Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με ομήρους- «Αύριο θα σας ενημερώσουμε για την τύχη τους»

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με ομήρους- «Αύριο θα σας ενημερώσουμε για την τύχη τους» Facebook Twitter
Συγγενής του Γιάνιβ Μπούχσταμπ κρατά τη φωτογραφία του. Είναι ένας από τους ομήρους που κρατά ακόμη η Χαμάς (Φωτ.: ΕPA)
0

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο με τρεις Ισραηλινούς ομήρους, που κρατούνται στη Γάζα. Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος της ένοπλης πτέρυγας της οργάνωσης δήλωσε ότι πολλοί όμηροι μπορεί να έχουν σκοτωθεί. 

Στο βίντεο που έδωσε η δημοσιότητα η Χαμάς το βράδυ της Κυριακής, οι τρεις όμηροι εμφανίζονται να κάνουν έκκληση στην ισραηλινή κυβέρνηση να σταματήσει την επίθεση εναντίον της οργάνωσης, προκειμένου να απελευθερωθούν οι αιχμάλωτοι. 

«Αύριο θα σας ενημερώσουμε για την τύχη των ομήρων», αναφέρει κείμενο που εμφανίζεται στο τέλος του διάρκειας 37 δευτερολέπτων βίντεο. 

Χαμάς: Πολλοί όμηροι μπορεί να έχουν σκοτωθεί

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς, Αμπού Αμπάιντα, δήλωσε ότι είναι άγνωστη η μοίρα πολλών Ισραηλινών ομήρων. Στην πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση έπειτα από εβδομάδες, ο Αμπού Αμπάιντα δήλωσε ότι πολλοί όμηροι «μπορεί να έχουν σκοτωθεί» και κατηγόρησε το Ισραήλ για αυτό. 

«Είναι άνευ αξίας οι όποιες διαπραγματεύσεις προτού σταματήσει η ισραηλινή επιθετικότητα», συμπλήρωσε. Δήλωσε ακόμη ότι η οργάνωση έχει ενημερωθεί από «πολλές πλευρές των μετώπων αντίστασης ότι θα επεκτείνουν τα χτυπήματά τους στον ισραηλινό εχθρό τις επόμενες ημέρες». 

Σήμερα συμπληρώνονται 100 ημέρες από τη στιγμή που η Χαμάς εξαπέλυσε τη συντονισμένη επίθεση στο Ισραήλ, σκοτώνοντας 1.200 ανθρώπους και παίρνοντας 240 ομήρους. Από αυτούς, οι 130 εκτιμάται ότι παραμένουν αιχμάλωτοι στη Λωρίδα της Γάζας. 

Το σφυροκόπημα του θύλακα από τις ισραηλινές δυνάμεις έχει κοστίσει τη ζωή σχεδόν 24.000 Παλαιστινίων, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας, που ελέγχεται από τη Χαμάς. Από χθες, χιλιάδες άνθρωποι έχουν βγει στους δρόμους του Ισραήλ, κάνοντας συγκέντρωση για τα 100 χρόνια του πολέμου με τη Χαμάς, κυρίως για να κάνουν έκκληση για την επιστροφή των ομήρων. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Μασκ ως πρόεδρος των ΗΠΑ στο νέο εξώφυλλο του Time

Διεθνή / Ο Έλον Μασκ ως πρόεδρος των ΗΠΑ στο νέο εξώφυλλο του Time

Η «εισβολή» του μεγιστάνα στο Δημόσιο έχει φέρει αντιδράσεις - «Έχει πρόσβαση σε όλα μας τα δεδομένα, τι τον σταματάει από το να κλέψει τα χρήματα των φορολογούμενων;» ανησυχεί η Βουλή των Αντιπροσώπων
LIFO NEWSROOM
Διπλωματική ένταση μεταξύ Νέας Ζηλανδίας και Νήσων Κουκ – Διαφωνία για το διαβατήριο και συνεργασία με την Κίνα

Διεθνή / Διπλωματική ένταση μεταξύ Νέας Ζηλανδίας και Νήσων Κουκ – Διαφωνία για το διαβατήριο και συνεργασία με την Κίνα

Η Νέα Ζηλανδία, μέσω του υπουργού Εξωτερικών Ουίνστον Πίτερς, επανέλαβε ότι η έκδοση διαβατηρίου, η πλήρης ανεξαρτησία και η ένταξη στον ΟΗΕ είναι εφικτά μόνο για πλήρως ανεξάρτητες χώρες
LIFO NEWSROOM
Εκτέλεση θανατοποινίτη στην Αλαμπάμα με «απάνθρωπη» μέθοδο

Διεθνή / Εκτέλεση θανατοποινίτη στην Αλαμπάμα με «απάνθρωπη» μέθοδο

Η μέθοδος εκτέλεσης με εισπνοή αζώτου, με την οποία ο θάνατος προκαλείται από υποξία (έλλειψη οξυγόνου), επικρίνεται έντονα από τον ΟΗΕ, που επισημαίνει πως δεν είναι «δοκιμασμένη» και ότι ενδέχεται να αποτελεί μορφή «βασανιστηρίου», «απάνθρωπης ή ταπεινωτικής μεταχείρισης»
LIFO NEWSROOM