Δήλωναν ιδιόκτητο μέχρι και το φαράγγι της Σαμαριάς

Δήλωναν ιδιόκτητο μέχρι και το φαράγγι της Σαμαριάς Facebook Twitter
0

Την πιο πρωτότυπη αλλά και απίστευτη απάτη είχαν στήσει στην Κρήτη, όπου εκατοντάδες άτομα δήλωσαν ως ιδιωτικές ή ενοικιαζόμενες εκτάσεις το φαράγγι της Σαμαριάς, προκειμένου να εισπράττουν τις κοινοτικές επιδοτήσεις.

Σύμφωνα με το cretalive, το ωραιότερο φαράγγι της Ευρώπης που είναι και ο παλιότερος ανακηρυγμένος εθνικός δρυμός (από το 1962 με βασιλικό Διάταγμα) της χώρας- των Λευκών Ορέων- έχει σχεδόν κατά 80% δηλωθεί ώστε να εισπράττονται κοινοτικές επιδοτήσεις για την κτηνοτροφία!

Από την έκταση που καλύπτει ο εθνικός δρυμός, το μόνο μη δηλωμένο ως ενοικιαζόμενο και ιδιόκτητο είναι το νησάκι Θεοδωρού των Χανίων. Έχουν δηλωθεί όμως μεταξύ άλλων ορεινοί όγκοι στο Ηράκλειο, το Ρέθυμνο, οι επιφάνειες αναδασώσεων στην περιοχή Άναβος και Καστιγιανόλακκος Σελίνου-Κανδάνου, το φαράγγι του Θερίσου, αλλά και η επιφάνεια αναδασώσεων Βλάτους Κισάμου!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι…δικαιούχοι έχουν εντοπιστεί και ο φάκελος εστάλη ήδη στον εισαγγελέα.

«Είναι κάτι που δεν μπορούμε ακόμη να χωνέψουμε! Εμείς συλλέξαμε τα στοιχεια και αυτά που μας έδωσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ και στείλαμε όλο το φάκελο στον εισαγγελέα» τόνισε  ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ.Καρούντζος που επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ και τις πληροφορίες.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καιρός: Για καταιγίδες και στην Αττική, προειδοποιούν Κολυδάς - Τσατραφύλλιας

Ελλάδα / Καιρός: Για καταιγίδες στην Αττική, προειδοποιούν Κολυδάς - Τσατραφύλλιας

Προσοχή στα δυτικά και βόρεια προάστια, συστήνει ο Γιώργος Τσατραφύλλιας - Βίντεο με την εξέλιξη του καιρού από τον Θοδωρή Κολυδά - Ανανεωμένη πρόβλεψη από την ΕΜΥ για τον καιρό στην Αττική
LIFO NEWSROOM