Στον Κορυδαλλό βρίσκονται από το βράδυ της Παρασκευής, η μητέρα του 3χρονου από το Ηράκλειο και ο 44χρονος σύντροφός της.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες της υπόθεσης του Ηρακλείου, η μεταγωγή των δύο κατηγορούμενων έγινε με ταχύτατες διαδικασίες και υπό πλήρη μυστικότητα.
Η μεταφορά της 26χρονης και του 44χρονου στις φυλακές Κορυδαλλού έγινε αργά το βράδυ της Παρασκευής, με πλοίο της γραμμής από τα Χανιά προς τον Πειραιά. Την ίδια ώρα, ο δικηγόρος του 44χρονου εκφράζει την ανησυχία του, για το κατά πόσο ο πελάτης του θα είναι ασφαλής στον Κορυδαλλό.
Μιλώντας στην ΚΡΗΤΗ ΤV υποστηρίζει πως πρόκειται για φυλακή όπου εγείρονται σοβαρά ζητήματα ασφαλείας.
Πληροφορίες του flash.gr, αναφέρουν μάλιστα, πως είχε ζητηθεί η μεταγωγή του σε σωφρονιστικό κατάστημα ηπιότερων συνθηκών, ενώ αν προκύψουν κίνδυνοι θα κατατεθεί εκ νέου αίτημα μεταφοράς.
Κακοποίηση 3χρονου στο Ηράκλειο: «Αν δεν υπάρχει εγκεφαλική λειτουργία, είναι νεκρός»
Ο τρίχρονος Άγγελος εξακολουθεί να δίνει μάχη για τη ζωή του στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, μετά τον άγριο βασανισμό που υπέστη. Το Σαββατοκύριακο κρίνεται κρίσιμο, καθώς οι γιατροί θα ολοκληρώσουν τις εξετάσεις για να διαπιστώσουν την κατάσταση του εγκεφάλου του.
Ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ, κ. Χαλκιαδάκης, ανέφερε χαρακτηριστικά πως «αν δεν υπάρχει εγκεφαλική λειτουργία, ο άνθρωπος θεωρείται νεκρός».
Ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης επισήμανε ότι οι σοβαρές κακώσεις στο κεφάλι του παιδιού έχουν οδηγήσει σε ισχαιμική νέκρωση του αριστερού ημισφαιρίου, γεγονός που δεν επιτρέπει την εγκεφαλική του λειτουργία. «Τα υπόλοιπα λειτουργικά του συστήματα είναι σε καλή κατάσταση, αλλά αν δεν λειτουργεί ο εγκέφαλος, τίποτα δεν μπορεί να συνεργαστεί. Περιμένουμε να δούμε πώς θα ανταποκριθεί στη φαρμακευτική αγωγή», σημείωσε.
Τα ευρήματα των ιατροδικαστών ενισχύουν τις ενδείξεις ότι ο Άγγελος κακοποιούνταν συστηματικά πριν από το μοιραίο περιστατικό. Ειδικότερα, τα εγκαύματα από τσιγάρο στην προγεννητική περιοχή, που βρίσκονται σε διαφορετικά στάδια επούλωσης, αποκαλύπτουν ότι το παιδί υπέφερε για μεγάλο χρονικό διάστημα. «Υπάρχουν βλάβες που χρονολογούνται σε διαφορετικές χρονικές στιγμές. Οι κακώσεις στο κεφάλι και την κοιλιά είναι πρόσφατες, ενώ τα εγκαύματα δείχνουν προγενέστερη κακοποίηση. Το να καίει κανείς ένα παιδί σε τόσο ευαίσθητη περιοχή συνιστά βασανισμό», τόνισε ο κ. Γαλεντέρης.