Γυναικοκτονία στη Σαλαμίνα: Είχε καταδικαστεί για ενδοοικογενειακή βία και στο παρελθόν ο ο 71χρονος

Γυναικοκτονία στη Σαλαμίνα: Είχε καταδικαστεί για ενδοοικογενειακή βία το 2019 ο δράστης Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Ο 71χρονος καθ' ομολογίαν γυναικοκτόνος στη Σαλαμίνα είχε καταδικαστεί το 2019 για υπόθεση κακοποίησης άλλης γυναίκας, με την οποία διατηρούσε τότε σχέση.

Το περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας σημειώθηκε τον Φεβρουάριο του 2013, 10 χρόνια πριν τη γυναικοκτονία στη Σαλαμίνα. Ο 71χρονος είχε κατηγορηθεί για σωματική βλάβη, εξύβριση και απειλή της 51χρονης τότε συντρόφου του, σε σπίτι στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Σύμφωνα με το Mega, ο δράστης είχε εξαφανιστεί, χωρίς να συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Το 2019 έγινε η δίκη του και καταδικάστηκε ερήμην σε 1,5 χρόνο φυλάκιση.

Οι αστυνομικές αρχές εντόπισαν την ταυτότητα που χρησιμοποιούσε εκείνη την περίοδο και στη συνέχεια συνέκριναν τα αποτυπώματα που έλαβαν για την υπόθεση γυναικοκτονίας στη Σαλαμίνα με εκείνα της ταυτότητάς του. Διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για το ίδιο άτομο. Προέκυψε, δε, ότι είχε αλλάξει το όνομα των γονιών του στην νέα ταυτότητά του, ώστε να αλλοιώσει τα στοιχεία του.

Το χρονικό της γυναικοκτονίας στη Σαλαμίνα

Η 43χρονη γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή από πυροβολισμούς μέσα στο σπίτι της, στην οδό Αίαντος 8, στα Αμπελάκια Σαλαμίνας. Έφερε τραύματα στο στήθος, ενώ στο σημείο  που βρέθηκε νεκρή εντοπίστηκαν δύο κάλυκες.

Γείτονες της γυναίκας ειδοποίησαν την αστυνομία γύρω στις 9:30 το πρωί, αφού άκουσαν φασαρία και στη συνέχεια πυροβολισμούς. Την υπόθεση έχει αναλάβει το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά για τη γυναικοκτονία, η 43χρονη ήταν χωρισμένη, μητέρα ενός παιδιού. Φέρεται να είχε καταγγείλει τον σύντροφο της, έναν 70χρονο άντρα, για εξύβριση και ξυλοδαρμό.

-Εάν είστε επιζώσα ενδο-οικογενειακής ή άλλου είδους έμφυλης βίας ή αν στο περιβάλλον σας υπάρχει θηλυκότητα που υφίσταται κάτι από τα παραπάνω, τηλεφωνήστε για βοήθεια και συμβουλευτική στην υπηρεσία Εθνικής Εμβέλειας «Γραμμή SOS»: 15900. Μπορείτε επίσης να αποστείλετε mail στο [email protected]

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τύρναβος: Άνδρας χτύπησε τη σύζυγό του και αποπειράθηκε να την πατήσει με ΙΧ

Ελλάδα / Τύρναβος: Άνδρας χτύπησε τη σύζυγό του και αποπειράθηκε να την πατήσει με ΙΧ

Η γυναίκα εξήγησε στους γείτονες, που βγήκαν έντρομοι να βοηθήσουν ακούγοντας τις φωνές της γυναίκας και του παιδιού, ότι ο σύζυγός της την κυνηγούσε, την χτυπούσε, και προσπάθησε να την πατήσει με το αυτοκίνητό του
LIFO NEWSROOM
Οι λιμενεργάτες του Πειραιά εμπόδισαν πλοίο να φορτώσει κοντέινερ με πολεμοφόδια για το Ισραήλ

Ελλάδα / Οι λιμενεργάτες του Πειραιά εμπόδισαν πλοίο να φορτώσει κοντέινερ με πολεμοφόδια για το Ισραήλ

Το πλοίο που θα έμπαινε στο λιμάνι του Πειραιά για να φορτώσει το κοντέϊνερ, έχει ως προορισμό το ισραηλινό λιμάνι της Χάιφα - Το φορτίο του κοντέϊνερ έφτασε στην Ελλάδα από τη Β. Μακεδονία
LIFO NEWSROOM