Ο Ρούντι Τζουλιάνι κατέθεσε αίτηση πτώχευσης

Ο Ρούντι Τζουλιάνι κατέθεσε αίτηση πτώχευσης Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Image
0

O Ρούντι Τζουλιάνι υπέβαλε αίτηση πτώχευσης σήμερα, μια ημέρα αφότου ομοσπονδιακός δικαστής τον διέταξε να πληρώνει άμεσα αποζημιώσεις ύψους 148 εκατ. δολαρίων σε δύο πρώην υπαλλήλους στις εκλογές της Τζόρτζια για δυσφήμιση. 

Ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης έλεγε ότι επιχείρησαν να κλέψουν ψήφους στις εκλογές του 2020 από τον Ντόναλντ Τραμπ. Ο Ρούντι Τζουλιάνι οφείλει επίσης εκατομμύρια δολάρια σε νομικές αμοιβές καθώς και απλήρωτους κρατικούς και ομοσπονδιακούς φόρους εισοδήματος, σύμφωνα με το δικαστήριο.

Την περασμένη εβδομάδα, δικαστής διέταξε τον Τζουλιάνι να πληρώσει σε δύο πρώην εργαζόμενες στην καταμέτρηση των ψήφων στις εκλογές του 2020, τη Ρούμπι Φρίμαν και την Σέι Μος, 148 εκατομμύρια δολάρια για αβάσιμες κατηγορίες εναντίον τους ότι εξαπάτησαν όταν μετρούσαν τις ψήφους στην κομητεία Fulton, στις 3 Νοεμβρίου του 2020.

Την Τετάρτη, η δικαστής που επιβλέπει την υπόθεση, Μπέριλ Α. Χόουελ, διέταξε τον  Τζουλιάνι να αρχίσει να πληρώνει αμέσως τις δύο γυναίκες καθώς υπήρξε ανησυχία ότι θα μπορούσε να «κρύψει τα περιουσιακά του στοιχεία» εάν του επιτρεπόταν να περιμένει το τυπικό διάστημα, που δικαιούται κάποιος σε ανάλογη περίπτωση, των 30 ημερών. «Η απόφαση δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη σε κανέναν», δήλωσε ο πολιτικός σύμβουλος του Ρούντι Τζουλιάνι, Τεντ Γκούντμαν. «Κανένας δεν θα μπορούσε εύλογα να πιστέψει ότι ο δήμαρχος Ρούντι Τζουλιάνι θα μπορούσε να πληρώσει τόσο υψηλό ποσό τιμωρίας».

Η αίτηση πτώχευσης, που ζητά προστασία από τους πιστωτές κατά το Άρθρο 11 του πτωχευτικού κώδικα, σύμφωνα με τους συμβούλους του πρώην δημάρχου της Νέας Υόρκης, «θα δώσει στον δήμαρχο Τζουλιάνι την ευκαιρία και τον χρόνο να ασκήσει έφεση, παρέχοντας παράλληλα διαφάνεια για τα οικονομικά του υπό την επίβλεψη του πτωχευτικού δικαστηρίου, ώστε να διασφαλιστεί ότι όλοι οι πιστωτές αντιμετωπίζονται ισότιμα και δίκαια σε όλη τη διαδικασία».

Τα χρέη 152 εκατ. δολαρίων του Ρούντι Τζουλιάνι

Συνολικά, σύμφωνα με την αίτηση πτώχευσης, ο Ρούντι Τζουλιάνι οφείλει στους πιστωτές 152,7 εκατομμύρια δολάρια καθώς και άλλες πιθανές ζημιές που αντιμετωπίζει σε εκκρεμείς δίκες.

Η αίτηση πτώχευσης ήταν η τελευταία σε μια μακρά σειρά δεινών που υπέστη ο Τζουλιάνι, πρώην ομοσπονδιακός εισαγγελέας και δήμαρχος της Νέας Υόρκης, τα τρία χρόνια από τότε που ανέλαβε την υπεράσπιση του Ντόναλντ Τραμπ ώστε να προσπαθήσει να ανατρέψει την ήττα του στις εκλογές του 2020.

Ο Τζουλιάνι έχει κατηγορηθεί στην πολιτεία της Τζόρτζια για υπόθεση εκβιασμού αναφορικά με την παραβίαση των εκλογών της πολιτείας. Η πτώχευση ανέφερε επίσης τη συμμετοχή του Τζουλιάνι ως κατηγορούμενου σε μηνύσεις που άσκησε ο Χάντερ Μπάιντεν, ο γιος του προέδρου Τζο Μπάιντεν, και η Smartmatic, μια άλλη εταιρεία τεχνολογίας ψηφοφορίας, που «παγιδεύτηκε» σε θεωρίες συνωμοσίας, οι οποίες σχετίζονταν με την ήττα Τραμπ στις εκλογές.

Ο ίδιος ο Τζουλιάνι αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες σχετικά με τα οικονομικά του στην υπόθεση της συκοφαντικής δυσφήμισης που άσκησαν οι Φρίμαν και Μος. Η χρεοκοπία δεν θα εμποδίσει ωστόσο τον Τζουλιάνι να καταβάλει αποζημίωση στην Φρίμαν και την Μος, επειδή αυτές οι αποζημιώσεις θεωρούνται «εκ προθέσεως αδικοπραξία», είπαν οι δικηγόροι.

Τον Οκτώβριο, η εφορία δέσμευσε την ιδιοκτησία του Ρούντι Τζουλιάνι στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα, για την αδυναμία του να πληρώσει φόρο εισοδήματος άνω των 500.000 δολαρίων. Ο ίδιος και η πρώην σύζυγός του προσπάθησαν να πουλήσουν την περιουσία τους εκεί για 3,3 εκατομμύρια δολάρια το 2019 αλλά δεν βρήκαν αγοραστή, ανέφερε τότε το Palm Beach Daily News. Ο ίδιος προσπαθεί επίσης να πουλήσει το διαμέρισμά του στο Upper East Side στη Νέα Υόρκη έναντι 6,1 εκατ. δολαρίων.

Ρούντι Τζουλιάνι: Ξόδευε 230.000 δολάρια τον μήνα

Ο Τζουλιάνι έβγαζε εκατομμύρια δολάρια ετησίως από τη δικηγορία μετά την αποχώρησή του από το δημόσιο αξίωμα. Το διαζύγιό του από την τρίτη σύζυγό του αποκάλυψε τον κάποτε πλούσιο τρόπο ζωής του ζευγαριού, που ξόδευε 230.000 δολ. το μήνα, είχε έξι σπίτια και 11 συνδρομές σε διάφορα ιδιωτικά κλαμπ.

Τον Μάιο του 2018, καθώς άφησε το δικηγορικό του γραφείο για να συνεργαστεί με τον Τραμπ, ο Ρούντι Τζουλιάνι είχε περίπου 1,2 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά και περίπου 40.000 δολάρια σε χρέη πιστωτικής κάρτας, σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιευμένα έγγραφα που ήταν μέρος μιας ποινικής έρευνας, η οποία ωστόσο ποτέ δεν προχώρησε. Τα έγγραφα δείχνουν ότι στις αρχές του 2019, η περιουσία του Τζουλιάνι είχε μειωθεί στα 400.000 δολάρια σε μετρητά και είχε χρέος πιστωτικής κάρτας έως και 110.000 δολάρια.

Στην αρχή της ομοσπονδιακής δίκης για τον καθορισμό των αποζημιώσεων που οφείλονται στις δύο γυναίκες, ο δικηγόρος του Τζουλιάνι, προειδοποίησε ότι ακόμη και 43 εκατομμύρια δολάρια θα ήταν το αστικό ισοδύναμο της θανατικής ποινής. Οι γυναίκες κατέθεσαν άλλη μια μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον του τη Δευτέρα επειδή συνέχισε να διαδίδει τα ίδια ψέματα για αυτές.

Με πληροφορίες των New YorkPost

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φιντάν για ελληνοτουρκικά: Σε περιόδους δεξιών κυβερνήσεων το θέμα ήταν πάντα η Τουρκία

Διεθνή / Φιντάν για ελληνοτουρκικά: Σε περιόδους δεξιών κυβερνήσεων το θέμα ήταν πάντα η Τουρκία

Σε συνέντευξή του ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας μίλησε για Οθωμανική Αυτοκρατορία, για τουρκική μειονότητα στη Θράκη - «Δεν είναι η Ελλάδα το 'έτερο εγώ' μας», είπε ο Χακάν Φιντάν
LIFO NEWSROOM
Η αναζήτηση των «ελβετικής κατασκευής» ρολογιών του Ντόναλντ Τραμπ κατέληξε στο Ουαϊόμινγκ

Διεθνή / Ο Ντόναλντ Τραμπ «πουλάει» ρολόγια στις ομιλίες του - Μόνο που κανείς δεν γνωρίζει το πώς ακριβώς

Λίγα είναι γνωστά για την εταιρεία που συνεργάζεται τώρα με τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του προσώπου ή των προσώπων που βρίσκονται πίσω από αυτήν
LIFO NEWSROOM