοστιμιές που έρχονται στο τραπέζι σου για να συνοδεύσουν το κρασί ή το τσίπουρο που με τη σειρά του συνοδεύει την κουβέντα, τότε, ναι, αυτό είναι το Άμα Λάχει.

 

Άμα Λάχει: Η αυλή που φιλοξενεί τις πιο οικείες στιγμές μας
Στο μεζεδοπωλείο της Καλιδρομίου, όλα είναι τόσο προσεγμένα

 

Το στέκι των Εξαρχείων μάς έχει φιλοξενήσει άπειρες φορές στην αυλή του, η οποία είναι παντός καιρού, αφού μένει ανοιχτή χειμώνα - καλοκαίρι. Τα πιατάκια είναι συνταγές ελληνικές – εκείνες οι απλές, ειλικρινείς συνταγές που παραμένουν σταθερές αξίες και φτιάχνονται με αγνά υλικά από την ελληνική παραγωγή που μας κάνει περήφανους. Το κατσικίσιο κίτρινο τυρί που ωριμάζει σε οινολάσπες απο μανδηλαριά και βινσάντο Σαντορίνης. Οι λουκουμάδες φέτας με μαύρο και άσπρο σουσάμι είναι απλώς η αρχή. Θα συνεχίσεις με χοιρινό κλέφτικο στη λαδόκολλα με πατάτες, πιπεριές, καρότο και κεφαλοπαρμεζάνα Ταϋγέτου. Μην ξεχάσεις το φιλέτο καπνιστής ρέγγας Λέσβου με οσπριάδα και κρέμα ταραμά.

 

Άμα Λάχει: Η αυλή που φιλοξενεί τις πιο οικείες στιγμές μας
Το εκπληκτικό cheesecake με μανούρι

 

Δεν γίνεται να φύγεις πριν γλυκαθείς με ένα κλασικό μωσαϊκό που συνοδεύεται από σάλτσα αλμυρής καραμέλας ή με το εκπληκτικό cheesecake με μανούρι, σάλτσα από φρούτα του δάσους και λάιμ. Οι χαμογελαστοί άνθρωποι και η περιποίηση, που περισσεύει κάθε φορά, κάνουν τις γεύσεις ακόμα πιο νόστιμες, κι αυτό είναι κάτι παραπάνω από «άμα λάχει».

 

Άμα Λάχει: Η αυλή που φιλοξενεί τις πιο οικείες στιγμές μας
Οι χαμογελαστοί άνθρωποι και η περιποίηση, που περισσεύει κάθε φορά, κάνουν τις γεύσεις ακόμα πιο νόστιμες

 

Καλλιδρομίου 69, Εξάρχεια, 210 3845978

Facebook, Instagram

Οδηγός Γεύσης