Η κακοκαιρία Ζόλταν σαρώνει την Γερμανία - Κινδυνεύει να πλημμυρίσει το Αμβούργο

Η κακοκαιρία Ζόλταν σαρώνει την Γερμανία - Κινδυνεύει να πλημμυρήσει το Αμβούργο Facebook Twitter
Φωτ. : EPA
0

Πλήθος προβλημάτων έχει προκαλέσει η κακοκαιρία Ζόλταν, η οποία από εχθές το βράδυ πλήττει την Γερμανία, κυρίως στο βόρειο τμήμα της χώρας. 

Εξαιτίας της κακοκαιρίας στη Γερμανία, έχουν σημειωθεί καθυστερήσεις στα δρομολόγια των σιδηροδρόμων, ακυρώσεις σε ακτοπλοϊκές συνδέσεις, ενώ πλήθος υπαίθριων αγορών είναι κλειστές λόγω των ανέμων. Συγκεκριμένα η ταχύτητα των ανέμων στη Βόρεια Θάλασσα, ξεπέρασε τοπικά τα 100 χλμ. ανά ώρα.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Ναυτιλιακή και Υδρογραφική Υπηρεσία (BSH), η στάθμη του νερού στον ποταμό Έλβα αναμένεται να ανέβει τρία μέτρα πάνω από τη μέση υψηλή στάθμη και το Αμβούργο, όπως και άλλες περιοχές κινδυνεύουν να πλημμυρήσουν. Η κορύφωση της κακοκαιρίας αναμένονταν σήμερα στις 11:00.

Κακοκαιρία στη Γερμανία: Καταστροφές στο σιδηροδρομικό δίκτυο και ακυρώσεις δρομολογίων

Στις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες, καταγράφηκαν ζημιές λόγω των ισχυρών ανέμων, ενώ από χθες το βράδυ σημειώνονται καθυστερήσεις ή και ακυρώσεις περιφερειακών και υπεραστικών δρομολογίων στα βόρεια. Εκτιμάται πως οι καθυστερήσεις θα ισχύσουν μέχρι σήμερα το μεσημέρι και θα επηρεάσουν τα δρομολόγια Μόναχο - Αμβούργο, Φρανκφούρτη - Αμβούργο και Κολωνία - Κάσελ, καθώς και τα τοπικά δρομολόγια γύρω στο Αμβούργο και στο Σλέσβιγκ-Χολστάιν.

Ανάμεσα στις περιοχές που επλήγησαν λόγω της κακοκαιρίας ήταν η Βόννη, με τουλάχιστον 76 κλήσεις στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, για κατεστραμμένες στέγες, πλημμυρισμένους χώρους και πεσμένα δέντρα. Στη Σαξονία-'Ανχαλτ δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά σε τροχαία ατυχήματα, τα οποία προκλήθηκαν λόγω των κακών καιρικών συνθηκών.

Σε πολλές περιοχές οι υπαίθριες χριστουγεννιάτικες αγορές έκλεισαν νωρίτερα ή δεν άνοιξαν καθόλου, έπειτα από σχετική σύσταση των αρχών. Τα φαινόμενα αναμένεται να υποχωρήσουν σταδιακά από το μεσημέρι, αλλά θα ενταθούν και πάλι τη νύχτα. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανασκευάζει το «σχέδιο Γάζα» ο Τραμπ: «Οι Παλαιστίνιοι... θα επανεγκατασταθούν σε μοντέρνα σπίτια»

Διεθνή / Ανασκευάζει το «σχέδιο Γάζα» ο Τραμπ: «Οι Παλαιστίνιοι... θα επανεγκατασταθούν σε μοντέρνα σπίτια»

Με δηλώσεις του μέσω Truth Social, ο Ντόναλντ Τραμπ αναφέρει πως οι Παλαιστίνιοι που θα εκδιωχθούν από τη Γάζα ώστε να ανοικοδομηθεί από τις ΗΠΑ, θα επιστρέψουν «σε καινούρια σπίτια»
LIFO NEWSROOM
Η κυβέρνηση Τραμπ ακυρώνει 4 δισ. δολάρια σε δεσμεύσεις προς το Πράσινο Ταμείο για το Κλίμα

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ ακυρώνει 4 δισ. δολάρια σε δεσμεύσεις προς το Πράσινο Ταμείο για το Κλίμα

Σε επιστολή του προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο, ανέφερε: «Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών αποσύρει κάθε εκκρεμή δέσμευση προς το Πράσινο Ταμείο για το Κλίμα»
LIFO NEWSROOM
Οι Παλαιστίνιοι και τα αραβικά κράτη απορρίπτουν την πρόταση του Τραμπ για την ανάληψη ελέγχου της Γάζας

Διεθνή / Οι Παλαιστίνιοι και τα αραβικά κράτη απορρίπτουν την πρόταση του Τραμπ για την ανάληψη ελέγχου της Γάζας

Το σχέδιο Τραμπ έχει απορριφθεί ήδη από χώρες της περιοχής, όπως η Ιορδανία και η Αίγυπτος, καθώς και από βασικούς συμμάχους των ΗΠΑ. Ο ΟΗΕ προειδοποίησε ότι οποιαδήποτε μορφή εξαναγκαστικής μετακίνησης πληθυσμού θα συνιστούσε εθνοκάθαρση
LIFO NEWSROOM