Tο Chelona Athens, το μπαρ της cava nektar που διαθέτει μια συλλογή από 2.000 ετικέτες αποσταγμάτων, ανοίγει τις πόρτες του στα γιορτινά ρεβεγιόν και σε υποδέχεται σε ένα roof top κάτω από την Ακρόπολη που από μόνο του είναι μια μοναδική εμπειρία. Εδώ μπορείς να δοκιμάσεις περισσότερες από 850 ετικέτες, ανάμεσα στις οποίες υπάρχουν limited editions και σπάνιες εμφιαλώσεις από όλο τον κόσμο, ενώ η ατμόσφαιρα που αποπνέει μια luxury αίσθηση ζεστασιάς φιλοξενεί αυτές τις ξεχωριστές στιγμές του χρόνου.

 

Τα μενού που ετοιμάζει η ομάδα της κουζίνας είναι μια σειρά από πιάτα που γιορτάζουν μαζί με όλες τις αισθήσεις σου. Την παραμονή των Χριστουγέννων θα γευθείς για αρχή βελουτέ σούπας κολοκύθας με crispy προσούτο Ευρυτανίας, κρουτόν με τυρί κρέμα και λάδι κολοκύθας και θα συνοδεύσεις το γεύμα σου με μια σαλάτα με ψητό κουνουπίδι, βραστά χόρτα, τυρί Chèvre και τριμμένο παστέλι.

 

Chelona Athens

 

Το παραδοσιακό νιόκι με ποικιλία μανιταριών, τρούφα και ξινομυζήθρα Κρήτης θα σου ανοίξει την όρεξη για το κυρίως πιάτο – έχεις να επιλέξεις ανάμεσα σε ένα κριθαρότο με φρέσκο σολομό σχάρας και σπαράγγια και ένα ρολό χοιρινό iberico με γέμιση κάστανο και σταφίδα και σάλτσα αρωματισμένη με porto. Ο χριστουγεννιάτικος σκούφος Black Forest με biscuit moelleux cacao και cremeux bitter σοκολάτας είναι το επιδόρπιο που θα κλείσει το χριστουγεννιάτικο γεύμα, ενώ μετά τις 23:00 ο Vasilis Koumentakos στα decks θα ανεβάσει την ένταση σε ένα αξέχαστο Xmas after party.

 

Το Chelona, ένας χώρος όπου ο πολιτισμός συνδυάζεται με την αισθητική και το παρελθόν με το παρόν, θα φιλοξενήσει σε μια άκρως εορταστική ατμόσφαιρα το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς. Το καλωσόρισμα έχει βελουτέ σούπα μανιταριών με μπρόκολο ψητό και σαλάτα με σπανάκι, ρόδι, καρύδι, blue orange και burrata. Για ορεκτικό θα απολαύσεις ένα ραβιόλι γεμιστό με γαρίδα και bisque γαρίδας, ενώ στις επιλογές του κυρίως πιάτου θα διαλέξεις ανάμεσα σε οσομπούκο μοσχαρίσιο με πουρέ σελινόριζας ή σπιτικό μαύρο κοτόπουλο με κυδωνάτες πατάτες. Το κλείσιμο γράφεται με ένα γλυκό Mont Blanc με αφράτη μαρέγκα, confit κάστανο με ρούμι και σαντιγί βανίλιας.
Εδώ, στην ταράτσα του κέντρου, υποδεχόμαστε με γεύσεις και χαμόγελα τον νέο χρόνο, χαζεύοντας τα πυροτεχνήματα που θα καλωσορίσουν το 2024.

 

Chelona Athens

 

Ερμού 121, Αθήνα 210 3222243

Facebook: Xελώνα - chelona

Instagram: chelona.athens

Οδηγός Γεύσης