Επιχείρηση-σκούπα ξεκίνησε στις φτωχογειτονιές του Ρίο

Επιχείρηση-σκούπα ξεκίνησε στις φτωχογειτονιές του Ρίο Facebook Twitter
0

Οι αγώνες θα ξεκινήσουν σε κάποια χρόνια αλλά η «επιχείρηση σκούπα» φαίνεται ότι έχει ήδη αρχίσει, σύμφωνα με το World crunch. H κυβέρνηση της Βραζιλίας ξεκίνησε μια στρατιωτική επιχείρηση που κράτησε τρεις μέρες στη φαβέλα Santo Amaro στο Ρίο ντε Τζανέιρο για να εκδιώξει χρήστες κρακ, απομακρύνοντας περισσότερους από 400 ανθρώπους.

Η συγκεκριμένη φαβέλα θεωρείται κέντρο διακίνησης ναρκωτικών για τους πλούσιους κατοίκους του νότιου Ρίο. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι το Santo Amaro θα είναι υπό στρατιωτική κατοχή για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα.

Όμως πολλοί κάτοικοι αμφιβάλλουν αν όλη αυτή η φροντίδα κρατήσει μετά το Μουντιάλ του 2014.

Η επιχείρηση έγινε ήσυχα. Σύμφωνα με την αστυνομία οι κάτοικοι δεν ήταν εχθρικοί. «Το πρόβλημα θα μεταφερθεί προς τα κάτω» λέει ο αστυνομικός Mata, εννοώντας τις πιο πλούσιες περιοχές στους πρόποδες του λόφου. «Όλοι αυτοί που δε μπορούν να μείνουν πια εδώ, θα προσπαθήσουν να κάνουν κατάληψη στους δρόμους.»

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέρι Κουρουμπλής: «Είναι αθώος», λέει ο αδελφός του για το διπλό φονικό πριν μισό αιώνα στη Μελβούρνη

Διεθνή / Πέρι Κουρουμπλής: «Είναι αθώος», λέει ο αδελφός του για το διπλό φονικό πριν μισό αιώνα στη Μελβούρνη

Ο Πέρι Κουρουμπλής είναι ο Ελληνοαυστραλός που συνελήφθη στη Ρώμη για τους ειδεχθείς φόνους δύο γυναικών στην Αυστραλία πριν από 47 χρόνια - Τι δηλώνει ο αδερφός του
LIFO NEWSROOM