ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
10.12.2023 | 19:27

Γιορτινό κλίμα και λύπη

Δε θέλω να έρθουν οι γιορτές, όλο κλάμα μου προκαλεί το γιορτινό κλίμα. Θα έπρεπε να το έχω συνηθίσει αλλά δεν συμβαίνει αυτό. Μοναξιά και χαρούμενες φάτσες καταναλωτών. Υπάρχουν στιγμές που μου αρέσει κάπως αυτό το γιορτινό κλίμα αλλά μου φέρνει δάκρυα και λύπη συνήθως. Η απάντηση ξέρω είναι βρες παρέα (γιατί είναι πανεύκολο, όλες οι παρέες που κυκλοφορούν εκεί έξω δίνουν τεράστια σημασία στους μόνους ανθρώπους) και σταμάτα να είσαι μίζερος. Παλιομίζερε κακομοίρη. Δεν σου χρωστάει να σε κάνει κανείς παρέα. Οι φιλίες θέλουν κόπο, κάποιοι μόχθησαν για να έχουν παρέες και ποιότητα ζωής. Ευχαριστώ πολύ. Τα ξέρω. Καλές γιορτές.
8
 
 
 
 
σχόλια

Όπως όλοι οι άνθρωποι δε μπορούν να ανέβουν στο Έβερεστ, έτσι κι όλοι οι άνθρωποι δεν είναι ικανοί να κάνουν κοινωνικές, φιλικές, ερωτικές σχέσεις.

Άλλοι μπορούν να ανέβουν μέχρι Πεντέλη, άλλοι δεν είναι ικανοί να κρατήσουν τις οποίες σχέσεις τους με ουσία και διάρκεια.

Αυτό για το οποίο είμαι βέβαιος, είναι ότι ο άνθρωπος που έχει ανάγκες, βρίσκει τον τρόπο να τις ικανοποιήσει, ανθρώπινα και όχι σα ζώο. Όποιος δεν τα καταφέρνει, αν και έχει τις δυνατότητες, δεν πειράζει, δεν είναι όλοι οι ζωντανοί οργανισμοί ικανοί για επιβίωση.

Χρειάζονται και τα θύματα.

Μάλιστα. Δεν ήξερα ότι η φύση είναι "κλασική νεοφιλελέδικη".

Άτιμε Δαρβίνε, θύμα της πολιτικής κι εσύ.

Εντέλει, τι σημασία έχουν μερικά εκατομμύρια χρόνια που η ζωή υπάρχει στον πλανήτη μας; Κι αυτά με δάκτυλο νεοφιλελέδικο πέρασαν.

Μια από τα ίδια αλλά cheer up, κάνε καμία βόλτα έστω και αν είσαι μόνος, απολαυσε την θαλπωρή στην ατμόσφαιρα και το μαγικό πνεύμα των Χριστουγέννων. Θα μπορούσε να ήταν πολύ χειρότερα, δε θέλω να το παίξω κοινωνιολόγος ή κάτι τέτοιο, αλλά στο 70% και βάλε του κόσμου ή πόλεμος γίνεται, ή δεν έχουν τα βασικά, φαγητό, νερό, ρεύμα, ή υπάρχει τεράστια μιζέρια, αληθινή μιζέρια. Απόλαυσε την ζωή σου, είναι ένα δώρο.

Και εγώ βλέπω μια σκληρότητα προς τον εαυτό σου. Γιατί;
Υπάρχει πολλή μοναξιά εκεί έξω και πολύς κόσμος που περνάει χάλια τις γιορτές.
Μήπως θα σε έψηνε να βοηθήσεις κάπου εθελοντικά αυτές τις μέρες;
Σε κάποιον ξενώνα αστέγων;

Ο εθελοντισμός θα γεμίσει τον χρόνο, θα οδηγήσει σε γνωριμίες και θα προκαλέσει θετικά συναισθήματα.
Συμφωνώ μακάρι να είχαν όλοι φίλους και συντρόφους και ναι, το χάλια είναι σχετικό. Αλλά η παρέα, δεν σημαίνει αυτόματα ότι όλα είναι καλά και περνάνε υπέροχα.

Εγώ έχω μια απορία.. όλες αυτές οι "παρέες" που αναφέρουν όσοι νιώθουν μόνοι που είναι; Εγώ βλέπω "παρεες" με άτομα που με το ζόρι έχουν χημεία και κράζουν ο ένας τον άλλο για χόμπι.

Δες το "Home For Christmas' Νορβηγικη σειρα , την ειχα δει στο Νετφλιξ. Ακριβως στο θεμα σου, πολυ ομορφη κωμωδια.. Θα περασεις ομορφα στο εγγυωμαι!

Scroll to top icon