ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

Ερντογάν: ΗΠΑ και Βρετανία θέλουν να κάνουν την Ερυθρά Θάλασσα, μια «θάλασσα από αίμα»

Ταγίπ Ερντογάν: ΗΠΑ και Βρετανία θέλουν να κάνουν την Ερυθρά, θάλασσα με αίμα Facebook Twitter
Φωτ. : EPA
0

Νέες κατηγορίες εξαπέλυσε νωρίτερα σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αυτή τη φορά κατά της Βρετανίας αλλά και των ΗΠΑ μετά τις επιθέσεις σε περιοχές των Χούτι στην Υεμένη.

Οι σημερινές επιθέσεις κατά των Χούτι ήταν η απάντηση ΗΠΑ και Βρετανίας στις συνεχόμενες επιθέσεις που δέχονται εμπορικά πλοία από τους αντάρτες το τελευταίο διάστημα. Στον απόηχο των γεγονότων ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά την προσευχή στην Κωνσταντινούπολη, αναφέρθηκε στο γεγονός, τονίζοντας ότι οι δύο χώρες επιθυμούν να μετατρέψουν την Ερυθρά Θάλασσα σε μία «θάλασσα από αίμα» και πως υπήρξε από τη μεριά τους δυσανάλογη χρήση βίας.

Παράλληλα σημείωσε πως σύμφωνα με τις πληροφορίες που ο ίδιος έχει από διαφόρους δίαυλους, οι δυνάμεις των ανταρτών Χούτι είχαν μία επιτυχημένη άμυνα απέναντι στα πλήγματα των ΗΠΑ και της Βρετανίας σε περιοχές της Υεμένης. Ο Τούρκος πρόεδρος ωστόσο ρωτήθηκε και απάντησε και σχετικά με τις κατηγορίες της Νότιας Αφρικής προς το Ισραήλ για γενοκτονία, υπόθεση που πλέον βρίσκεται στα χέρια του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης.

Χαρακτηριστικά ανέφερε πως η χώρα του παρέχει ήδη αλλά και θα συνεχίσει να παρέχει τεκμήρια για την υπόθεση, σύμφωνα με την οποία το Ισραήλ έχει διαπράξει γενοκτονία εναντίον Παλαιστινίων αμάχων. «Πιστεύω πως το Ισραήλ θα καταδικαστεί. Πιστεύουμε στη δικαιοσύνη του Διεθνούς Δικαστηρίου», κατέληξε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ / Reuters

Διεθνή
0

ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το αν οι αδελφοί Μενέντεζ κακοποιούνταν σεξουαλικά από τους γονείς τους, επανεξετάζει η εισαγγελία

Διεθνή / Το αν οι αδελφοί Μενέντεζ κακοποιούνταν σεξουαλικά από τους γονείς τους, επανεξετάζει η εισαγγελία

Άρθρο για την απελευθέρωσή τους από την Κιμ Καρντάσιαν - «Να δείξουμε σε αυτά τα θύματα αιμομιξίας το έλεος που τους αξίζει», λένε οι υποστηρικτές των αδελφών που βρίσκονται στη φυλακή για τη δολοφονία των γονιών τους
LIFO NEWSROOM