Απογευματινά χειρουργεία: Την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί το πρώτο στο Παπαγεωργίου

Το πρώτο απογευματινό χειρουργείο θα γίνει την Τρίτη στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου Facebook Twitter
Φωτ: Eurokinissi
0

Την Τρίτη 12 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη, το πρώτο απογευματινό χειρουργείο. Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης το χειρουργείο θα γίνει στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου.  

Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ: ««Είμαι πολύ περήφανος, καθώς θα είμαστε με τον κ. Θεμιστοκλέους την Τρίτη στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, όπου θα γίνει το πρώτο απογευματινό χειρουργείο. Το νοσοκομείο Παπαγεωργίου έχει τις περισσότερες αναμονές και έτσι ο κόσμος που περίμενε θα μπορεί πλέον να χειρουργηθεί».

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι την άλλη εβδομάδα θα ξεκινήσουν τα απογευματινά χειρουργεία και στον Ευαγγελισμό. Πρόσθεσε ότι η ενιαία ψηφιακή λίστα χειρουργείων με τα πρωϊνά και απογευματινά χειρουργεία σε ένα τρίμηνο από σήμερα θα γίνει δημόσια και έτσι ο ασθενής θα μπορεί να βλέπει πως γίνονται τα χειρουργεία με διαφάνεια.

 Ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε επίσης ότι στο νομοσχέδιο που περιλαμβάνει διάφορες ρυθμίσεις για τον χώρο της υγείας και τίθεται σήμερα σε δημόσια διαβούλευση περιλαμβάνεται η ρύθμιση για τη διαγραφή προστίμων σε ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών.  

Απογευματινά χειρουργεία: Οι έξι κατηγορίες και το κόστος

Όπως έχει ανακοινωθεί, οι επεμβάσεις θα χωρίζονται σε 6 κατηγορίες όπως πολύ μικρή, μικρή, μεσαία, μεγάλη, βαριά αλλά και εξαιρετικά βαριά. Το κόστος των χειρουργείων θα είναι από 300 μέχρι και 2.000 ευρώ ανάλογα με το βάρος της χειρουργικής επέμβασης. Η αμοιβή στη συνέχεια θα μοιράζεται σε χειρουργό 1 και 2, αναισθησιολόγο, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό που συμμετέχει. Παράλληλα επισημαίνεται πως όσα περιστατικά είναι στη λίστα παραπάνω από 4 μήνες θα χειρουργούνται χωρίς επιβάρυνση στα απογευματινά.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάσχα: Πως θα κινηθούν τα ΜΜΜ από τη Μεγάλη Παρασκευή έως και την Τετάρτη

Ελλάδα / Πάσχα: Πως θα κινηθούν τα ΜΜΜ από τη Μεγάλη Παρασκευή έως και την Τετάρτη

Σημειώνεται πως ανάλογα με την επιβατική κίνηση, υπάρχει πρόβλεψη για ενίσχυση των γραμμών που εξυπηρετούν Αεροδρόμιο, σταθμούς ΚΤΕΛ Κηφισού και Λιοσίων αλλά και το Λιμάνι του Πειραιά
LIFO NEWSROOM
Καιρός: Πάσχα 2025 με αφρικανική σκόνη, ζέστη και βροχές – Η αναλυτική πρόγνωση

Ελλάδα / Καιρός: Πάσχα 2025 με αφρικανική σκόνη, ζέστη και βροχές – Η αναλυτική πρόγνωση

Πώς θα κυλήσει ο καιρός το Πάσχα 2025 σε όλη τη χώρα. Ζεστός καιρός, τοπικές βροχές, αυξημένες θερμοκρασίες και επεισόδια αφρικανικής σκόνης - Αναλυτικά η πρόγνωση από Μεγάλη Πέμπτη έως Δευτέρα του Πάσχα
LIFO NEWSROOM